We hebben al twee keer een taart met Kinder Bueno gemaakt. Maar wat nou als we een kwarktaart maken met Kinder chocolade. Je weet wel, die kleindere reepjes. Dat moet toch ook lekker zijn?
Ik heb leuke herinneringen aan Kinder chocolade. Toen ik nog op de basisschool zat, had ik een vriendinnetje. Als ik bij haar ging spelen mochten we altijd één lekker snoepje uitzoeken uit de trommel. En ik koos altijd voor een reepje Kinder chocolade. Daar kon ik dan zo van genieten. Iets wat ik nooit vaak snoepte, behalve als ik daar ging spelen. Nu ik volwassen ben eet ik het eigenlijk zelden. Maar na het maken van deze taart heb ik toch stiekem even de overgebleven stukjes Kinder opgesnoept. Heerlijk!

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram digestive koekjes
- 80 gram boter
Voor de kwarklaag:
- 500 gram kwark
- 250 verse slagroom
- poedersuiker
- 2 el witte basterd suiker
- 150 ml water
- 9 blaadjes gelatine
- 12 reepjes Kinder
Voor de decoratie:
- fruit naar keuze
- overgebleven Kinder reepjes
- digestive koekje
Extra:
- vel bakpapier
- springvorm 24 cm
Instructies
- Doe een stukje bakpapier in de springvorm. Vet deze in met een stukje boter.
- Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe deze in de vorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuutjes in de koelkast.
- Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
- Smelt de reepjes Kinder chocolade ‘au bain marie’.
- Klop ondertussen de slagroom. Doe hier een flinke snuf poedersuiker bij om het wat te zoeten. Roer de kwark los in een aparte kom. Voeg hier de slagroom bij en klop even door.
- Als de chocolade gesmolten is, laat je het even iets afkoelen.
- Ondertussen ga je aan de slag met het oplossen van de gelatine. Zet een pannetje met 150 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!
- Voeg de chocolade toe aan het kwarkmengsel en roer dit er doorheen
- Voeg als laatst het water met de gelatine toe aan je kwarkmengsel. Doe dit met een zeef, zodat eventueel slecht opgeloste stukjes gelatine niet in je taart terrecht komen. Klop dit nog even door op de laagste stand.
- Doe je kwarkmengsel in de springvorm en laat ongeveer 2 à 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Als je taart is opgesteven is het tijd om te decoreren! Ik heb zelf gekozen voor plakjes aardbei, een paar stukjes Kinder chocolade en kruimels van een digestive koekje. Op het laatst heb ik er nog wat kokos snippers over de taart gestrooid! Je kan het zo lekker maken als je het zelf wilt!
Liefs Laura