Als ik deze cake maak, gaan wij de volgende dag lekker een weekje weg. Gezellig kamperen met de kinderen. Iedereen die zin heeft komt ook. Later zal ik nog vertellen hoe het geweest is. Nu eerst maar verder met inpakken! Hier het recept voor een heerlijke amandelcake met perzik en ananas.
Deze taart gaat lekker mee naar de camping. Lekker makkelijk mee te nemen en ook wel een paar dagen goed te houden. Ik doe het als volgt: de helft vries ik een nachtje in. De andere helft niet. Zo nemen we ze morgen gewoon mee. Dan kan ik het ingevroren deel nog net iets langer bewaren, zodat de kids er ook van mee kunnen eten.
Het is een amandelcake geworden, met stukjes perzik en stukjes ananas. Beiden uit blik, dat is gemakkelijker om mee te nemen. Blijft iets langer goed. Ik heb blikjes gebruikt van ongeveer een halve liter. Ze zijn niet helemaal op gegaan. Kijk zelf even hoeveel fruit je er op doet. Wat je overhoudt, kun je lekker door de yoghurt doen.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 275 gram boter of margarine
- 260 gram fijne suiker
- 5 eieren
- 300 gram cakemeel ( kun je ook vervangen door zelfrijzend bakmeel met een snufje zout)
- 25 gram amandelmeel
- geraspte schil van een citroen of 1 theelepel citroensmaakstof
- 2 eetlepels melk
- 1 blik ananas
- 1 blik perziken
Voor de decoratie:
- amandelschaafsel
- 25 gram gemalen kokos
- 2 eetlepels abrikozenjam
Extra:
- een langwerpige bakvorm van 33 x 22 cm
- een vel bakpapier om in de bakvorm te leggen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden. Een heteluchtoven iets lager.
- Laat de perziken en de ananas uitlekken.
- Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en smeer deze in met een beetje margarine. Vouw het papier een beetje om de buitkant.
- Mix de boter of margarine in een kom zacht. Klop ongeveer twee minuten, zodat de boter romig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe, klop elk ei goed door, ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. klop nog even goed door.
- Weeg de cakemeel en de amandelmeel af. Meng door elkaar.
- Voeg dit dan in delen toe aan het deeg. Klop telkens kort door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
- Voeg wat citroensmaakstof of citroenrasp toe en twee eetlepels melk. Klop dit nog even heel kort door.
- Schep het deeg in de bakvorm. Smeer dit gelijkmatig uit.
- Snijd de perziken en de ananas in kleine stukjes.
- Verdeel dit over het deeg.
- Hak wat amandelen in kleine stukjes. en verdeel ook over het deeg.
- Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45 minuten.
- Controleer even met een prikker of de cake gaar is.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Haal de cake dan voorzichtig uit het bakblik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
- Strooi wat gemalen kokos over de taart.
- Verwarm de jam met een eetlepel water in een steelpannetje. Roer goed door, als het voldoende warm is, zeef je de jam. Dan smeer je de bovenkant van de cake in met de abrikozengelei. Dan gaat ie mooi glanzen.
Notities
Tip: heb je geen bakblik van deze maat, dan kun je ook een iets kleiner of iets groter bakblik nemen. In dat geval wordt de cake iets hoger of juist iets lager. Let dan even op, de baktijd kan daardoor net ietsje anders zijn.
Liefs Ria
2 comments
wat bedoelen jullie met fijne suiker
Hallo Ton, fijne suiker heeft een kleinere korrel, dus minder grof. Dat maakt je baksel iets fijner van structuur. Je kunt dit gewoon kopen in de supermarkt. De pakjes zijn vaak iets kleiner, 750 gram per pak.