Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige bakselsOud & nieuwSnacks & tussendoortjes

Avocado snack

by Liefde voor bakken 29/12/2019
written by Liefde voor bakken 29/12/2019
Avocado snack

Kerst is alweer voorbij, op naar de laatste dag van het jaar! Wat gaan we maken voor deze gezellige avond? Wij hebben nog een recept gemaakt van een avocado snack. Lekker als je gaat borrelen met allerlei verschillende hapjes. Snel te maken, en o zo lekker!

Wij gaan bij een van onze dochters lekker eten, en spelletjes doen. Gezellig! Dan op het eind van de avond (en ook na middernacht) lekker oliebollen eten. We bakken gewone oliebollen volgens dit recept. En ook maken we elk jaar de  favoriet kwarkbollen zoals het recept dat we vorig jaar hebben geplaatst. Dan waarschijnlijk ook nog appelflappen die mogen niet ontbreken! Smullen dus, maar we eten ons niet al te vol. De dagen erna lusten we er ook nog wel een paar en meestal vriezen we nog wat in als het erg veel is. Deze snack is echt heel handig als je een buffet met lekkere hapjes doet. Snel te maken, eventueel de dag ervoor. En dan hoef je ze alleen nog maar een beetje op te warmen als je gaat eten. Ze zijn overigens koud ook heel lekker, dus dat is nog gemakkelijker.

Avocado snack

Avocado snack

Liefde voor bakken Kerst is alweer voorbij, op naar de laatste dag van het jaar! Wat gaan we maken voor deze gezellige avond? Wij hebben… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Nodig voor ongeveer 18 avocado rolls:

  • rol bladerdaag uit de koeling
  • kruiden roomkaas (bijv Paturain of een huismerk)
  • 3 kleine of 2 grote, rijpe avocado’s
  • peper en zout
  • handje verse peterselie
  • eventueel nog wat andere droge kruiden, zoals tijm, dille, en oregano
  • beetje olijfolie en  wijnazijn
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  1. Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
  2. Rol de plak uit tot een platte lap.
  3. Smeer deze lap gelijkmatig in met de kruidenkaas, zorg dat overal voldoende kruidenkaas zit.
  4. Schil de avocado’s, haal de pit er uit en snijd ze in kleine stukjes.
  5. Doe deze in een mengbeker of staafmixer met bakje.
  6. Voeg peper en zout toe, wat olijfolie en een beetje wijn azijn ( of andere azijn).
  7. Voeg ook nog wat fijngesneden peterselie toe.
  8. Meng alles goed door elkaar tot een mooie puree.
  9. Voeg nu een beetje olie en azijn toe.
  10. Meng goed door en proef nu, voeg evt nog een klein scheutje azijn toe.
  11. Proef telkens of het al lekker smaakt.
  12. Smeer de avocado puree uit over de kruidenkaas.
  13. Verdeel weer gelijkmatig, zodat overal voldoende avocado puree zit.
  14. Strooi hier dan nog wat van de droge kruiden over.
  15. Rol de lap nu voorzichtig op. Druk niet te hard, anders duw je de vulling er uit. Gebruik het vel papier wat eronder ligt om wat beter te rollen.
  16. Vouw het papier heel even om de rol en leg deze zo even in de vriezer. Zodat deze straks iets beter snijbaar is.
  17. Laat ongeveer 10 à 15 minuten liggen in de vriezer.
  18. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  19. Haal er dan uit, haal het papier er af en snijd de rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  20. Leg deze op de bakplaat. Leg er 9 op. Leg de andere 9 op de tweede bakplaat.
  21. Klop het ei los en smeer de rolls in met een beetje eigeel, dan gaan ze wat meer glanzen.
  22. Bak de rolls gaar in ongeveer 17 à 20 minuten.
  23. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  24. Bak nu ook de tweede ronde.
  25. Laat ook deze afkoelen op een taartrooster.
  26. Als de rolls gegeten worden, kun je ze vlak van te voren nog even in de oven opwarmen. Doe dit dan op ongeveer 170 graden, zo’n 15 minuutjes. Kijk even of ze dan goed zijn.

 

Notities

Liefdevoorbakken tip: bak ze niet allemaal in één keer, want als je niet helemaal tevreden bent over het eerste deel, dan kun je nog wat aanpassen, bijvoorbeeld in de baktijd, zodat de tweede ronde beter wordt.

Liefs,

Ria en Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
23 x kerst recepten
next post
No bake champagne cheesecake dessert

You may also like

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

30/01/2020

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

14/03/2018

Kwarkbollen

30/12/2018

Hartige vlaai met spek

25/10/2018

Fruitspiesjes

07/06/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....