Taarten zonder oven
comments 4

Gezonde mango kwarktaart

DSC_0031bn3

Het is weer eens hoogste tijd voor een wat gezonder recept! Een gezonde taart wel te verstaan! Onze Griekse yoghurt taart is een groot succes, nog steeds zijn er super veel mensen die deze taart maken. Dus tijd voor een gezonde opvolger: een gezonde mango kwarktaart! Deze mag ook als ontbijt!

De kracht van deze gezonde no bake taart ligt bij de bodem. Super knapperig en gemaakt van een combinatie van ingrediënten die wij nog niet eerder hebben gebruikt voor een taart. Namelijk havermout en dadels! Nou moeten we wel even toegeven: dit hebben we niet helemaal zelf bedacht. De eer voor het bedenken van deze heerlijke bodem gaat namelijk naar onze dochter/zusje Fiona! Zij maakte tijdens haar laatste vakantiedagen een heerlijke kwarktaart met deze ingrediënten, en echt super lekker! Dus met haar toestemming ‘lenen’ we deze bodem voor een nieuwe gezonde taart! Zullen we maar aan de slag gaan?

Benodigdheden:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram boter
  • 1 verse mango
  • 1 doosje bevroren mango
  • 500 ml magere kwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • 150 ml water
  • klein beetje geraspte kokos

Springvorm van 24 cm

Aan de slag!

Je begint met het bekleden van de bodem van de springvorm met bakpapier.

Maal de dadels en de havermout fijn in je keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit toe. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de bakvorm voor 15 minuutjes in koelkast, zodat het kan opstijven.

Ontdooi een doosje bevroren mango.

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Doe ondertussen de magere kwark in een kom en klop dit even kort los. Verwarm ondertussen 100 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.

Laat de gelatine heel even een  minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij de kwark. Mix dit even kort door. Voeg als laatst de stukjes ontdooide mango toe aan je kwarkmengsel en schep dit er door.

Giet je mango kwarkmengsel over de bodem en laat dit ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd hem in blokjes. Leg deze als een bergje op de taart. Bestrooi met kokosrasp. Zoals je ziet zijn wij wat zuinig geweest met de topping, de rest van de mango wilden we voor een ander receptje gebruiken! Dus doe zoveel mango als dat jij lekker vindt!

 

 

Smullen maar! O ja, en mochten jullie het leuk vinden, Fiona heeft een Instagram account waar ze leuke dingen deelt over food en fitness, dus allemaal even checken!

Liefs Ria & Laura

 

 

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

4 Comments

  1. erica jottier says

    lijkt me een heel lekkere en gezonde taart
    maar waarom bevroren mangoblokjes? kan het ook met verse?

    • Hallo Erica! Ja het kan zeker met verse mango! Maar ik had toevallig nog een pakje bevroren mango in huis, dus wilde dat gebruiken!

      Liefs Laura

      • erica jottier says

        heb vandaag de taart gemaakt : 1 volledige verse mango gebruikt.
        super lekker en zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer misschien met ananas
        bedankt voor het heerlijke recept
        gr
        Erica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *