Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Kinder kwarktaart

by Liefde voor bakken 21/06/202020/06/2020
written by Liefde voor bakken 21/06/202020/06/2020
Kinder kwarktaart

We hebben al twee keer een taart met Kinder Bueno gemaakt. Maar wat nou als we een kwarktaart maken met Kinder chocolade. Je weet wel, die kleindere reepjes. Dat moet toch ook lekker zijn?

Ik heb leuke herinneringen aan Kinder chocolade. Toen ik nog op de basisschool zat, had ik een vriendinnetje. Als ik bij haar ging spelen mochten we altijd één lekker snoepje uitzoeken uit de trommel. En ik koos altijd voor een reepje Kinder chocolade. Daar kon ik dan zo van genieten. Iets wat ik nooit vaak snoepte, behalve als ik daar ging spelen. Nu ik volwassen ben eet ik het eigenlijk zelden. Maar na het maken van deze taart heb ik toch stiekem even de overgebleven stukjes Kinder opgesnoept. Heerlijk!

Kinder kwarktaart

Kinder Kwarktaart

Liefde voor bakken We hebben al twee keer een taart met Kinder Bueno gemaakt. Maar wat nou als we een kwarktaart maken met Kinder chocolade.… Printen
Cijfer 3.4/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 80 gram boter

Voor de kwarklaag:

  • 500 gram kwark
  • 250 verse slagroom
  • poedersuiker
  • 2 el witte basterd suiker
  • 150 ml water
  • 9 blaadjes gelatine
  • 12 reepjes Kinder

Voor de decoratie:

  • fruit naar keuze
  • overgebleven Kinder reepjes
  • digestive koekje

Extra:

  • vel bakpapier
  • springvorm 24 cm

Instructies

  1. Doe een stukje bakpapier in de springvorm. Vet deze in met een stukje boter.
  2. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe deze in de vorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuutjes in de koelkast.
  3. Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
  4. Smelt de reepjes Kinder chocolade ‘au bain marie’.
  5. Klop ondertussen de slagroom. Doe hier een flinke snuf poedersuiker bij om het wat te zoeten. Roer de kwark los in een aparte kom. Voeg hier de slagroom bij en klop even door.
  6. Als de chocolade gesmolten is, laat je het even iets afkoelen.
  7. Ondertussen ga je aan de slag met het oplossen van de gelatine. Zet een pannetje met 150 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!
  8. Voeg de chocolade toe aan het kwarkmengsel en roer dit er doorheen
  9. Voeg als laatst het water met de gelatine toe aan je kwarkmengsel. Doe dit met een zeef, zodat eventueel slecht opgeloste stukjes gelatine niet in je taart terrecht komen. Klop dit nog even door op de laagste stand.
  10. Doe je kwarkmengsel in de springvorm en laat ongeveer 2 à 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
  11. Als je taart is opgesteven is het tijd om te decoreren! Ik heb zelf gekozen voor plakjes aardbei, een paar stukjes Kinder chocolade en kruimels van een digestive koekje. Op het laatst heb ik er nog wat kokos snippers over de taart gestrooid! Je kan het zo lekker maken als je het zelf wilt!

Liefs Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Amandelcakejes met abrikozen
next post
Even een update – zomer 2020

You may also like

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Monchou Vlaai

19/09/2021

No bake cheesecake met Mellow Cakes

23/09/2016

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

Koffie kwarktaart

19/03/2017

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

IJstaart met bramen

30/06/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....