Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

No bake oreo cupcakes

by Liefde voor bakken 09/02/201808/09/2019
written by Liefde voor bakken 09/02/201808/09/2019
No bake oreo cupcakes

Afgelopen kerst maakten wij overheerlijke frisse no bake frambozen cupcakes! En daar hebben we nu een leuke variant op gemaakt: met oreo! En als we gaan bakken met oreo (of eigenlijk niet écht bakken, no bake, snap je het nog?) moet het wel lekker worden! Dus snel aan de slag!

Dit is eigenlijk een wat simpelere variant van de no bake frambozen cupcakes. Sneller en makkelijker. Wel net zo lekker! Dus heb je even wat minder tijd? Dan zijn deze zeker aan te raden. Houd wel in je achterhoofd dat deze nog even moeten opstijven! Dus planning is key!

No bake oreo cupcakes

No bake oreo cupcakes

Liefde voor bakken Afgelopen kerst maakten wij overheerlijke frisse no bake frambozen cupcakes! En daar hebben we nu een leuke variant op gemaakt: met oreo!… Printen
Aantal: 12 cupcakes
Cijfer 3.7/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram oreokoekjes
  • 80 gram margarine

Voor de kwarklaag:

  • 450 ml magere kwark
  • 150 ml verse slagroom
  • 50 ml water
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 el witte basterd suiker

Voor de topping:

  • 150 ml verse slagroom
  • poedersuiker om de slagroom mee te zoeten
  • 12 oreokoekjes

Extra:

  • 12 bakingcups
  • bakvorm voor cupcakes
  • spuitzak + spuitmondje

Instructies

  1. Doe de bakingcups in je bakvorm.
  2. Voor de bodem maal je je oreokoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de oreokruimels. Doe deze in de bakingcups en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
  3. Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.
  4. Klop je kwark even kort los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg deze bij de kwark en doe hier een eetlepel witte basterd suiker aan toe. Mix nogmaals kort door.
  5. Zet een pannetje met 50 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!
  6. Voeg dit dan voorzichtig door een zeef toe aan je kwarkmengsel. Klop dit nog even door op de laagste stand. Doe je kwarkmengsel in de bakingcups en laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  7. Voor de decoratie klop je weer slagroom stijf. Voeg er dit keer een beetje poedersuiker aan toe, zodat het iets gezoet is. Spuit op elke cupcake een toefje slagroom en steek hier een oreokoekje in!

No bake oreo cupcakes

Deze cupcakes zijn lekker! Het plan was eigenlijk om in elke cupcake een mini oreokoekje te steken, maar die hebben ze niet bij elke supermarkt! Dus dat is nog een tip voor jullie!

Liefs Laura

cupcakesno bake
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Harten koekjes – Valentijn
next post
Naked cake voor Valentijnsdag

You may also like

Frambozen-bosbessen cupcakes met mascarponecreme

20/01/2017

Confetti cupcakes

04/02/2018

Semifreddo cupcakes met aardbeien

25/06/2017

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

29/08/2016

Frambozen yoghurt cupcakes

27/06/2019

Milka-Oreo cupcakes

16/07/2017

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Video: Bountycupakes

26/04/2016

5 comments

Heleen Jacobs 01/03/2018 - 13:00

Beste Laura,

Ik moet jullie toch wel grote complimenten geven met jullie recepten. Elke dag nieuwe en gemakkelijk te maken en ze zijn overheerlijk. Chapeau!!
Ga zo door!

P.S. De mini oreo koekjes koop ik tot nu toe bij de Big Bazar.

Reply
Liefde voor bakken 01/03/2018 - 20:08

Hoi Heleen, dank je wel voor het compliment. Erg leuk om te horen dat je er blij mee bent! We vinden het erg leuk om telkens weer iets nieuw te bedenken!

Reply
Nieuwets Suzy 02/08/2018 - 16:17

Hoi,
7 blaadjes gelatine, hoeveel gram per blaadje?
Bedankt voor de fijne recepten!
Groetjes Suzy

Reply
Liefde voor bakken 02/08/2018 - 17:46

Hoi Suzy, het zijn de gelatineblaadjes van Dr Oetker. 12 blaadjes zijn samen 20 gram. Eén blaadje weegt dus 1,66 gram.

Reply
Suzy 06/08/2018 - 14:32

Bedankt, ga ze zeker eens maken

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....