Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

No bake bosvruchtencake

by Liefde voor bakken 13/01/201913/01/2019
written by Liefde voor bakken 13/01/201913/01/2019
No bake bosvruchtencake

Deze no bake taart is gemaakt in een cakevorm! Weer eens wat anders. Je kunt er handig plakjes af snijden. De cake bestaat uit 4 lagen. De eerste laag is een bosvruchtengeleilaagje. De tweede laag bestaat uit bosvruchten, kwark, slagroom en gelatine. Dan een laagje met kwark, slagroom en stukjes lange vinger en dan nog een koekjeslaag met lange vingers. Uiteindelijk wordt de cake omgedraaid dus dan komt de koekjeslaag weer onder, zoals meestal het geval is.

Deze “cake” heb ik gemaakt voor 1e Kerstdag. Wij gaan dan altijd allemaal naar mijn vader. Iedereen maakt dan een aantal gerechten, zodat mijn vader niet veel hoeft te doen. Ik maak meestal een aantal voorgerechtjes en een paar nagerechtjes. We houden dan een lopend buffet, waarbij eerst alle voorgerechtjes op tafel komen te staan. Een tijdje later zijn dan de hoofdgerechten aan de beurt. Telkens doen we tussendoor de afwas, anders is het op het laatst teveel. Dan na een tijdje de nagerechten. Lekker!! Er is altijd ruim voldoende. Maar we zijn ook met veel personen. Gelukkig heeft mijn vader voldoende ruimte.

No bake bosvruchtencake

No bake bosvruchtencake

Liefde voor bakken Deze no bake taart is gemaakt in een cakevorm! Weer eens wat anders. Je kunt er handig plakjes af snijden. De cake… Printen
Cijfer 3.5/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

Laag 1:

  • 250 gram diepvries bosvruchten
  • 50 ml water
  • 3 blaadjes gelatine

Laag 2:

  • 150 gram magere kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom
  • 150 gram diepvries bosvruchten.
  • 5 blaadjes gelatine

Laag 3:

  • 200 gram magere kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom
  • circa 30 gram verkruimelde lange vingers.
  • 75 ml water
  • 5 blaadjes gelatine

Laag 4:

  • 50 gram witte chocolade
  • 60 ml slagroom
  • 140 gram lange vingers
  • 50 gram boter of margarine

Decoratie:

  • blauwe bessen en/of frambozen
  • klein beetje slagroom

Verder:

  • een cakeblik van circa 30 cm lang
  • stukje plastic huishoudfolie om in het cakeblijk te leggen

