Kerst is alweer voorbij, op naar de laatste dag van het jaar! Wat gaan we maken voor deze gezellige avond? Wij hebben nog een recept gemaakt van een avocado snack. Lekker als je gaat borrelen met allerlei verschillende hapjes. Snel te maken, en o zo lekker!
Wij gaan bij een van onze dochters lekker eten, en spelletjes doen. Gezellig! Dan op het eind van de avond (en ook na middernacht) lekker oliebollen eten. We bakken gewone oliebollen volgens dit recept. En ook maken we elk jaar de favoriet kwarkbollen zoals het recept dat we vorig jaar hebben geplaatst. Dan waarschijnlijk ook nog appelflappen die mogen niet ontbreken! Smullen dus, maar we eten ons niet al te vol. De dagen erna lusten we er ook nog wel een paar en meestal vriezen we nog wat in als het erg veel is. Deze snack is echt heel handig als je een buffet met lekkere hapjes doet. Snel te maken, eventueel de dag ervoor. En dan hoef je ze alleen nog maar een beetje op te warmen als je gaat eten. Ze zijn overigens koud ook heel lekker, dus dat is nog gemakkelijker.

Ingrediënten
Nodig voor ongeveer 18 avocado rolls:
- rol bladerdaag uit de koeling
- kruiden roomkaas (bijv Paturain of een huismerk)
- 3 kleine of 2 grote, rijpe avocado’s
- peper en zout
- handje verse peterselie
- eventueel nog wat andere droge kruiden, zoals tijm, dille, en oregano
- beetje olijfolie en wijnazijn
- 1 losgeklopt ei
Instructies
- Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
- Rol de plak uit tot een platte lap.
- Smeer deze lap gelijkmatig in met de kruidenkaas, zorg dat overal voldoende kruidenkaas zit.
- Schil de avocado’s, haal de pit er uit en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe deze in een mengbeker of staafmixer met bakje.
- Voeg peper en zout toe, wat olijfolie en een beetje wijn azijn ( of andere azijn).
- Voeg ook nog wat fijngesneden peterselie toe.
- Meng alles goed door elkaar tot een mooie puree.
- Voeg nu een beetje olie en azijn toe.
- Meng goed door en proef nu, voeg evt nog een klein scheutje azijn toe.
- Proef telkens of het al lekker smaakt.
- Smeer de avocado puree uit over de kruidenkaas.
- Verdeel weer gelijkmatig, zodat overal voldoende avocado puree zit.
- Strooi hier dan nog wat van de droge kruiden over.
- Rol de lap nu voorzichtig op. Druk niet te hard, anders duw je de vulling er uit. Gebruik het vel papier wat eronder ligt om wat beter te rollen.
- Vouw het papier heel even om de rol en leg deze zo even in de vriezer. Zodat deze straks iets beter snijbaar is.
- Laat ongeveer 10 à 15 minuten liggen in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Haal er dan uit, haal het papier er af en snijd de rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Leg deze op de bakplaat. Leg er 9 op. Leg de andere 9 op de tweede bakplaat.
- Klop het ei los en smeer de rolls in met een beetje eigeel, dan gaan ze wat meer glanzen.
- Bak de rolls gaar in ongeveer 17 à 20 minuten.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Bak nu ook de tweede ronde.
- Laat ook deze afkoelen op een taartrooster.
- Als de rolls gegeten worden, kun je ze vlak van te voren nog even in de oven opwarmen. Doe dit dan op ongeveer 170 graden, zo’n 15 minuutjes. Kijk even of ze dan goed zijn.
Notities
Liefdevoorbakken tip: bak ze niet allemaal in één keer, want als je niet helemaal tevreden bent over het eerste deel, dan kun je nog wat aanpassen, bijvoorbeeld in de baktijd, zodat de tweede ronde beter wordt.
Liefs,
Ria en Laura