Zolang het nog lekker weer is, maken wij nog even heerlijke zomerse receptjes met veel fruit! Deze gebakjes zijn heel makkelijk om te maken en lekker snel klaar. Zeker een voordeel, want dan hoef je niet te lang in je warme keuken te staan. En hoe sneller je je gebakjes kan opsmikkelen, hoe beter!
Dit recept is voor 8 gebakjes.

Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 250 gram mascarpone
- 250 gram verse slagroom
- poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 200 gram bramen (of meer, als je dat lekker vind!)
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Ontdooi je plakjes bladerdeeg.
- Snijd ze doormidden dat je twee lange plakjes hebt.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier. Leg hier je plakjes bladerdeeg op. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.
- Bak je bladerdeeg bodempjes 10 minuten, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Draai ze voorzichtig om en plet ze voorzichtig met een spatel. Bak nog eens 5 minuten. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
- Als ze zijn afgekoeld ga je je mascarpone mengsel maken. Klop de slagroom samen met een flinke snuf poedersuiker stevig. Klop vervolgens de mascarpone iets los en voeg deze samen met de slagroom. Klop kort even door.
- Verdeel je mascarpone mengsel over je bladerdeeg bodempjes. Verdeel hier je bramen over en klaar zijn je gebakjes! Smullen maar!
Lekker aan de slag dus! Want deze zijn de warmte van de oven zeker waard!
Liefs Ria & Laura