Instructies

  1. Leg een stuk plastic huishoudfolie in het cakeblik, doe dit zò dat het aan de alle zijkanten uitsteekt.
  2. Begin dan met het ontdooien van de diepvries bosvruchten.  Doe de 250 gram bosvruchten in een steelpan, en verwarm dit geleidelijk, totdat alles is ontdooid.
  3. Week ondertussen de gelatine in koud water. Minimaal 10 minuten.
  4. Haal de bosvruchten van het vuur af en zet de staafmixer er in. Maal het tot een puree. Zorg dat alles fijn gepureerd is.
  5. Knijp de gelatine uit. Zet de bosvruchtenpuree weer op het vuur, laat het even aan de kook komen en zet het vuur dan weer uit. Laat dit heel even staan, circa 1 minuutje.
  6. Los dan de blaadjes gelatine er in op. Roer goed door, zorg dat het helemaal is opgelost.
  7. Laat dit een paar minuutjes afkoelen. Niet te lang, het mag niet meer te warm zijn, maar moet ook nog niet dik worden.
  8. Giet het dan in de vorm. Zet in de koelkast en laat dit opstijven. Controleer voor je aan laag 2 begint of deze laag goed stevig is.
  9. Laag 2: week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  10. Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en roer los.
  11. Klop de slagroom stijf. Voeg beetje bij beetje toe aan de kwark. Roer telkens even erdoor.
  12. Doe de 150 gram bosvruchten in een steelpan en verwarm dit geleidelijk, totdat alles is ontdooid.
  13. Haal de bosvruchten van het vuur af en zet de staafmixer er in. Maal het tot een puree. Zorg dat alles fijn gepureerd is.
  14. Knijp de gelatine uit. Zet de bosvruchtenpuree weer op het vuur, laat het even aan de kook komen en zet het vuur dan weer uit. Laat dit heel even staan, circa 1 minuutje.
  15. Los dan de blaadjes gelatine er in op. Roer goed door, zorg dat het helemaal is opgelost.
  16. Laat dit circa 3 à 4 minuutjes afkoelen.
  17. Schenk dit dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop telkens even door op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
  18. Schenk het dan op het bosvruchtenlaagje. Zet weer een paar uur in de koelkast om op te stijven.
  19. Controleer voor je aan laag 3 begint of deze laag goed stevig is.
  20. Laag 3: week de gelatine in koud water.
  21. Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en roer los.
  22. Klop de slagroom stijf. Voeg beetje bij beetje toe aan de kwark.
  23. Maal wat lange vingers fijn met de staafmixer en weeg circa 30 gram af. Schep dit door het kwarkmengsel.
  24. Verwarm het water in een steelpan. Laat het even aan de kook komen en zet het vuur dan weer uit. Laat dit heel even staan, circa 1 minuutje.
  25. Los dan de blaadjes gelatine er in op. Roer goed door, zorg dat het helemaal is opgelost.
  26. Laat dit circa 3 à 4 minuutjes afkoelen.
  27. Schenk dit dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop telkens even door op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
  28. Giet dit mengsel op de bosvruchtenkwarklaag. Zet weer in de koelkast om op te stijven.
  29. Controleer voor je aan laag 4 begint of deze laag goed stevig is.
  30. Dan de koekjeslaag: Maal de lange vingers fijn met een staafmixer of keukenmachine. Doe dit in een kom.
  31. Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Doe de witte chocolade in kleine stukjes in een kom en giet de hete slagroom er overheen. Laat eventjes staan en roer dan goed door. Als de chocolade niet helemaal opgelost is, klop het dan nog even flink door met een garde.
  32. Smelt de boter in een pannetje. Giet dit bij de koekkruim. roer dit door.
  33. Giet de vloeibare, iets afgekoelde witte chocolademengsel erbij. Roer dit erdoor.
  34. Haal de cakevorm weer uit de koelkast. Voel even of de derde laag goed stevig is.
  35. Schep het koekmengsel op deze derde laag. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel. Zorg dat je een mooi gelijkmatige laag krijgt.
  36. Zet weer in de koelkast om stevig te laten worden. Dit duurt circa een half uur tot een uur.
  37. Haal dan de cakevorm weer uit de koelkast. Leg er een plank op en draai het om.
  38. Til de cakevorm er voorzichtig af. Trek dan voorzichtig het plastic er af.
  39. Versier de cake met nog wat fruit en toefjes slagroom.

Liefs, Ria

no bake
8 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Smoothie met goede voornemens
next post
Carpaccio pizza

You may also like

Bounty taartje

21/02/2019

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Ananas kwarktaart

08/09/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Abrikozen-mascarpone taart met sinaasappel

26/02/2017

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Gezonde mango kwarktaart

23/07/2017

8 comments

Heleen Jacobs 13/01/2019 - 13:29

Hallo Ria en Laura,
Kan ik ipv Kwark ook iets a
Nders gebruiken? Yoghurt of zo?
Groet Heleen

Reply
Liefde voor bakken 13/01/2019 - 16:28

Hoi Heleen, ja hoor dat kan zeker. Yoghurt heeft ongeveer dezelfde dikte. Dus dat kun je ook gebruiken.

Reply
Stef uit Maleisie 14/01/2019 - 18:22

Hoi Ria en Laura,

Wat is witte basterdsuiker precies?

Dank en warme groet,

Stef

Reply
Liefde voor bakken 15/01/2019 - 08:43

Hallo Stef, dat is een soort suiker, gemaakt van fijne kristalsuiker en suikersiroop. Het is daardoor een wat zachtere suiker. Hier in Nederland te verkrijgen in wit, lichtbruin en donkerbruin. Maar als je dat niet kunt krijgen daar, dan kun je ook gewone suiker gebruiken hoor!

Reply
Lianne 19/02/2019 - 00:14

Ziet er lekker en mooi uit! ??

Reply
Liefde voor bakken 19/02/2019 - 16:09

Dank je wel, Lianne!

Reply
Tirza 24/05/2019 - 15:31

Hoi ik heb een vraag. Kan ik deze taart ook in tulbandvorm maken? Of krijg je hem er dan niet uit?

Reply
Liefde voor bakken 27/05/2019 - 22:12

Hoi Tirza, dat is inderdaad best lastig. Misschien kun je de taart maken en dan invriezen. Als je de taart dan uit de vriezer haalt, spoel je de buitenkant een beetje af met heet water. Dan leg je er een plank op en draai de het geheel om. Ik denk dat ie er dan wel uitkomt. Laten ontdooien en smullen maar! Laat je weten of het gelukt us?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top