Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Citroencake met glazuur

by Liefde voor bakken 18/02/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 18/02/201825/10/2018
Citroencake

Het is zondag bakdag! Dus tijd voor een lekker recept! Vandaag hebben we voor jullie een recept voor citroen cakjes met glazuur, lekker fris! Klik snel verder!

Dit keer heb ik ervoor gekozen om een cake te bakken in een lage rechthoekige bakvorm. Dan krijg je dus een platte cake. Daardoor wordt de baktijd een stuk korter dan bij een gewone cake. Het voordeel is ook dat de cake minder snel te donker wordt. We doen er een eenvoudig laagje glazuur over met een frisse citroensmaak.

Citroencake

Citroencake met glazuur

Liefde voor bakken Het is zondag bakdag! Dus tijd voor een lekker recept! Vandaag hebben we voor jullie een recept voor citroen cakjes met glazuur,… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram zachte margarine of boter
  • 300 gram fijne suiker
  • geraspte schil van een citroen en/of een beetje citroensmaakstof
  • 6 eieren
  • 300 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 eetlepels melk

Voor het glazuur:

  • 1 uitgeperste citroen
  • 250 gram poedersuiker

Extra:

  • rechthoekige bakblik
  • stukje bakpapier voor de bodem
  • bakkwastje

Instructies

  1. Ik heb een laag bakblik van ongeveer 39×25 cm gebruikt. Heb je een klein blik, dan moet je de hoeveelheden iets aanpassen. Leg hier een vel bakpapier in, plak een beetje vast met wat boter. Vouw het papier een beetje over de rand, zodat je de cake er later gemakkelijk er uit kan tillen.
  2. Vet het bakpapier een beetje in en verwarm je oven voor op 160 graden.
  3. Maak het deeg: klop de boter zacht met de suiker en de geraspte schil van een citroen. Klop zeker 2 minuten zodat het licht en romig wordt. Zeef de bloem met de maizena, het bakpoeder en het zout. Zeef dit tweemaal.
  4. Voeg telkens één voor één een ei toe aan het botermengsel. Voeg eventueel telkens ook een halve eetlepel van het bloemmengsel toe, zodat het geheel niet teveel gaat schiften.
  5. Als alle eieren zijn opgenomen, voeg je beetje bij beetje de rest van het bloemmengsel toe, afgewisseld met de melk. Voeg ook de citroensmaakstof toe, als je die hebt. Klop heel voorzichtig op de laagste stand door, zodat het geheel luchtig blijft. Klop niet langer dan nodig is.
  6. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer gelijkmatig uit.
  7. Zet de vorm in de oven, bak de cake goudbruin en gaar in circa 25-30 minuten. Haal uit de oven, laat ongeveer een half uurtje afkoelen.
  8. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om.
  9. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  10. Als de cake helemaal goed is afgekoeld, snijd je de randen mooi bij. Dan ziet de cake er mooier uit.
  11. Dan maken we het glazuur: Doe de poedersuiker in een kom en pers de citroen uit, en giet het sap beetje bij beetje bij de poedersuiker. Meng erdoor met een garde. Doe er zoveel sap bij dat het een mooie, licht vloeibare glazuur wordt. Niet te dun, want dan loopt het te snel van de cake.
  12. Schenk de glazuur over de cake, smeer een beetje uit met een bakkwastje. zorg dat de glazuur goed en gelijkmatig verdeeld wordt.
  13. Laat de glazuur een beetje uitharden. Snijd de cake in mooie vierkantjes of rechthoeken.

Het is een lekker, fris cakejes geworden. Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

cake
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kaasstengels met spekjes
next post
Kinder Bueno cupcakes

You may also like

Drie kleuren cake

12/02/2020

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Kwarkcake

04/03/2018

Lotus speculooscake

30/08/2017

Roomcake met verse aardbeien

29/09/2017

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Boerenjongens cake

27/01/2017

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Bananencake met karamel

15/11/2020

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....