Het is woensdag! Dus dat betekent dat er weer een heerlijk recept voor jullie online komt! Dit keer hebben we weer eens een cake voor jullie gebakken. Namelijk een aardbeien kruimelcake! Wij zijn altijd helemaal blij als de aardbeien weer vol op in de winkels liggen. We kunnen het niet laten om daar allerlei lekkere baksels mee te maken! Wat maken jullie met aardbeien?
Cake is altijd goed. Zeker als je opzoek bent naar een lekker recept voor bij de koffie, maar nét weer even geen zin hebt om meteen weer met een taart aan te komen zetten! En dit zelfgebakken cakeje ziet er ook nog eens gezellig uit door dat kruimellaagje. Net even iets minder saai!

Ingrediënten
Voor de cake:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- snufje zout
- 325 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- 150 gram verse aardbeien
Voor de kruimellaag:
- 75 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
Extra:
- cakeblik van 25 cm
- bakpapier
- mixer met zowel gewone als deeghaken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed je cakeblik met een stukje bakpapier en vet je blik in.
- Klop de boter zacht met de mixer. Voeg hier de suiker en het zout aan toe en klop nogmaals 2 minuten.
- Splits je eieren en klop je eidooiers door het botermengsel.
- Klop de eiwitten in een aparte schone kom tot het stevig en schuimig is. Zet dit even apart.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit al mixend toe aan je beslag.
- Schep het eiwitschuim er voorzichtig in delen doorheen.
- Snijd je aardbeien in stukjes en schep deze door het beslag.
- Doe je beslag in de bakvorm.
- Kneed voor het kruimellaag de boter, suiker en de bloem tot een kruimelig deegje. Dit kan je met je deeghaken doen! Strooi deze laag boven op je cake.
- Bak dan je cake ongeveer 1 uur op 170 graden. Prik er even met een prikker in om te testen of jouw cake gaar is. Deze moet er dan droog uitkomen.
Wij schenken nog even een kopje thee in en nemen nog een lekker plakje van deze cake! Veel bakplezier! En laat ons weten of het is gelukt! Vinden we leuk :)
Liefs Ria & Laura