Wij werden gevraagd of we een taart wilden bakken voor de verjaardag van Chiara (dochter/zusje) en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Voor ons weer een mooie gelegenheid om alles uit de kast te trekken. Ze wilde sowieso onze oreokwarktaart. Maar wij bedachten nog deze overheerlijke brownies! Yum!
Deze brownies zijn weer even net anders dan anders! We hebben al een hoop brownies gemaakt, zoals gewone brownies met Nutella en brownies met nutellafudge. Maar nu hebben we brownies met een cheesecake laagje en bosvruchten. De blauwe bessen en frambozen geven deze brownies nét even wat frisser van smaak.

Ingrediënten
- 400 gram bevroren zomerfruit
- 250 gram mascarpone
- 150 gram roomkaas
- 250 gram zure room
- 50 gram suiker
- 4 eieren
- 1 el maizena
- 150 gram pure (smelt)chocolade
- 125 gram boter
- 125 gram bruine suiker
- snufje zout
- 100 gram bloem
- 25 gram cacao
- 1/2 tl bakpoeder
Extra: vierkante bakvorm van 24×24 cm. Liefst met losse bodem.
Instructies
- Wikkel een stuk bakpapier om de losse bodem en vet de vorm een beetje in. Bestrooi ook nog met wat bloem. Laat het bevroren fruit ontdooien.
- Doe de mascarpone, roomkaas, zure room, suiker, 2 eieren en de maizena in een kom. Mix dit kort door. Zet dit even aan de kant. Smelt ondertussen de chocolade en boter au bain marie.
- Doe in een andere kom 2 eieren, de bruine suiker en het zout en mix dit door. Voeg hier het boter en chocolade mengsel aan toe en roer goed door. Meng in een andere kom de ‘droge’ ingrediënten: de bloem, de cacao en de bakpoeder. Voeg deze toe aan het chocolademengsel en roer nogmaals goed door. Doe dit in de bakvorm en strijk glad.
- Voeg het inmiddels ontdooide fruit toe aan het roomkaasmengsel. Roer niet te veel. Hoe meer je roert, hoe paarser je cheesecake laagje zal worden! Doe deze laag boven op de brownie laag en strijk glad.
- Je ziet dat ons laagje er nog steeds wat lila van kleur eruit ziet, maar uiteindelijk komt ie er bij ons toch heel mooi uit!
- Bak je cheesecake brownies 45 minuten op 175 graden. Houd je cheesecake brownies wel goed in de gaten, want je wilt je cheesecake laagje precies stevig genoeg maar niet te bruin!
Op de verjaardag is enorm genoten van deze heerlijke brownies!
Liefs Ria & Laura