Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Kwarkcake

by Liefde voor bakken 04/03/201824/10/2018
written by Liefde voor bakken 04/03/201824/10/2018
DSCN0102bn

Op zondag doen we meestal een taartrecept, maar dit keer wordt het een cake! Maar wel een hele lekkere cake! Nou ja, eigenlijk zijn alle soorten cakes eigenlijk erg lekker, ik ben er dol op! Lees snel verder voor een recept voor kwarkcake!

Terwijl ik deze cake bak, is het nog steeds erg koud buiten, brrrr! Ik hoop dat het snel overgaat, ik wil graag een beetje lenteweer! Dan kunnen we weer lekker lange wandelingen maken zonder dikke sjaal, muts en handschoenen. Ik kijk er echt naar uit!

Dit keer heb ik gekozen voor een cake met kwark er in. Die maakte mijn vader vroeger ook wel eens. Het is een vrij eenvoudige cake, maar door de kwark krijgt de cake een heerlijk frisse smaak. Nog wat rozijnen erbij en bakken maar.

DSCN0102bn

Kwarkcake

Liefde voor bakken Op zondag doen we meestal een taartrecept, maar dit keer wordt het een cake! Maar wel een hele lekkere cake! Nou ja,… Printen
Cijfer 3.9/5
( 23 gestemd )

Ingrediënten

  • cakeblik van circa 30 cm lang
  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • een beetje geraspte schil van een citroen
  • 4 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 175 ml magere kwark
  • 100 gram (gewelde) rozijnen
  • beetje poedersuiker voor garnering

Instructies

  1. Vet het cakeblik in met een beetje margarine en bestrooi met een beetje meel. Schud het overtollige meel er weer uit.
  2. Klop de boter zacht met de suiker. Voeg de citroenrasp toe. Klop dit 1 à 2 minuten goed romig.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout toe.
  4. Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel (voeg eventueel tekens een klein schepje meel erbij om schiften te voorkomen)
  5. Voeg dan de rest van het zelfrijzend bakmeel toe, klop dit op de laagste stand door. Voeg beetje bij beetje de kwark toe. klop telkens heel even erdoor zodat het goed wordt opgenomen.
  6. Voeg de goed uitgelekte rozijnen toe en klop dit er heel kort door.
  7. Vul de vorm met het deeg, strijk het mooi glad.
  8. Bak dit in de voorverwarmde oven gaar op ca 160 graden.
  9. Bak gaar in ongeveer 1 uur en een kwartier. Eventueel ietsje korter. Ik heb het laatste kwartier een stuk aluminiumfolie over de cake gelegd, want de cake was al mooi goudbruin en wordt dan niet te donker.
  10. Laat de cake ca 10 minuten afkoelen in de vorm.
  11. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  12. Strooi een beetje poedersuiker of decoratiesuiker over de cake.
  13. Als je de cake in plakjes snijdt, zul je zien dat de plakken en iets anders uitzien dan bij een gewone cake. Dat komt door de kwark. Het lijkt of de cake niet helemaal gaar is, maar maak je geen zorgen, de cake is super lekker.

Zet een lekker kopje thee of koffie en neem een lekker plakje cake erbij!!

Liefs Ria

cakekwark
4 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten februari 2018
next post
Romige karamelsaus

You may also like

Rode bessen cake

18/10/2020

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Milka-roomcake met nootjes

14/06/2017

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

16/10/2016

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Bosbessencake met glazuur

15/07/2018

Marmercake met chocoladeganache

17/08/2016

Amandelcake met appel

15/09/2019

Citroencake

09/10/2016

Frambozen Bessen Cake

04/09/2021

4 comments

cobi Oolders 08/03/2018 - 14:49

Hallo Ria en Laura,
vraagje?
zou het ook met soya yogurt kunnen heb namelijk een melkallergie .

Groetjes Cobi

Reply
Liefde voor bakken 08/03/2018 - 15:05

Hoi Cobi, ik denk het wel. Gewoon proberen zou ik zeggen! Laat je even weten of het gelukt is? Misschien kunnen we binnenkort ook wel eens een recept maken met een soyaproduct. Groetjes, Ria

Reply
Ingrid 06/08/2019 - 20:11

Kan je hier ook cupcakes van maken?

Reply
Liefde voor bakken 06/08/2019 - 20:22

Hoi Ingrid, lijkt me wel, ik zou het gewoon proberen. Misschien is het handig om dan eerst twee of drie cupcakes te bakken zodat je de baktijd even kan uittesten.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....