Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Boerenjongens cake

by Liefde voor bakken 27/01/201721/09/2018
written by Liefde voor bakken 27/01/201721/09/2018
DSCN5070bn2

Boerenjongens zijn erg lekker! Voor diegene die dit niet kennen, het zijn rozijnen op brandewijn. En wij hadden bedacht dat we hier wel eens een lekkere cake van konden maken. Dus vandaag een recept voor boerenjongens cake!

Ria: vroeger kregen wij op een verjaardag wel eens een heel klein glaasje ‘boerenjongens’ , dat vonden we dan fantastisch. Tegenwoordig zie je dat niet meer, het is eigenlijk een beetje ouderwets. Maar ik vind het nog steeds lekker. Ik wil ook nog steeds graag een keer een boerenjongensvlaai met slagroom maken. Lijkt me heerlijk!! Maar we beginnen nu eerst met een cake.

Laura: ik heb nog nooit boerenjongens op! Ik ken het wel van naam, omdat mijn moeder het lekker vind. Generatieverschil haha!

DSCN5070bn2

Boerenjongens cake

Liefde voor bakken Boerenjongens zijn erg lekker! Voor diegene die dit niet kennen, het zijn rozijnen op brandewijn. En wij hadden bedacht dat we hier… Printen
Cijfer 3.9/5
( 11 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 300 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 80 ml slagroom
  • 100 gram uitgelekte boerenjongens
  • 1 cakeblik van circa 30 cm

Instructies

  1. Begin met het invetten van je cakeblik met boter en bestrooi met een klein beetje bloem. Zet opzij.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder.
  3. Maak de boter een beetje zacht (eventueel in de magnetron. Let op: mag absoluut niet smelten).
  4. Klop de boter met de suiker en het zout in circa 5 minuten luchtig.
  5. Voeg één voor één de eieren toe, telkens tot het ei goed is opgenomen. Klop alles nog even goed door.
  6. Voeg dan de gezeefde bloem toe,de slagroom en de uitgelekte rozijnen. Schep dit door het deeg. Schep alles goed door tot het goed vermengd is. Als je dit met een mixer doet, dan  op een lage stand en niet te lang mixen.
  7. Vul de vorm met het deeg en bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten gaar. Dek de cake eventueel het laatste half uur af met een stukje aluminiumfolie, zodat er niet zo’n grote bult op je cake komt.
  8. Prik in de cake om te controleren of hij gaar is van binnen.
  9. Haal de cake uit de oven.
  10. Laat even afkoelen en haal de cake dan uit de vorm. Bedek de cake met aluminiumfolie en laat zo verder afkoelen.

Kopje thee of koffie erbij en jij bent helemaal klaar om je visite te ontvangen!

Liefs Ria & Laura

boerenjongenscake
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Zelf ham kaas croissantjes maken
next post
Appel kruimelvlaai

You may also like

Bosbessencake met glazuur

15/07/2018

Battenberg cake

21/10/2018

Nutella peren cake

26/05/2019

Rode bessen cake

18/10/2020

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Sinaasappel cake

26/01/2018

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Frambozen Bessen Cake

04/09/2021

Roomcake met verse aardbeien

29/09/2017

Bananencake met karamel

15/11/2020

2 comments

ed 30/11/2017 - 20:12

Op welke temperatuur?

Reply
Liefde voor bakken 30/11/2017 - 23:13

Op ongeveer 160 graden. Als je een hete lucht oven gebruikt, dan wel uets lage.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....