Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bladerdeegcups met fruit

by Liefde voor bakken 23/05/201922/05/2019
written by Liefde voor bakken 23/05/201922/05/2019
Bladerdeegcups met fruit

Het zonnige weer is nogal wisselend momenteel. Soms hebben we een heerlijk zonnetje met 20 graden, andere dagen is het nog geen 15 graden en super bewolkt. Dus ik dacht, laten we gewoon de zomer in de keuken halen door deze heerlijke zomerse gebakjes! Bladerdeegcups met mascarpone, slagroom, aardbeien en bramen!

Ik heb deze week nog een heerlijke week vakantie. Vorige week was ik ook vrij en zijn we met de familie gaan kamperen. Nu deze week kan ik me lekker even focussen op liefdevoorbakken.nl en op het nieuwe huis. Ik wissel letterlijk mijn dagen af met bakken, bloggen en de laatste dozen uitpakken. Van mij mag dit weekje nog wel wat langer duren :)

Deze gebakjes zijn niet heel moeilijk om te maken! Eerst wilde ik deze met bladerdeeg uit de diepvries maken, maar toen realiseerde ik mij dat die plakken nét te groot zijn. Daardoor zou ik vet veel bladerdeeg weg moeten gooien. Dus ging ik weer aan de slag met zo’n verse bladerdeegrol. Moest wel even goed zoeken in de supermarkt: nu natuurlijk boodschappen op een andere plek en ik kon in eerste instantie de rol niet vinden! Maar eind goed al goed, nét toen ik de zoektocht op wilde geven zag ik ze in een hoekje ineens liggen! Lucky me haha!

Bladerdeegcups met fruit

Bladerdeegcups met fruit

Liefde voor bakken Het zonnige weer is nogal wisselend momenteel. Soms hebben we een heerlijk zonnetje met 20 graden, andere dagen is het nog geen… Printen
Aantal: 12 cups
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • verse bladerdeeg rol
  • paar eetlepels suiker
  • 1 ei, geklutst
  • fruit naar keuze (ik ging voor bramen en aardbeien)
  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml verse slagroom
  • snufje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • cupcake bakvorm (ik heb er eentje van 6, dus dan moet ik in twee rondes bakken, maar kan natuurlijk ook prima met een grote)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol je bladerdeegplak uit en smeer het in met geklutst ei.
  3. Strooi daar suiker overheen.
  4. Snijd je plak in 12 gelijke stukken en prik met je vork in elk vierkantje gaatjes. Zo voorkom je dat ze bol gaan staan tijdens het bakken.
  5. Smeer de achterkant van de bakvorm in met boter of met een bakspray.
  6. Leg de vierkantjes over de achterkant van de vorm.
  7. Bak ongeveer 10 tot 15 minuten op 200 graden, tot dat de cups mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
  8. Klop de slagroom samen met een snuf poedersuiker stijf. Klop de mascarpone kort even los. Voeg hier de slagroom aan toe en mix nogmaals kort even door.
  9. Vul de afgekoelde bladerdeeg bakjes met je mascarpone slagroom mengsel. En garneer met fruit naar keuze! Ik koos voor bramen en aardbeien, maar je kan natuurlijk ook voor ander rood fruit kiezen!

Liefs Laura

klein gebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Tulband met chocoladezoenen
next post
Nutella peren cake

You may also like

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

11/04/2021

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

05/11/2017

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Choco karamel taartjes met banaan

25/10/2020

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

17/04/2016

Mini appeltaartjes

14/01/2016

Nutella cheesecake in a jar

20/04/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....