Het zonnige weer is nogal wisselend momenteel. Soms hebben we een heerlijk zonnetje met 20 graden, andere dagen is het nog geen 15 graden en super bewolkt. Dus ik dacht, laten we gewoon de zomer in de keuken halen door deze heerlijke zomerse gebakjes! Bladerdeegcups met mascarpone, slagroom, aardbeien en bramen!
Ik heb deze week nog een heerlijke week vakantie. Vorige week was ik ook vrij en zijn we met de familie gaan kamperen. Nu deze week kan ik me lekker even focussen op liefdevoorbakken.nl en op het nieuwe huis. Ik wissel letterlijk mijn dagen af met bakken, bloggen en de laatste dozen uitpakken. Van mij mag dit weekje nog wel wat langer duren :)
Deze gebakjes zijn niet heel moeilijk om te maken! Eerst wilde ik deze met bladerdeeg uit de diepvries maken, maar toen realiseerde ik mij dat die plakken nét te groot zijn. Daardoor zou ik vet veel bladerdeeg weg moeten gooien. Dus ging ik weer aan de slag met zo’n verse bladerdeegrol. Moest wel even goed zoeken in de supermarkt: nu natuurlijk boodschappen op een andere plek en ik kon in eerste instantie de rol niet vinden! Maar eind goed al goed, nét toen ik de zoektocht op wilde geven zag ik ze in een hoekje ineens liggen! Lucky me haha!
Ingrediënten
- verse bladerdeeg rol
- paar eetlepels suiker
- 1 ei, geklutst
- fruit naar keuze (ik ging voor bramen en aardbeien)
- 250 ml mascarpone
- 250 ml verse slagroom
- snufje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- cupcake bakvorm (ik heb er eentje van 6, dus dan moet ik in twee rondes bakken, maar kan natuurlijk ook prima met een grote)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol je bladerdeegplak uit en smeer het in met geklutst ei.
- Strooi daar suiker overheen.
- Snijd je plak in 12 gelijke stukken en prik met je vork in elk vierkantje gaatjes. Zo voorkom je dat ze bol gaan staan tijdens het bakken.
- Smeer de achterkant van de bakvorm in met boter of met een bakspray.
- Leg de vierkantjes over de achterkant van de vorm.
- Bak ongeveer 10 tot 15 minuten op 200 graden, tot dat de cups mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
- Klop de slagroom samen met een snuf poedersuiker stijf. Klop de mascarpone kort even los. Voeg hier de slagroom aan toe en mix nogmaals kort even door.
- Vul de afgekoelde bladerdeeg bakjes met je mascarpone slagroom mengsel. En garneer met fruit naar keuze! Ik koos voor bramen en aardbeien, maar je kan natuurlijk ook voor ander rood fruit kiezen!
Liefs Laura