Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

by Liefde voor bakken 10/11/201721/09/2018
written by Liefde voor bakken 10/11/201721/09/2018
Mini Schwarzwalder bolletjes

Bij een High Tea moeten de hapjes niet al te groot zijn. Want het staat natuurlijk erg leuk als je veel verschillende lekkernijen kan presenteren. als je dan wat grotere taartjes of lekkers aanbiedt, zullen je gasten na een paar hapjes al vol zitten. Dat wil je natuurlijk niet, want dan houd je teveel lekkers over. Dus vandaag weer een nieuw recept voor mini Schwarzwalder kirschetorte bolletjes.

Afgelopen woensdag hebben we een recept van mini tulbandjes geplaatst. Dit keer weer zo’n klein hapje. Een chocolade bolletje met kersenvulling en verse slagroom. Super lekker! Een bijkomstig voordeel van dit hapje is, dat het supersnel te maken is. Een snelle, eenvoudige vulling, want bij het maken van een High Tea heb je het al druk genoeg en moeten er ook altijd wat gemakkelijke recepten bij zitten.

Mini Schwarzwalder bolletjes

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

Liefde voor bakken Bij een High Tea moeten de hapjes niet al te groot zijn. Want het staat natuurlijk erg leuk als je veel verschillende… Printen
Cijfer 3.2/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • een mespunt citroenrasp ( vers of uit een potje)
  • snufje zout
  • 150 gram gesmolten boter of margarine
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram pure chocolade
  • ongeveer 200 ml verse slagroom
  • een half zakje slagroomversteviger
  • een blikje kersenvulling

Extra: een bakvorm voor mini bolletjes, een (wegwerp) spuitzak met spuitmondje 1M.

Instructies

  1. Meng de suiker met de eieren, de citroenrasp en het zout. Zet dit op een pannetje met heet water. Verwarm het zo ‘au bain marie’ tot 37 graden. Haal dan van het pannetje af en klop dit mengsel met een mixer koud. Totdat het mengsel circa 23 graden is. Dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten. Voeg dan voorzichtig de gesmolten boter toe en meng dit er voorzichtig door. Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde meel toe en schep dit  erdoor.
  2. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ boven een pannetje heet water. Laat de gesmolten chocolade een minuutje afkoelen en schep dan door het deeg.
  3. Vul de spuitzak met het deeg. Knip een puntje er af. Spuit de vormpjes iets meer dan  driekwart vol.
  4. Verwarm de oven voor op circa 180 – 185 graden. Zet de bakvorm in de oven en bak de mini bolletjes gaar in ongeveer 12 minuten. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen. Haal ze dan uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
  5. Als de bolletjes, zoals bij mij iets hoger gerezen zijn, en dus een beetje bol staan, of scheef zijn, is het mooi als je ze een heel klein beetje bij snijdt. Zodat ze stabiel staan als je ze omdraait.
  6. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroom versteviger. Vul de spuitzak ermee. Snijd de bolletjes horizontaal doormidden. Leg op het onderste plakje een schepje kersenvulling, spuit daar een toefje slagroom op en leg dan voorzichtig het dekseltje er op. zo heb je een prachtig. klein gebakje! Spuit ze op die manier allemaal.

Zijn ze niet schattig? Leuk om op tafel te zetten!

Liefs, Ria & Laura

high teaklein gebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes
next post
No bake peanut butter vlaai

You may also like

Bananenkoek met karamelsaus

22/09/2019

Brownieblokjes met aardbeien

12/09/2018

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Kwarkgebakjes met twee kleuren besjes

04/08/2019

Zanddeegtaartjes met mascarponecrème

12/09/2021

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....