Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Amandelcake met perzik en ananas

by Liefde voor bakken 02/06/201923/05/2019
written by Liefde voor bakken 02/06/201923/05/2019
Amandelcake met perzik en ananas

Als ik deze cake maak, gaan wij de volgende dag lekker een weekje weg. Gezellig kamperen met de kinderen. Iedereen die zin heeft komt ook. Later zal ik nog vertellen hoe het geweest is. Nu eerst maar verder met inpakken! Hier het recept voor een heerlijke amandelcake met perzik en ananas.

Deze taart gaat lekker mee naar de camping.  Lekker makkelijk mee te nemen en ook wel een paar dagen goed te houden. Ik doe het als volgt: de helft vries ik een nachtje in. De andere helft niet. Zo nemen we ze morgen gewoon mee. Dan kan ik het ingevroren deel nog net iets langer bewaren, zodat de kids er ook van mee kunnen eten.

Het is een amandelcake geworden, met stukjes perzik en stukjes ananas. Beiden uit blik, dat is gemakkelijker om mee te nemen. Blijft iets langer goed. Ik heb blikjes gebruikt van ongeveer een halve liter. Ze zijn niet helemaal op gegaan. Kijk zelf even hoeveel fruit je er op doet. Wat je overhoudt, kun je lekker door de yoghurt doen.

Amandelcake met perzik en ananas

Amandelcake met perzik en ananas

Liefde voor bakken Als ik deze cake maak, gaan wij de volgende dag lekker een weekje weg. Gezellig kamperen met de kinderen. Iedereen die zin… Printen
Cijfer 4.3/5
( 11 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 275 gram boter of margarine
  • 260 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 300 gram cakemeel ( kun je ook vervangen door zelfrijzend bakmeel met een snufje zout)
  • 25 gram amandelmeel
  • geraspte schil van een citroen of 1 theelepel citroensmaakstof
  • 2 eetlepels melk
  • 1 blik ananas
  • 1 blik perziken

Voor de decoratie:

  • amandelschaafsel
  • 25 gram gemalen kokos
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Extra:

  • een langwerpige bakvorm van 33 x 22 cm
  • een vel bakpapier om in de bakvorm te leggen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Een heteluchtoven iets lager.
  2. Laat de perziken en de ananas uitlekken.
  3. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en smeer deze in met een beetje margarine. Vouw het papier een beetje om de buitkant.
  4. Mix de boter of margarine in een kom zacht. Klop ongeveer twee minuten, zodat de boter romig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door.
  5. Voeg één voor één de eieren toe, klop elk ei goed door, ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. klop nog even goed door.
  6. Weeg de cakemeel en de amandelmeel af. Meng door  elkaar.
  7. Voeg dit dan in delen toe aan het deeg. Klop telkens kort door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
  8. Voeg wat citroensmaakstof of citroenrasp toe en twee eetlepels melk. Klop dit nog even heel kort door.
  9. Schep het deeg in de bakvorm. Smeer dit gelijkmatig uit.
  10. Snijd de perziken en de ananas in kleine stukjes.
  11. Verdeel dit over het deeg.
  12. Hak wat amandelen in kleine stukjes. en verdeel ook over het deeg.
  13. Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45 minuten.
  14. Controleer even met een prikker of de cake gaar is.
  15. Laat afkoelen op een taartrooster.
  16. Haal de cake dan voorzichtig uit het bakblik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  17. Strooi wat gemalen kokos over de taart.
  18. Verwarm de jam met een eetlepel water in een steelpannetje. Roer goed door, als het voldoende warm is, zeef je de jam. Dan smeer je de bovenkant van de cake in met de abrikozengelei. Dan gaat ie mooi glanzen.

Notities

Tip: heb je geen bakblik van deze maat, dan kun je ook een iets kleiner of iets groter bakblik nemen. In dat geval wordt de cake iets hoger of juist iets lager. Let dan even op, de baktijd kan daardoor net ietsje anders zijn.

Liefs Ria

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bramen yoghurt ijsjes
next post
Best bekeken artikelen mei 2019

You may also like

Battenberg cake

21/10/2018

Milka-roomcake met nootjes

14/06/2017

Appeltjescake

11/04/2018

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Kerst tulband

16/12/2018

Reerug

11/12/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Amarettocake met chocolade en stukjes speculaas

29/04/2016

Bosbessencake met glazuur

15/07/2018

Mini cakeje met crispy choco pearls

13/03/2019

2 comments

ton.hoogesteger 12/05/2022 - 18:30

wat bedoelen jullie met fijne suiker

Reply
Liefde voor bakken 14/05/2022 - 12:43

Hallo Ton, fijne suiker heeft een kleinere korrel, dus minder grof. Dat maakt je baksel iets fijner van structuur. Je kunt dit gewoon kopen in de supermarkt. De pakjes zijn vaak iets kleiner, 750 gram per pak.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....