Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuwTaarten zonder oven

Lotus speculoos cheesecake

by Liefde voor bakken 28/12/201602/01/2017
written by Liefde voor bakken 28/12/201602/01/2017
Lotus speculoos cheesecake

Wij zijn afgelopen 10 december naar  het Allerhande kerstfestival geweest. Was erg leuk, evenals vorig jaar. Lekker veel proeven, ideeën opdoen, en recepten meenemen. Op dit festival was ook een stand van de Lotus speculoos koekjes en speculoospasta. Ook hebben we daar een lekker koffielikeurtje geproefd. Die heb ik (Ria) inmiddels voor mijn verjaardag gekregen. Dus geïnspireerd door de speculoos recepten en de koffielikeur hebben we zelf een lekker recept in elkaar geflanst.

Het is een nobake cheesecake geworden! Lekker fris en vooral niet te zwaar. Een prima taart voor oudjaarsavond dus. Want dan houd je nog wat ruimte over voor de oliebollen! Ook lekker!

Dat Allerhande Kerstfestival is trouwens echt een aanrader. Je hebt dan een afdeling voor ontbijt, een afdeling met voorgerechten, een plein vol met hoofdgerechten en een nagerechtenhoek. Buiten is het “borrelplein”. En alles kan je proeven! Het was wel erg druk, dus als er volgend jaar nog meer mensen naartoe gaan, dan is het nog drukker, haha. Maar wij gaan in ieder geval volgend jaar weer! Als wij daar zo rondlopen, dan krijgen we meteen superveel nieuwe ideeën! En de ’toetjeshoek’ is onze favoriet!

Benodigdheden:

  • Een springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier
  • 1 pakje Lotus speculooskoekjes
  • 110 gram margarine
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas (wij nemen altijd de goedkope van Albert Heijn, zuivelspread)
  • 250 ml verse slagroom, minimaal 35% vet.
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels koffielikeur (wij hebben de Warninks Almond Dream gebruikt)
  • 2 eetlepels Lotus speculoospasta
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • 3 eetlepels speculoospasta
  • Een aantal speculooskoekjes om in de taart te steken.
  • Spuitzak met een klein rond spuitmondje (bijvoorbeeld no. 4 van Wilton)
  • klein stukje witte fondant
  • uitsteker sterretje
  • goudpoeder
Lotus speculoos cheesecakeLotus speculoos cheesecake

Aan de slag:

1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en zet deze opzij. Maal de koekjes fijn met een staafmixer. Als je die niet hebt, kun je de koekjes ook in een plastic zakje doen en dan met een deegroller fijnmaken door er stevig overheen te rollen.

Smelt de boter in een pannetje. Doe de koekjeskruim in een kom en giet de gesmolten boter er overheen. Roer dit goed door en schep dit dan in de bakvorm. Spreid het goed uit en druk het glad met de achterkant van een lepel. Zet het een poosje in de koelkast om mooi stevig te worden.

2. Week voor de vulling de gelatine 10 minuten in koud water. Zorg dat de mascarpone en de roomkaas op kamertemperatuur zijn (Anders kan het gaan schiften als je de slagroom toevoegt). Klop de mascarpone los met een mixer, voeg de roomkaas toe en klop dit samen tot een smeuïg mengsel. Voeg de basterdsuiker toe en klop nog even door.

Klop de slagroom bijna stijf. Zorg dat de kom en de gardes goed koud zijn voor je gaat kloppen. Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe aan het roomkaasmengsel. Telkens een schepje slagroom toevoegen en er voorzichtig door kloppen. Maak twee eetlepels speculoospasta een klein beetje zacht in de magnetron en voeg toe aan het mengsel. Klop erdoor. Voeg dan nog de koffielikeur toe, meng die er ook door.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm 50 ml water in een pannetje. Breng het aan de kook en zet het vuur uit. Laat dit een paar seconden staan zodat het zeker niet meer kookt. Los dan de blaadjes gelatine er één voor één in op. Roer telkens goed door. Zorg dat alle blaadjed goed opgelost zijn! Laat dit circa 5 minuutjes afkoelen en schenk het dan voorzichtig, beetje bij beetje, bij het roomkaasmengsel. Klop het er voorzichtig door.

Dan schenk je deze vulling over de koekjesbodem. Schud een beetje met de vorm zodat de bovenkant een beetje glad wordt. Laat dit een uurtje of 2 opstijven in de koelkast.

3. Dan de decoratie. Breek een aantal speculooskoekjes doormidden en steek ze in groepjes van twee in de taart. Doe wat speculoospasta in een schaaltje en verwarm het in de magnetron. Doe het in de spuitzak en schrijf hiermee “Happy New Year” op de taart. Of iets aders kan natuurlijk ook!!

Dan heb ik nog een paar sterretjes uitgestoken met witte fondant, deze heb ik met goudpoeder een beetje goud gekleurd  en op de taart gelegd. Dan heb je iets meer een feestelijk effect!

De taart is superlekker! Dus een aanrader!

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling, kijk goed uit met vuurwerk en geniet van elkaar!!!

Liefs Ria & Laura

cheesecakeno bake
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
8x kerst inspiratie
next post
Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

You may also like

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Bak je eigen oliebollen!

28/12/2017

Abrikozen-mascarpone taart met sinaasappel

26/02/2017

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Limoncello tiramisu

17/06/2018

6 comments

Lianne 28/12/2016 - 19:21

Ziet er superleuk en gezellig uit! Echt een vrolijk Oudejaarsavond-taartje.

Reply
Kris Ruggieri 26/08/2021 - 14:14

Hoi! Ik ben Belg, wonende in Frankrijk, en ik begrijp niet altijd wat de ingrediënten zijn… Nederlanders hebben soms andere benamingen dan ons. Wat is voor jullie bvb. roomkaas? En witte basterdsuiker? En witte fondant? Als iemand me hiermee kan helpen, zou ik héél dankbaar zijn, want deze taart ziet er zó lekker uit!!! Bedankt voor het recept! Ik wil het echt graag uitproberen! Groetjes!

Reply
Liefde voor bakken 04/09/2021 - 10:41

Hoi Kris, dat kan idd lastig zijn. Roomkaas is witte, smeerbare kaas. Bijvoorbeeld Philadephia, maar zonder kruiden. Ik weet niet of je in Frankrijk witte basterdsuiker kunt kopen. Maar je kunt dit ook vervangen door bijvoorbeeld poedersuiker. Fondant wordt soms ook icing genoemd. Maar deze moet dan wel kneedbaar zijn. Hopelijk heb je hier iets aan. Misschien kunnen anderen hier nog een aanvulling op geven? Groetjes Ria

Reply
Carla Korpershoek 20/03/2018 - 20:05

Hebben jullie het originele recept nog, ik bent het kwijt, want er zat na mijn idee ook nog biologische jam tussen twee lagen, heerlijk was dat, zou ik die dan kunnen krijgen

Reply
Liefde voor bakken 20/03/2018 - 20:25

Hoi Carla. Bedoel je de recepten die op het Allerhande Kerstfestival uitgedeeld werden? Nee, die heb ik niet helaas. Ik weet ook echt niet meer welke recepten dat waren. Misschien kun je dat vinden op hun website?

Reply
Carla Korpershoek 21/10/2018 - 23:24

Ja die bedoelde ik, jammer!, ga ff op internet proberen! Wie weet, geef de moet nog niet op?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....