Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Marmercake

by Liefde voor bakken 14/11/202114/11/2021
written by Liefde voor bakken 14/11/202114/11/2021
Marmercake

De marmercake is een echte klassieker. Hij staat in vrijwel alle, wat oudere bakboeken. Het is een heerlijke cake! En hij is dan ook nog steeds erg populair!

Als je goed kijkt op onze blog, dan vind je eerder recepten van een marmercake, ook in meerdere kleuren. Zie bijvoorbeeld het recept van deze 3 kleuren cake. Maar toch had ik zin om nog eens een recept van zo’n lekkere cake te plaatsen. Dus vandaar. Ik heb dit keer het deeg verdeeld over twee spuitzakken. En dan repen gespoten in de lengte van het bakblik. Dat leek met we een leuk effect geven. En het grappige is dan, dat het effect toch wat verandert. Door het rijzen van het deeg  worden de strepen vervormd en gaan de kleuren in het midden sterk omhoog. Daardoor worden het mooie kronkels. Dat geeft een leuk effect! Als je geen spuitzakken hebt, of dit teveel werk vindt, kun je natuurlijk ook gewoon het deeg om en om in de vorm scheppen. Zo deed ik het ook altijd. Maar ik vind het wel mooi. Echt een ‘marmer’ effect.

Marmercake

Marmercake

Liefde voor bakken De marmercake is een echte klassieker. Hij staat in vrijwel alle, wat oudere bakboeken. Het is een heerlijke cake! En hij is… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een langwerpig cakeblik van ongeveer 30 cm

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of plantaardige margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 275 gram cakemeel
  • Snufje zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 20 gram fijne suiker
  • 35 ml water

Instructies

  1. Vet het bakblik in met wat margarine en bestuif deze met wat bloem, zet opzij.
  2. Doe de boter of margarine in een kom met de fijne suiker en de vanillesuiker en klop dit luchtig met een handmixer in 3 minuten.
  3. Voeg dan één voor één de eieren toe, klop telkens minimaal een halve minuut, zodat het ei helemaal is opgenomen voordat je weer een nieuw ei toevoegt. Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd, blijf dan nog zeker 3 minuten doorkloppen.
  4. Zeef het cakemeel met het zout en voeg dit in delen toe aan het deeg. Schep dit er telkens door met een spatel, zodat het deeg luchtig blijft.
  5. Verdeel het deeg in twee delen.
  6. Doe de cacao, fijne suiker en het water in een kommetje en roer dit tot een glad papje. Voeg dit toe aan de ene helft van het deeg, schep erdoor.
  7. Doe beide deeghelften in een spuitzak.
  8. Verwarm de oven vast voor tot 160 graden.
  9. Spuit dan met het chocoladedeeg repen deeg in de lengte van het blik.
  10. Spuit daarop een laagje repen gewoon deeg. Dan weer een laagje chocoladedeeg.
  11. Ga zo door tot alle deeg op is. Als het goed is, eindig je met chocoladedeeg, want daar heb je iets meer van door de toevoeging van de cacao.
  12. Strijk het voorzichtig een beetje glad. En zet het dan in de oven.
  13. Bak de cake gaar in ongeveer 70 à 75 minuten. Prik even met een satéprikker om te kijken of de cake van binnen droog is.
  14. Haal de cake uit de oven en laat eerst ongeveer een kwartier afkoelen. Haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Liefdevoorbakkentip: als je alleen of met z’n tweeën bent, is de cake waarschijnlijk wat te groot, vries de helft in, dan heb je een andere keer ook nog een lekker stukje cake.

Liefs Ria & Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Stroopwafel taartje met Monchou
next post
Milde Lemon Curd

You may also like

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Super chocolade tulband

09/07/2017

Rode bessen cake

18/10/2020

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Schwarzwalder kirsche cake

26/03/2017

Kokoscake met frambozen

15/02/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....