Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Kersenkwarktaart

by Liefde voor bakken 14/07/2019
written by Liefde voor bakken 14/07/2019
Kersenkwarktaart

In de vakantie hebben we heel veel kersen gegeten. Die kon je vaak kopen op een marktje of in een winkel. Heerlijk, lekker zoet. Nu we weer thuis zijn, zie ik ze hier natuurlijk ook in de winkels liggen, dus tijd om daar eens een taartje mee te maken.

Ik kies weer eens voor onze favoriet: een kwarktaart. Lekker fris en niet te zwaar. De bodem heb ik dit keer voor de afwisseling wel gebakken, het is eigenlijk chocoladecake. Daarop dan een laagje ontpitte kersen en dan een frisse kwarkvulling. Lekker gemakkelijk om te maken. Bovenop nog wat kersen en gehakte chocolade. Klaar is het kwarktaartje. Mocht je op vakantie gaan, geniet dan lekker! Blijf je thuis, ga dan lekker bakken! Eventueel samen met de kids, vinden ze altijd leuk!

Kersenkwarktaart
Liefde voor bakken In de vakantie hebben we heel veel kersen gegeten. Die kon je vaak kopen op een marktje of in een winkel. Heerlijk,… Printen
Cijfer 4.3/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Nodig:

  • 1 springvorm van 22  à 24 cm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 stuk acetaatrol of een 10 cm hoge rand van vetvrij bakpapier om langs de binnenkant van de vorm te doen.
  • Een kersenontpitter

Voor de bodem:

  • 100 gram boter of margarine
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 3 eetlepels melk

Voor de vulling en decoratie:

  • bak verse kersen
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 gram slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 75 ml water
  • stukjes fijngehakte pure chocolade

Instructies

  1. Vet een springvorm van 22  of 24 cm in met wat boter en bestuif dan met wat bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  3. Doe de boter in een kom en klop deze romig in 2 minuten.
  4. Voeg de fijne suiker toe en klop nog even goed door.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen. Klop dan nog even goed door.
  6. Doe het zelfrijzend bakmeel en de cacao en het snufje zout in een kom, en zeef het.
  7. Voeg dit meelmengsel dan beetje bij beetje toe aan het botermengsel, klop telkens even door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
  8. Voeg de melk toe en klop dit ook kort door.
  9. Vul de bakvorm met het deeg.
  10. Bak de cake gaar in ongeveer 25 à 25 minuten. Voel even met je vingers of het deeg gaar is, moet niet te zacht meer zijn.
  11. Haal het bakblik uit de oven en laat de cake afkoelen.
  12. Maak deze cakebodem dan voorzichtig los en haal deze uit het bakblik.
  13. Maak het bakblik een beetje schoon en leg de cakebodem er weer in.
  14. Doe een band van de acetaatrol of het vetvrije bakpapier om de cakebodem heen, aan de binnenkant van de bakvorm. Ik heb een rolletje bakpapier van 10 cm hoog gebruikt. Zorg dat het mooi rondom de cakebodem zit.
  15. Ontpit de kersen met een kersenontpitter.
  16. Leg op de bodem van de cake een aantal ontpitte kersen. Heb je veel kersen, dan kun je de hele bodem vullen hiermee, maar bewaar wel een aantal kersen voor bovenop de taart. Heb je niet al teveel kersen, leg ze dan alleen langs de rand van de cake.
  17. De kwarkvulling: doe de kwark in een kom, voeg de basterdsuiker toe en roer dit door elkaar.
  18. Week 8 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  19. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  20. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe aan de kwark, klop dit telkens even kort door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot alles is toegevoegd.
  21. Maal ongeveer 10 kersen fijn met een staafmixer en voeg dit verkregen sap toe aan het kwarkmengsel, klop erdoor.
  22. Doe 75 ml water in een steelpannetje. Breng dit heel even aan de kook en laat het dan weer even staan, ca 1 minuutje, zodat het zeker niet te heet is.
  23. Voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe aan het water. Roer deze telkens door het water tot ze helemaal zijn opgelost. Ga door tot alle blaadjes gelatine helemaal zijn opgelost in het warme water.
  24. Laat dit mengsel heel even iets afkoelen. Een paar minuutjes.
  25. Giet het dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop er telkens even door, ga door tot alles is toegevoegd en goed vermengd is.
  26. Schenk het kwarkmengsel dan in de bakvorm. Strijk het mooi glad en laat het een paar uur opstijven in de koelkast.
  27. Haal het er uit en decoreer met de overgebleven kersen en fijngehakte stukjes chocolade. Steek er eventueel nog een paar koekrolletjes in voor extra decoratie.

Liefs, Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Marshmallow slof
next post
Citroencake met Limoncello

You may also like

Tiramisu taart

17/03/2017

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Stroopwafel taartje met Monchou

20/10/2021

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Swiss roll met perzik

19/11/2017

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Chocolade fudge taartje met Brand New Cake

24/11/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....