Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Gezonde mango kwarktaart

by Liefde voor bakken 23/07/201702/08/2017
written by Liefde voor bakken 23/07/201702/08/2017
DSC_0031bn3

Het is weer eens hoogste tijd voor een wat gezonder recept! Een gezonde taart wel te verstaan! Onze Griekse yoghurt taart is een groot succes, nog steeds zijn er super veel mensen die deze taart maken. Dus tijd voor een gezonde opvolger: een gezonde mango kwarktaart! Deze mag ook als ontbijt!

De kracht van deze gezonde no bake taart ligt bij de bodem. Super knapperig en gemaakt van een combinatie van ingrediënten die wij nog niet eerder hebben gebruikt voor een taart. Namelijk havermout en dadels! Nou moeten we wel even toegeven: dit hebben we niet helemaal zelf bedacht. De eer voor het bedenken van deze heerlijke bodem gaat namelijk naar onze dochter/zusje Fiona! Zij maakte tijdens haar laatste vakantiedagen een heerlijke kwarktaart met deze ingrediënten, en echt super lekker! Dus met haar toestemming ‘lenen’ we deze bodem voor een nieuwe gezonde taart! Zullen we maar aan de slag gaan?

Benodigdheden:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram boter
  • 1 verse mango
  • 1 doosje bevroren mango
  • 500 ml magere kwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • 150 ml water
  • klein beetje geraspte kokos

Springvorm van 24 cm

Aan de slag!

Je begint met het bekleden van de bodem van de springvorm met bakpapier.

Maal de dadels en de havermout fijn in je keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit toe. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de bakvorm voor 15 minuutjes in koelkast, zodat het kan opstijven.

Ontdooi een doosje bevroren mango.

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Doe ondertussen de magere kwark in een kom en klop dit even kort los. Verwarm ondertussen 100 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.

Laat de gelatine heel even een  minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij de kwark. Mix dit even kort door. Voeg als laatst de stukjes ontdooide mango toe aan je kwarkmengsel en schep dit er door.

Giet je mango kwarkmengsel over de bodem en laat dit ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd hem in blokjes. Leg deze als een bergje op de taart. Bestrooi met kokosrasp. Zoals je ziet zijn wij wat zuinig geweest met de topping, de rest van de mango wilden we voor een ander receptje gebruiken! Dus doe zoveel mango als dat jij lekker vindt!

 

 

Smullen maar! O ja, en mochten jullie het leuk vinden, Fiona heeft een Instagram account waar ze leuke dingen deelt over food en fitness, dus allemaal even checken!

Liefs Ria & Laura

 

 

kokoskwarktaartmangono bakeno bake cheesecakeTaarttaart zonder oven
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Taartjes in een glaasje!
next post
Mini banoffees

You may also like

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

07/05/2022

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

No bake mokka taartje

23/08/2020

Monchou Vlaai

19/09/2021

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

Kwarktaart met verse aardbeien

26/08/2016

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

4 comments

erica jottier 23/07/2017 - 09:20

lijkt me een heel lekkere en gezonde taart
maar waarom bevroren mangoblokjes? kan het ook met verse?

Reply
Liefde voor bakken 26/07/2017 - 16:01

Hallo Erica! Ja het kan zeker met verse mango! Maar ik had toevallig nog een pakje bevroren mango in huis, dus wilde dat gebruiken!

Liefs Laura

Reply
erica jottier 26/07/2017 - 20:13

heb vandaag de taart gemaakt : 1 volledige verse mango gebruikt.
super lekker en zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer misschien met ananas
bedankt voor het heerlijke recept
gr
Erica

Reply
Liefde voor bakken 26/07/2017 - 20:23

Wat leuk dat het goed gelukt is!! Ananas is zeker aan te raden! Super goede combinatie met kwark! :)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....