Het is bijna Sinterklaasfeest! Misschien vieren jullie dit met surprises, of met een pakjesavond. Of met prachtige gedichten. Misschien doe je er spelletjes bij, of gewoon lekker alles uitpakken. Het is natuurlijk altijd leuk als je iets bakt voor bij de koffie. Misschien is dit recept iets voor jou.
Deze cupcakes zijn lekker eenvoudig te maken, en heel geschikt voor op je pakjesavond! Waarschijnlijk heb je het al druk genoeg en dan is dit eenvoudige recept wel heel aantrekkelijk! Gewoon lekker een paar cupcakes bakken en versieren met room en pepernoten en wat schuimpjes natuurlijk! Lekker zoet allemaal, maar ja: wie zoet is, krijgt lekkers!
Dit recept is voor ongeveer 10 cupcakes.

Ingrediënten
- een bakvorm voor cupcakes
- circa 10 stuks papieren bakingcups rood
- 125 gram boter of margarine
- 125 gram fijne suiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 25 gram fijngemalen kruidnootjes
- 1 eetlepel melk
Voor de decoratie:
- een (wegwerp) spuitzak
- een spuitmondje 1M met kartel
- een portie chantillyroom ofwel Enchanted cream gemaakt van 75 gram roompoeder òf verse slagroom (circa 200 ml)
- wat schuimpjes
- wat verse bakkers pepernoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).
- Doe de boter in een kom en mix deze in circa 1 minuut luchtig.
- Voeg de suiker toe en mix dit er nog even goed doorheen.
- Voeg nu één voor één de eieren toe, klop telkens even goed door.
- Maal de kruidnootjes fijn met een staafmixer.
- Weeg het zelfrijzend bakmeel af, voeg het zout toe en de fijngemalen kruidnootjes.
- Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg. klop door op de laagste stand.
- Voeg nog een à 2 eetlepels melk toe, klop deze ook kort door. Klop niet langer dan nodig, want dan worden de cakejes minder luchtig.
- Zet de bakingcups in de bakvorm en vul ze met het deeg.
- Zet ze in de oven en bak ze in ongeveer 22 à 25 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Klop de chantillyroom. Heb je die niet, gebruik dan gewone verse slagroom. Heeft hetzelfde effect, alleen de chantillyroom blijft langer stevig en is witter. Ik heb de Enchanted cream van Funcakes gebruikt, maar je hebt ook andere merken. Te koop in taartwinkels.
- Doe de room in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit mooie toeven op de cupcakes.
- Maal een paar bakkerspepernoten in kleine stukjes met een staafmixer.
- Versier elke toef room met twee pepernoten, een schuimpje en strooi en dan wat van de pepernotenkruimels overheen.
Veel plezier op sinterklaasavond!!
Liefs, Ria en Laura.
2 comments
Hoi,
Ziet er erg lekker uit zeg! Van welke metken heb je nog meer enchanted cream als ik vragen mag?
Mvg debbie
Hoi Debbie, dan moet je even zoeken op internet. Het wordt ook vaak chantillyroom genoemd. Het kan ook met gewone slagroom.