Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenVlaaien

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

by Liefde voor bakken 10/03/201909/03/2019
written by Liefde voor bakken 10/03/201909/03/2019
Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

Het is weer eens hoog tijd voor een gezond receptje! Zeker voor mij: ik heb deze week twee dagen friet gegeten haha. Moet kunnen natuurlijk, maar laten we er geen gewoonte van maken. Dus daarom deze week speciaal voor degene die iets te veel frietjes, pannenkoeken of pizza hebben gegeten: een gezonde no bake vlaai met Griekse yoghurt en bramen.

Je ziet laatste tijd heel veel van dit soort mooie taartjes voorbij komen op Pinterest en Instagram. Dus wij zeiden al tegen elkaar: dat gaan wij ook maken! Nu is dit een soort simpele versie zonder te veel poespas. De vulling bestaat namelijk uit bramen, Griekse yoghurt, honing en natuurlijk gelatine. De bodem daarentegen is wel weer eens wat anders met allerlei heerlijke ingrediënten. Havermout, cashewnoten, dadels en kokos! Zo lekker!

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

Liefde voor bakken Het is weer eens hoog tijd voor een gezond receptje! Zeker voor mij: ik heb deze week twee dagen friet gegeten haha.… Printen
Cijfer 4.0/5
( 9 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram dadels (ontpit)
  • 40 gram geraspte kokos
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 tl cacaopoeder
  • 50 gram boter

Voor de vulling:

  • 275 gram Griekse yoghurt (2% vet)
  • doosje bevroren bramen (= 125 gram)
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 6 blaadjes gelatine

Extra:

  • vlaaivorm met uitneembare bodem van 22 cm
  • bakpapier
  • boter om de vorm mee in te vetten

Instructies

  1. Doe een stukje bakpapier in de losse bodem van je vlaaivorm en vet de vorm in met een stukje boter.
  2. Doe voor de bodem de havermout, de kokos, de cashewnoten en de cacao in de keukenmachine. Ik heb zelf de staafmixer met zo’n bakje gebruikt. Maar een keukenmachine werkt waarschijnlijk wat beter, omdat er gewoon weg meer in past. Maal dit totdat het een fijne massa is.
  3. Voeg er dan de ontpitte dadels er aan toe en mix nogmaals goed fijn.
  4. Smelt de boter en voeg dit toe aan de bodem. Doe de bodem in de vorm en druk goed aan. Het is voor deze vlaai mooi als je een stevige rand hebt. Dus zet het daar nog even extra aan met je havermoutmengsel. Druk goed aan! Zet je bodem in de koelkast om stevig te worden.
  5. Ontdooi je bramen. Ik heb ze zelf uit de vriezer gehaald toen ik wist dat ik dit taartje ging maken, maar je kan ze natuurlijk ook in een pannetje op een laag vuurtje laten ontdooien.
  6. Week ondertussen de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  7. Doe de Griekse yoghurt met de honing in een kom en mix even kort door elkaar.
  8. Pureer de ontdooide bramen (zou ongeveer 250 ml bramenpuree moeten geven). Je kan er op dit punt voor kiezen om je puree door een zeef te halen, zodat alle pitjes eruit gaan. Heb ik zelf niet gedaan, omdat ik die kleine pitjes niet zo’n probleem vind!
  9. Doe de bramenpuree terug in een pannetje en voeg hier 50 ml water aan toe. Breng dit tot net aan het kookpunt. Laat dit even 2 minuutjes staan, zodat je zeker weet dat het niet meer té heet is. Los hier vervolgens één voor één de blaadjes gelatine in op.
  10. Haal dit van het vuur af en laat dit even zo staan, om het af te laten koelen (ongeveer 5 minuutjes). Voeg het dan beetje bij beetje toe aan het Griekse yoghurt mengsel en mix het er goed door.
  11. Doe je vulling over de bodem en zet ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  12. Als je taart stevig is geworden, haal je hem uit de vlaaivorm. Versier met vers fruit, chocoladestukjes, cashew noten en kokos!

Ik had zelf bij dit recept wat over van de bodem en de vulling, maar heb dit toch zo gelaten. Dit omdat mijn eigen vlaaivorm uitzonderlijk laag is. De meeste vlaaivormen zijn iets hoger, dus dat moet voor jullie precies goed uitkomen. Mocht je nou toch wat overhouden, doe het dan in een klein mini springvormpje. Dan heb je nog een mini ontbijttaartje voor jezelf!

Liefs Laura

1 comment
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten februari 2019
next post
Mini cakeje met crispy choco pearls

You may also like

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

Pompoen vlaai

29/10/2017

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Rolo chocolade taartje

28/07/2019

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

Chocoladetaartje met Monchou crème

09/06/2019

1 comment

Simone 07/01/2021 - 13:52

Hoi Laura, Kun je voor de no bake bramenvlaai ook ander fruit gebruiken? Bijvoorbeeld aardbeien? Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde? Groeten, Simone

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....