Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieKerstmisUncategorized

Kerstboom brownies

by Liefde voor bakken 06/12/202005/12/2020
written by Liefde voor bakken 06/12/202005/12/2020
Kerstboom brownies

Brownies zijn lekker en dus ook ideaal om iets mee te maken voor de kerst. Dus heb ik er dit keer kerstboompjes van gemaakt. Erg leuk om samen met de kids te doen. Zal zeker in de smaak vallen!

Als jullie lekker aan de pepernoten zijn, zijn wij alweer bezig om recepten te bedenken en te maken voor de kerst. Dat is soms een beetje gek, maar wel nodig om alles weer op tijd online te krijgen. Het is best een heel traject: eerst recepten bedenken, dan uitwerken, wat gebruiken we en hoe maken we het? Dan nog het bakken, dat is het leukste deel. Soms is het niet helemaal naar onze zin en bakken we het nog een keer. Dan foto’s maken, en dan nog het hele recept uitschrijven. Dan de foto’s bewerken en alles online zetten. Ook nog even op alle social media en dan is de klus geklaard. Je begrijpt dat dat wel wat tijd en organisatie vereist. Maar nog steeds leuk om te doen en het geeft afleiding. Dus dit is het eerste kerstrecept, kerstboom brownies. Leuk om samen met de kids te maken. Vinden ze vast leuk om te doen en vooral lekker! Eerst maak je de brownielaag. Deze snijd je in hoge driehoeken. Dan komt er wat groene versiering op, daarvoor hebben we witte decomelts (chocolademelts) gebruikt, maar dat kan ook met gewone witte chocolade. Deze witte decomelts zijn gekleurd met groene kleurstof voor chocolade. Dan nog wat zilverpareltjes er op en klaar. Je kunt natuurlijk ook andere gekleurde sprinkels gebruiken. Net wat je leuk vindt.

Kerstboom brownies

Kerstboom brownies

Liefde voor bakken Brownies zijn lekker en dus ook ideaal om iets mee te maken voor de kerst. Dus heb ik er dit keer kerstboompjes… Printen
Aantal: 20 kerstboompjes
Cijfer 3.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • Een lage bakvorm met een doorsnee van ongeveer 38 x 25 cm.
  • Een vel bakpapier om op de bodem te leggen.
  • Wegwerpspuitzak
  • Rood-wit gekleurde rietjes om in de kerstboompjes te steken. Of andere stokjes.

Voor het browniedeeg:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100gram melkchocolade
  • 200 gram boter of margarine
  • 240 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels Nutella

Voor de decoratie:

  • Ongeveer 80 gram witte decomelts of witte chocolade
  • Eventueel cacaoboterdrops om de chocolade vloeibaarder te maken.
  • Groene kleurstof, speciaal om chocolade te kleuren
  • Zilverpareltjes of andere leuke kerstsprinkels

Instructies

  1. Smeer een beetje boter op de bodem van het bakblik en leg een vel bakpapier op de bodem. Vouw het zo, dat de zijkanten een beetje uitsteken aan de lange kanten.
  2. Smeer een beetje boter op het bakpapier en strooi er een heel klein beetje bloem over.
  3. Smelt de boter en de chocolade “au bain marie” (dus met een kom op een pannetje kokend water) of. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  4. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  5. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
  6. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Klop dit ongeveer 2 à 3 minuten tot het een schuimige massa is.
  7. Voeg hier beetje bij beetje de droge bestanddelen aan toe. Roer dit telkens goed  door met een spatel. Doe dit tot alles is opgenomen.
  8. Als je chocolademengsel een beetje is afgekoeld, dan kun je dit beetje bij beetje toevoegen aan het deeg. Roer tot alles goed is opgenomen.
  9. Voeg dan twee à drie eetlepels Nutella toe en roer deze goed door het deeg.
  10. Schep het deeg in het bakblik en strijk het gelijkmatig uit met een paletmes.
  11. Zet het in de oven en bak dit ongeveer 30 minuten. Let op, de brownie mag best nog een beetje zacht zijn, want als het afkoelt, dan wordt deze toch nog wat steviger.
  12. Haal het blik dan uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  13. Til de brownie dan uit het blik. Dit kan ook door er een plank op te leggen. Dan het geheel om te draaien. Je tilt nu voorzichtig het blik er af. Dan haal je het bakpapier er af. Leg er dan weer een plank op en draai weer om. Nu verder laten afkoelen.
  14. Snijd dan een boompje uit (een hoge driehoek eigenlijk). Wij hebben gekozen voor boompjes met een hoogte van 8 cm. Maar je kunt ze natuurlijk ook groter of kleiner maken. Als je eerst een boompje uitsnijdt zoals je het hebben wilt, dan kun je dit boompje telkens op de brownie leggen en zo overtrekken. Dan krijg je allemaal boompjes van dezelfde maat.
  15. Knip de rietjes in drie delen. Steek in elk boompje, onderin een rietje.
  16. Maak de groene chocolade: smelt hiervoor de decomelts of de witte chocolade “au bain marie”. Zorg dat de chocolade mooi vloeibaar wordt.
  17. Als de chocolade wat dik blijft, dan kun je er wat cacaoboterdrops aan toe voegen als je die hebt. Hierdoor wordt de chocolade beter vloeibaar.
  18. Voeg dan telkens een paar druppels van de groene kleurstof toe, roer erdoor en kijk of je de gewenste groene kleur krijgt.
  19. Doe de vloeibare chocolade dan in een spuitzak. Knip een klein puntje af aan de onderkant en spuit met een zigzagbeweging mooie slierten op de boompjes.
  20. Versier de boompjes dan met de zilverpareltjes of andere sprinkels.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pepernoten tiramisu
next post
Kerstboom koekjes

You may also like

Kerstkransjes

12/12/2018

Bastogne monchou toetje met mango

17/05/2020

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Chocolate dripcake voor kerstmis

15/12/2015

Charlotte met frambozen

23/12/2018

Nutella Brownies

11/04/2016

Kerstinspiratie Kerstmis 2020

23/12/2020

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Brownies met hazelnoten

04/09/2016

Bosvruchten scroppino / sgroppino

22/12/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top