Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Appel kruimel zandtaartjes

by Liefde voor bakken 31/01/202128/01/2021
written by Liefde voor bakken 31/01/202128/01/2021
Appel kruimel zandtaartjes

Appeltaarten blijven een favoriet. Vindt eigenlijk iedereen altijd lekker. Dit is een appel-kruimel versie! Maar dan kleine één persoons taartjes, van zanddeeg. Heerlijk vind je niet?

Een tijd geleden heb ik deze bakringen gekocht. Die zijn heel handig om kleine zandtaartjes mee te maken. Ik heb ze in twee maten, maar de ringen met een doorsnee van 7,5 cm vind ik eigenlijk het fijnst. De taartje worden dan niet te klein en ook niet te groot. Eigenlijk precies goed. Heb je zelf nu vormpjes die iets kleiner zijn, of iets groter, dan kun je die natuurlijk ook gewoon gebruiken. Dan heb je iets minder of iets meer taartjes. Dit recept is goed voor 8 taartjes. Je kunt ze heel goed invriezen, bijvoorbeeld de helft. Als je bijvoorbeeld met z’n tweeën bent, dan heb je ieder twee taartjes. En dan heb je later nog een keer ieder twee taartjes! Lekker toch? Deze taartjes worden gevuld met een laagje van de amandelcrème van het basisrecept wat we vorige week hebben geplaatst. Daar op een laagje appelschijfjes en dan een kruimellaag. Een appel kruimel taartje dus.

Appel kruimel zandtaartjes
Appel kruimel zandtaartjes
Appel kruimel zandtaartjes
Appel kruimel zandtaartjes
Appel kruimel zandtaartjes

Appel kruimel zandtaartjes

Liefde voor bakken Appeltaarten blijven een favoriet. Vindt eigenlijk iedereen altijd lekker. Dit is een appel-kruimel versie! Maar dan kleine één persoons taartjes, van zanddeeg.… Printen
Aantal: 8 taartjes
Cijfer 3.8/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Nodig voor 8 taartjes:

  • 8 stuk bakringen met een doorsnee van 7,5 cm
  • een uitsteekring van ongeveer 10 cm
  • spuitzak met rond spuitmondje

Voor het zanddeeg:

  • 180 gram bloem
  • 70 gram poedersuiker
  • 40 gram amandelmeel
  • 110 gram boter of margarine
  • 1 ei
  • snuf zout

Voor de amandelcrème:

  • 60 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 60 gram amandelmeel
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei ( 50 – 60 gram)
  • 10 gram vanillepuddingpoeder
  • 20 gram bloem
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 2 à 3 appels
  • twee flinke theelepels kaneel

Voor de kruimellaag:

  • 80 gram bloem
  • 60 gram suiker of bruine basterdsuiker
  • 40 gram amandelmeel
  • 60 gram koude boter
  • snufje zout

Instructies

  1. Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier
  2. Maak het deeg: doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en het zout in een kom. Meng het door elkaar.
  3. Voeg dan de koude boter toe en snijd dit met 2 messen in kleine stukjes, meng de stukjes door het bloemmengsel. Wrijf de boter met je vingers tot kleine stukjes.
  4. Voeg dan ongeveer twee derde deel van het ei toe. Meng dan met je handen dit geheel tot een mooi soepel deeg.
  5. Mocht het deeg wat te plakkerig zijn, dan voeg je nog een klein beetje bloem toe. Mocht het juist te droog zijn, dan kun je nog een kleine beetje van het ei toevoegen.
  6. Verpak dit deeg in een stukje plastic huishoudfolie en leg dit minstens een uur in de koelkast.
  7. Leg ondertussen een snijplank klaar met een stukje bakpapier. Dan kun je daar de vormpjes met het deeg op leggen. En dan weer even in de koelkast leggen om koud te laten worden.
  8. Vet de bakringen een klein beetje in met een beetje margarine en leg ze klaar.
  9. Haal het deeg uit de koelkast en rol het, tussen twee vellen plastic folie, uit tot een lap met een dikte van ongeveer 3 mm. Steek er met de uitsteker ronde cirkels uit. Deze zijn een stukje groter dan de bakringen zodat je ook de zijkanten ermee kunt bekleden.
  10. Bekleed hiermee de bakringen. Zorg dat het deeg gelijkmatig wordt verdeeld en ook de zijkanten.
  11. Snijd de zijkanten eventueel wat bij als ze te boven de rand uitkomen.
  12. Zet ze op de snijplank met bakpapier en laat ze in de koelkast ongeveer een half uurtje koud worden.
  13. Maak ondertussen de amandelcrème. Kijk hier voor het basisrecept.
  14. Vul de spuitzak met de amandelcrème en leg deze tot gebruik in de koelkast.
  15. Schil de appels en snijd ze in dunnen schijfjes. Doe ze in een kommetje en meng de kaneel erdoor.
  16. Maak het kruimeldeeg: doe de bloem, de suiker het amandelmeel en het zout in een kom en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg de koude boter toe in kleine stukjes. En meng deze door de droge bestanddelen. Wrijf de boter met je vingers tot kleine stukjes. Zorg dat het een kruimelig geheel wordt.
  17. Verwarm de oven voor op 180 graden
  18. Haal de taartbakjes uit de koelkast. Zet ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  19. Spuit in elk bakje een laagje amandelcrème. Leg daar de plakjes appel op. Mag best een flink laagje zijn. Schep daar dan een laagje kruimeldeeg op. Doe dit zo, dat het een mooi bergje wordt.
  20. Bak de taartjes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Amandelcrème
next post
Valentijntaartje met mango

You may also like

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

05/11/2017

Kwarkgebakjes met twee kleuren besjes

04/08/2019

Chocolade petit fours

31/01/2018

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Bladerdeegcups met fruit

23/05/2019

Bavaroisebolletjes + winactie

22/07/2015

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

Meringue hazelnootkransjes

16/01/2022

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....