Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenVlaaien

No bake peanut butter vlaai

by Liefde voor bakken 12/11/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 12/11/201724/09/2018
No bake peanut butter vlaai

Dit taartje is behoorlijk out of the box voor ons! We hebben nog nooit iets gemaakt met pindakaas! Maar ik (Laura) had dit al een langere tijd op mijn ‘to-bake‘ lijstje staan, dus nu is er eindelijk van gekomen! Het is een no bake pindakaas vlaai geworden, met een oreo bodem en een chocolade ganache als topping.

Is je droom om met een lepel pindakaas uit de pot te scheppen? Dan is dit jouw recept! Ik wilde dit als kind altijd al doen, maar uiteraard mag dat niet. Maar ik heb mij nu wel even flink uit kunnen leven met dit recept! Moet ik mij inhouden om niet een lepeltje pindakaas zo op te eten!

No bake peanut butter vlaai

No bake peanut butter vlaai

Liefde voor bakken Dit taartje is behoorlijk out of the box voor ons! We hebben nog nooit iets gemaakt met pindakaas! Maar ik (Laura) had… Printen
Cijfer 4.4/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 300 gram oreokoekjes
  • 100 gram boter of margarine

Voor de pindakaasvulling:

  • 280 gram pindakaas
  • 55 gram zachte boter
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 140 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 150 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)

Topping:

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram verse slagroom
  • handje pinda’s

Extra:

  • vlaaivorm met uitneembare bodem
  • stukje bakpapier

Instructies

  1. Doe een stuk bakpapier om de losse bodem van je vlaaivorm en vet deze in.
  2. Maal de oreokoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje. Voeg hier je oreokruimels aan toe en meng dit goed elkaar. Doe dit mengsel in de vlaaivorm en druk het goed aan met je vingers. Zet dit in de koelkast om het op te stijven.
  3. Doe de pindakaas, de boter, de vanille extract en het zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier de poedersuiker aan toe (let op: verstuivingsgevaar) en mix dit kort door elkaar. Klop je slagroom in een andere kom en voeg deze toe aan je pindakaasmengsel. Mix dit door elkaar tot dat het goed smeerbaar is. Doe dit over de vlaaibodem en strijk het glad af.
  4. Maak je chocoladeganache. Verwarm je slagroom tot het net niet aan de kook is (niet laten koken, dan komt er een vel op). Schenk dit over je pure chocolade. Let op: even nog niet roeren, wacht 5 minuten. Roer daarna met een silliconenspatel alles door elkaar. Mocht het nou net niet helemaal gesmolten zijn, kun je het nog ‘au bain marie’ smelten. Giet dit over de pindakaasvulling en zorg dat de hele taart goed bedekt is.
  5. Hak de pinda’s in grove stukjes. Strooi dit over de chocolade laag.
No bake peanut butter vlaai
No bake peanut butter vlaai

Ziet er smakelijk uit toch? Om heel eerlijk te zijn wist ik zelf niet zeker of ik deze taart lekker zou vinden! Ik hou van pindakaas op mijn boterham, maar zoveel pindakaas in een taart? Maar het wordt regelmatig gedaan door Amerikanen (die maken alles met peanut butter), dus moet het wel eetbaar zijn. En ik vond het heerlijk! De chocolade ganache en de oreobodem zorgt ervoor dat de pindakaas niet te overheersend is. En hij is goed gekeurd door mijn lieve collega’s, dus allemaal maken!

Liefs Laura

no bakeoreopeanut butterpindakaasvlaai
3 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes
next post
Herfst cupcakes

You may also like

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

24/06/2018

Monchou kersen lasagne

11/11/2018

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

No bake Oreo kwarktaart

28/03/2016

Citroen kwarktaart

28/05/2017

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

Stroopwafel karamel taartje

09/02/2020

Aardbeienvlaai met chocolade bodem

11/06/2017

3 comments

Vera 12/11/2017 - 08:54

Ziet er heerlijk uit en deze ga ik zeker snel eens maken…Ik heb afgelopen week nog pindakaas-jam koeken gemaakt, ook heel erg lekker…

Reply
Liefde voor bakken 13/11/2017 - 11:28

Dat klinkt ook super goed ja! Laat je ons weten of het is gelukt? :)

Reply
Annemiek 17/10/2020 - 10:29

Doe je de creme van de oreokoekjes er bij met het verkruimelen?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....