Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Pompoen brood

by Liefde voor bakken 26/10/201725/10/2018
written by Liefde voor bakken 26/10/201725/10/2018
Pompoenbrood

We hebben weer een lekker herfstig recept gemaakt! En welk ingrediënt past er nou beter bij de herfst dan pompoen? We hebben nog nooit iets met pompoen gemaakt, dus dat is super spannend! Dit pompoenbrood is niet het enige pompoenrecept van deze week, dus hou de site in de gaten!

Als je een beetje rondkijkt op het internet, zie je dat ze dit brood vooral in het buitenland al snel een pumpkin bread noemen. Maar het past wat mij betreft meer bij een cake. Ik zou dit eerder bij de thee serveren. Maar het kan ook goed tussendoor, zoals bij bananenbrood.

Ik heb voor dit recept voorgesneden pompoen uit het vers vak van de Albert Heijn gebruikt. Waarschijnlijk hebben andere supermarkten dit ook! Vind ik een stuk makkelijker dan dat je de pompoen nog moet snijden. En er zit precies 400 gram in een zakje.

Pompoenbrood

Pompoen brood

Liefde voor bakken We hebben weer een lekker herfstig recept gemaakt! En welk ingrediënt past er nou beter bij de herfst dan pompoen? We hebben… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1 tl bakzout
  • snufje zout
  • 400 gram pompoen
  • 125 plantaardige olie
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren

Extra: cakeblik van 30 cm (mag ook iets kleiner, dan word je brood wat hoger).

Instructies

  1. Vet de vorm in met boter en verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Doe de pompoen in een pannetje en kook deze ongeveer 20 minuutjes zonder water. Goed blijven roeren, zodat het niet aanbrand. Je zal merken dat er wat vocht vrij komt van de pompoen. Als de pompoen zacht is, maak hier dan een puree van met een staafmixer. Laat dit afkoelen.
  3. Doe de droge ingrediënten (de bloem, de kruiden, het bakzout en het zout) bij elkaar. Zet dit even apart.
  4. Mix de suiker, de olie, de eieren en de pompoenpuree in een aparte kom.
  5. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix dit goed door tot een glad mengsel.
  6. Doe dit in je cakeblik en bak het ongeveer 45 tot 50 minuten in het midden van je oven. Of totdat je satéprikker er droog uitkomt.

Dit brood smaakt zo lekker herfstig! Deze combinatie van pompoen met de kruiden maakt het helemaal af! En dit brood is niet té zoet, waardoor je er best nog een plakje van kan nemen!

Liefs Laura

herfstpompoen
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocoladetaartje met amandelen
next post
Pompoen vlaai

You may also like

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Sinaasappel cake

26/01/2018

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Bosbessencake met glazuur

15/07/2018

Nutella peren cake

26/05/2019

Reerug

11/12/2017

Lotus speculooscake

30/08/2017

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

16/10/2016

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

5 comments

Sandra 26/10/2017 - 09:57

Is bakzout hetzelfde als bakpoeder?

Reply
Liefde voor bakken 26/10/2017 - 11:28

Hoi Sandra, nee, is niet helemaal hetzelfde. Bakzout wordt ook wel bakingsoda genoemd. Wordt gebruikt om een deeg wat luchtiger te maken. Je gebruikt het vaak ook in recepten waaraan een zuur wordt toegevoegd. Bijv karnemelk, azijn of citroensap.

Reply
Ellen 01/12/2017 - 17:55

Hoi Laura,

Kan ik ook roomboter gebruiken ipv olie?

Reply
Liefde voor bakken 01/12/2017 - 19:46

Hi Ellen, ik heb het met olie gedaan. En om heel eerlijk te zijn: ik weet niet of het ook lukt met roomboter! Je zou het altijd kunnen proberen! Ik ben wel benieuwd of het is gelukt :) liefs Laura

Reply
Ellen 08/12/2017 - 10:25

Ik zal het eens bakken met roomboter en dan laat ik het je weten. Deze (jouw) variant was erg lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....