Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Brownie

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

by Liefde voor bakken 09/08/201708/09/2019
written by Liefde voor bakken 09/08/201708/09/2019
Brownies rode bessen

We hebben weer eens een Brownie variant gemaakt! Lekker met mascarponecrème en rode bessen! Brownies zijn nu eenmaal erg populair bij ons. We hebben er al heel wat gemaakt en we zijn gewoon gek op chocola! Deze variant ziet er erg mooi uit door de combinatie met de rode besjes. Mascarponecrème is sowieso erg lekker, dus dat zorgt weer voor een heerlijke combinatie.

Dit is het derde recept dat we bedacht hebben tijdens onze baksessie. We hebben  twee dagen samen gebakken, hier in Oosterhout. Was al een tijdje geleden, we hebben niet zo heel vaak tijd om samen te bakken. Het is altijd supergezellig en samen kunnen we elkaar heel goed aanvullen. Dit willen we echt weer vaker doen! En we zijn best wel weer trots op het resultaat! Eerder hebben we de aardbeien roomcakjes geplaatst en de mini brownies met caramel. Nu dus de brownies met mascarponecrème en rode bessen. Hier volgt de uitleg:

Brownies rode bessen

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

Liefde voor bakken We hebben weer eens een Brownie variant gemaakt! Lekker met mascarponecrème en rode bessen! Brownies zijn nu eenmaal erg populair bij ons.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het browniedeeg:

  • 90 gram melk chocolade
  • 60 gram pure chocolade
  • 150 gram margarine
  • 180 gram licht bruine basterd suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 15 gram cacaopoeder
  • een paar flinke eetlepel Nutella

Voor de mascarpone crème:

  • 250 gram mascarpone
  • twee eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • beetje poedersuiker voor de slagroom
  • 1 zakje Klopfix

Voor de decoratie:

  • 1 bakje rode bessen

Extra:

  • vierkante of rechthoekige bakvorm (wij hebben een wat kleinere vorm gebruikt. Deze is circa 20 cm bij 17 cm. Een vierkante vorm van 20 cm is ook prima.
  • bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dit op zo’n manier, dat je aan twee zijkanten een flap overhoud. Dan kun je straks je baksel makkelijker uit de bakvorm krijgen. Vet in met wat boter.
  2. Smelt de boter en de chocolade ‘au bain marie’ (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  3. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
  4. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar). Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  5. Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
  6. Doe je browniemengsel in een brownie-bakpan. Bak je brownie 30 – 40 minuten op 165 graden. Test tussendoor met een prikker of je brownie gaar is. Wij houden heel erg van een iets kleffe binnenkant, dus dan komt je prikker er nét niet helemaal droog uit.
  7. Terwijl de brownie afkoelt, kun je de mascarponecrème maken.  Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is.
  8. Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe en het zakje Klopfix (zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn). Voeg dan het mascarponemengsel beetje bij beetje toe aan de slagroom en klop dit nog voorzichtig door met de mixer, klop zo kort mogelijk!
  9. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
  10. Als de brownie goed is afgekoeld en je mascarponecrème wat is opgesteven, kun je de crème uitsmeren over de brownielaag. Strijk het glad met een klein paletmes.
  11. Zet het zo weer in de koelkast, laat het een paar uur opstijven.
  12. Til de taart dan met behulp van het bakpapier voorzichtig uit de vorm en leg het op een snijplank. Verwijder het bakpapier. Snijd de taart dan in circa 12 mooie gelijkmatige stukken. Versier deze met de rode besjes.
Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes
Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes
Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

Ziet er aantrekkelijk uit toch?

Liefs, Ria & Laura

browniesrode bessen
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten
next post
Gesloten appeltaart met walnoten

You may also like

Brownie met walnoten en karamelblokjes

04/11/2018

Brownies met hazelnoten

04/09/2016

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Brownie pizza

08/09/2019

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Cheesecake brownies met blauwe bessen en frambozen

22/01/2017

Cheesecake brownies

19/10/2016

Nutella Brownies

11/04/2016

Oreo brownies

22/01/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....