Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Appel kruimelvlaai

by Liefde voor bakken 29/01/201721/09/2018
written by Liefde voor bakken 29/01/201721/09/2018
Appel kruimelvlaai

We zijn nu anderhalf jaar bezig met onze blog en hebben inmiddels al heel wat lekkernijen gemaakt! Veel koekjes, kleine taartjes, grote taarten, veel cheesecakes, kwarktaarten en nog veel meer! Nu is het eens tijd voor een kruimelvlaai, deze willen we in de toekomst verder ontwikkelen. We beginnen met een vrij eenvoudige appelkruimelvlaai, gemaakt met een bodem van cakedeeg.

Kruimelvlaai is altijd erg lekker! Misschien wel de meest gegeten taart op verjaardagen. Wij willen al een tijdje een nieuwe maken. Er zijn heel veel soorten kruimelvlaaien, gemaakt van verschillende deegsoorten. Je kunt bijvoorbeeld een bodem maken van een cakedeeg, van zanddeeg, of, zoals ze in Limburg doen, van een gistdeeg. Deze appelkruimelvlaai heeft een bodem van cakedeeg!

Appel kruimelvlaai

Appel kruimel vlaai

Liefde voor bakken We zijn nu anderhalf jaar bezig met onze blog en hebben inmiddels al heel wat lekkernijen gemaakt! Veel koekjes, kleine taartjes, grote… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 175 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 100 ml melk

Voor de vulling:

  • 1 kilo appels
  • sap van 1 citroen
  • 3 el maizena
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voor de kruimellaag:

  • 150 gram bloem
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 75 gram boter of margarine
  • klein snufje zout
  • 50 gram fijne suiker
  • 100 ml advocaat

En verder:

  • Een rechthoekige bakvorm of bakblik van ca 35×25 cm.
  • Vetvrij bakpapier

Instructies

  1. Begin met het kloppen van de boter en de suiker en het snufje zout. Klop dit goed door tot het licht en romig is geworden. Voeg dan één voor één de eieren toe, klop telkens even door tot het ei is opgenomen. Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix dit op de laagste stand door het deeg.
  2. Vet de bakvorm in, leg er een recht stuk bakpapier in, zodat het papier aan twee kanten een flink stuk uitsteekt. Dan kun je de vlaai er later zo uittillen.
  3. Vul dan met het deeg, strijk het goed glad, dat gaat heel handig met een klein paletmes.
  4. Pers de citroen uit en doe het sap in een kom. Schil en snijd de appeltjes in schijfjes. Doe ze in de kom met het citroensap. Voeg de maizena en de vanillesuiker toe. Schep dit goed om. Giet het daarna even goed af. En leg de appelschijfjes dan op het deeg. Zorg dat het goed vol komt te liggen met lekker veel appeltjes!
  5. Nu gaan we het kruimeldeeg maken. Doe hiervoor de gezeefde bloem en de suiker en een klein snufje zout,  in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg dan de boter toe in kleine stukjes en de advocaat. Meng dit met twee messen goed door elkaar. Snijd eventueel de boter nog wat in kleinere stukjes.
  6. Meng alles nog verder door elkaar, eventueel met je vingertoppen. Het moet een fijn kruimelige massa worden.
  7. Schep dit dan rijkelijk over de appeltjes. Zorg dat het goed verdeeld wordt. Zet dan in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat het mooi goudbruin worden in circa 45 minuten.

Liefs Ria & Laura

 

appelvlaai
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Boerenjongens cake
next post
Monchou kersen trifle

You may also like

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Chocoladetaartje met Monchou crème

09/06/2019

Sinterklaasvlaai met mandarijntjes en pepernoten

27/11/2016

Caramel shortcake

08/03/2020

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

Video: Vruchtenvlaai !

08/03/2016

Triple chocolate vlaai

24/09/2017

Tarte au pommes

09/09/2018

4 comments

jolanda 29/01/2017 - 11:43

wat doe uk met de maizena en vanillesuiker ?? dat staat niet bescheven..
ik weet het wel maar iemand die nooit bakt weet dat niet

Reply
Liefde voor bakken 29/01/2017 - 13:08

Bedankt voor de tip Jolanda, ben ik er inderdaad vergeten bij te zetten. Ik heb het aangepast!

Reply
Cornelieke 29/01/2017 - 18:48

Ik vind het geen vlaai maar meer appelcake. Wel heel smakelijk en leuk om te maken!

Reply
Liefde voor bakken 29/01/2017 - 21:10

Hoi Cornelieke, het is wel en soort “cakedeeg”, maar doordat er veel meer bloem in zit, is het echt veel steviger dan een normaal cakedeeg. Daardoor smaakt het ook echt andere dan cake. Ook is het maar een dun laagje waarop dan een vulling zit en een kruimellaag. Vandaar dat wij het toch een vlaai noemen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....