Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Gesloten appeltaart met walnoten

by Liefde voor bakken 13/08/201711/08/2017
written by Liefde voor bakken 13/08/201711/08/2017
Appeltaart

Het is appeltaart tijd! Deze appeltaart is nèt weer even ietsje anders dan de standaard appeltaart. Allereerst is de bovenkant helemaal gesloten, je ziet de vulling niet. Bij een standaard appeltaart zie je de vulling door de reepjes heen. Verder heb ik er walnoten aan toegevoegd. Dat maakt dat de taart ook net weer een andere smaak krijgt. Dit taartje moet je maken!

Je kunt voor deze taart het best zure appels gebruiken, maar als je die niet hebt, dan kan het ook best met een iets zoeter appeltje. De walnoten kun je tegenwoordig gewoon gepeld kopen. Dat is lekker makkelijk! Ik heb ze gekraakt met de notenkraker (ik moest wel even heel goed zoeken waar die was). En tussendoor natuurlijk wat stukjes appel en walnoot snoepen. Yum!

Hier volgt het recept!

Nodig:

  • ronde springvorm van 24 cm
  • deegroller
  • 375 gram bloem
  • 1 groot ei
  • 175 gram fijne suiker
  • 250 gram koude boter of margarine
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • beetje paneermeel
  •  1 kg (zure) appels
  • 100 gram rozijnen
  • circa 80 gram walnoten (mag ook best iets meer)
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 70 gram bruine basterdsuiker

Voor de decoratie:

  • wat poedersuiker of decoratiesuiker
  • 1 ei

Het deeg

Doe de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, breek daar het ei in. Voeg de suiker toe. Snijd de boter in kleine blokjes en leg deze op de buitenrand van de bloem. Kneed hiervan een soepel deeg. Kneed niet te lang. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het circa 1 uur in de koelkast.

Deel het deeg op in 3 stukken. Gebruik twee delen voor de bodem en één deel voor de bovenkant. Rol het deel voor de bodem uit tussen twee stukken plastic folie. Zorg ervoor dat de lap een stukje groter is dan de bodem, zodat je er ook de zijkanten voor een deel mee kunt bedekken. Haal het plastic van de bovenkant en til de lap op met behulp van het onderste plastic. Bedek de bodem en de zijkanten ermee. Zorg dat het deeg gelijkmatig verdeeld wordt. Zet het bakblik met het deeg een kwartiertje in de koelkast.

Gesloten appeltaart met walnotenGesloten appeltaart met walnoten

Voor de vulling

Strooi wat paneermeel op de deegbodem. Wel de rozijnen in een kommetje water. Laast ze daarna goed uitlekken. Kraak de walnoten als je hele walnoten hebt gekocht. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom. Meng er een beetje citroensap door. Voeg de basterdsuiker, een eetlepel kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen toe. Maak de walnoten fijn met een deegroller. Voeg dit toe  aan het appelmengsel. Schep alles goed door. Vul hiermee de deegbodem.

Rol de kleine lap deeg uit eventueel ook tussen plasticfolie. Of anders op een, met bloem bestoven aanrecht. Zorg dat de lap net iets groter is dan de doorsnee van het blik. Til de lap op en leg deze over de appelvulling. Druk het deeg eventueel nog een beetje aan zodat het de taart goed afsluit. Breek een ei in een kopje, klop het door met een vork. Smeer de bovenkant met een kwastje in, zodat de taart een mooie glans krijgt.

Bak de taart in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Laat de taart even afkoelen en maak dan na een kwartiertje de vorm los. Laat verder afkoelen. Strooi met behulp van een zeefje wat decoratiepoeder of poedersuiker over de taart.

Gesloten appeltaart met walnotenGesloten appeltaart met walnoten

Tip: uiteraard is deze appel-walnotentaart heel erg lekker met een flinke toef slagroom.

Liefs Ria

appelappeltaartTaarttaart uit de oven
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes
next post
Yoghurt bananen ijsjes

You may also like

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

06/06/2021

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Chocolade droom taartje

12/04/2020

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Appel-peren slof

07/04/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....