Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Brownie

Nutella Brownies

by Liefde voor bakken 11/04/201601/05/2020
written by Liefde voor bakken 11/04/201601/05/2020
Nutella Brownies

Het is hoogste tijd voor een recept met heel veel chocola. En als wij zeggen heel veel chocola, dan bedoelen we ook heel veel chocola. Zeg maar: chocolate overload. Dus maakte wij brownies met nutella! Warning: dit is echt gevaarlijk lekker!!

Nutella Brownies

Nutella Brownies

Liefde voor bakken Het is hoogste tijd voor een recept met heel veel chocola. En als wij zeggen heel veel chocola, dan bedoelen we ook… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 250 gram margarine
  • 300 gram licht bruine basterd suiker
  • 2 theelepel vanille extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 0,5 theelepel zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • een aantal flinke lepels Nutella
  • rechthoekige lage bakvorm / brownie bakvorm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  3. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
  4. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille.
  5. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar).
  6. Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  7. Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
  8. Doe je browniemengsel in een brownie-bakpan.
  9. Extra: doe wat Nutella in een spuitzak of ziplogbag en smelt dit in de magnetron. Knip er een puntje vanaf en brengt dit zigzaggend aan bovenop de browniemengsel.
  10. Bak je brownie ongeveer 35 – 40 minuten op 165 graden. Let wel op: dit is heel erg afhankelijk van je oven! Een paar minuutjes of een aantal graden maakt al het verschil tussen een droge of een kleffe brownie. Bij een lagere temperatuur (bijvoorbeeld 150 graden), krijgt je brownie meer een cakechtige structuur. Wil je van binnen liever een iets kleffige brownie, met een krokant korstje bovenop? Zet dan je temperatuur wat hoger (bijvoorbeeld 175 graden).

Notities

Twijfel je of je brownie al klaar is? Doe dan de satéprikkertest! Nét geen volledig droge satéprikker betekent een iets kleffige binnenkant. Wil je liever een cakeachtige binnenkant, dan moet je satéprikker helemaal droog zijn. Wij hebben de brownie in een heteluchtoven 40 minuten op 160 graden gebakken (hete luchtovens zijn vaak wat warmer van binnen, waardoor de temperatuur juist wat lager moet dan bij een elektrische oven). Wij gingen voor een brownie met een iets krokant korstje aan de bovenkant, en een smeuïge iets kleffige binnenkant.

Nutella brownies

Nutella brownies

Nutella Brownies
Nutella Brownies

Nutella brownies

Nutella brownies

Vriendinnen hebben deze brownies getest en die hebben er van gesmuld! Maken jullie ze ook?

Liefs Laura

browniesnutella
1 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel-peren slof
next post
Boerderijcupcakes: de kip, de kuiken en het varkentje

You may also like

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

09/08/2017

Kerstboom brownies

06/12/2020

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Brownie met walnoten en karamelblokjes

04/11/2018

Brownieblokjes met aardbeien

12/09/2018

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

1 comment

Best bekeken artikelen April – Liefde voor bakken 01/05/2016 - 11:55

[…] 1. Nutella brownies […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....