We hebben weer eens een Brownie variant gemaakt! Lekker met mascarponecrème en rode bessen! Brownies zijn nu eenmaal erg populair bij ons. We hebben er al heel wat gemaakt en we zijn gewoon gek op chocola! Deze variant ziet er erg mooi uit door de combinatie met de rode besjes. Mascarponecrème is sowieso erg lekker, dus dat zorgt weer voor een heerlijke combinatie.
Dit is het derde recept dat we bedacht hebben tijdens onze baksessie. We hebben twee dagen samen gebakken, hier in Oosterhout. Was al een tijdje geleden, we hebben niet zo heel vaak tijd om samen te bakken. Het is altijd supergezellig en samen kunnen we elkaar heel goed aanvullen. Dit willen we echt weer vaker doen! En we zijn best wel weer trots op het resultaat! Eerder hebben we de aardbeien roomcakjes geplaatst en de mini brownies met caramel. Nu dus de brownies met mascarponecrème en rode bessen. Hier volgt de uitleg:

Ingrediënten
Voor het browniedeeg:
- 90 gram melk chocolade
- 60 gram pure chocolade
- 150 gram margarine
- 180 gram licht bruine basterd suiker
- 2 tl vanille extract
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 1/2 tl zout
- 15 gram cacaopoeder
- een paar flinke eetlepel Nutella
Voor de mascarpone crème:
- 250 gram mascarpone
- twee eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- beetje poedersuiker voor de slagroom
- 1 zakje Klopfix
Voor de decoratie:
- 1 bakje rode bessen
Extra:
- vierkante of rechthoekige bakvorm (wij hebben een wat kleinere vorm gebruikt. Deze is circa 20 cm bij 17 cm. Een vierkante vorm van 20 cm is ook prima.
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dit op zo’n manier, dat je aan twee zijkanten een flap overhoud. Dan kun je straks je baksel makkelijker uit de bakvorm krijgen. Vet in met wat boter.
- Smelt de boter en de chocolade ‘au bain marie’ (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar). Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
- Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
- Doe je browniemengsel in een brownie-bakpan. Bak je brownie 30 – 40 minuten op 165 graden. Test tussendoor met een prikker of je brownie gaar is. Wij houden heel erg van een iets kleffe binnenkant, dus dan komt je prikker er nét niet helemaal droog uit.
- Terwijl de brownie afkoelt, kun je de mascarponecrème maken. Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is.
- Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe en het zakje Klopfix (zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn). Voeg dan het mascarponemengsel beetje bij beetje toe aan de slagroom en klop dit nog voorzichtig door met de mixer, klop zo kort mogelijk!
- Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
- Als de brownie goed is afgekoeld en je mascarponecrème wat is opgesteven, kun je de crème uitsmeren over de brownielaag. Strijk het glad met een klein paletmes.
- Zet het zo weer in de koelkast, laat het een paar uur opstijven.
- Til de taart dan met behulp van het bakpapier voorzichtig uit de vorm en leg het op een snijplank. Verwijder het bakpapier. Snijd de taart dan in circa 12 mooie gelijkmatige stukken. Versier deze met de rode besjes.
Ziet er aantrekkelijk uit toch?
Liefs, Ria & Laura