Oud & nieuw, Taarten decoreren, Widget 3
Leave a comment

Nieuwjaars taartje!

Nieuwjaars taartje!
Het is bijna oudjaar! Waarschijnlijk ben je, net als wij, al druk bezig met de lekkere hapjes voor te bereiden. Om het jaar goed af te sluiten! Vandaag hebben wij een klapper voor jouw oudjaar: een prachtige taart. Deze ziet er heel spectaculair uit, en is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken! Lees snel verder!

Benodigdheden:

Voor dit recept heb je een gevulde en afgesmeerde biscuittaart nodig. In dit recept leggen we alleen uit hoe je een taart kan decoreren, niet hoe je hem moet bakken. Gebruik hier bijvoorbeeld een mix voor biscuit voor.

  • Witte rolfondant
  • Letter- en cijferuitstekers
  • Eetbare lijm
  • Gouden musketzaad

Via Twinkelotje Thee en Taartspulletjes, ons winkeltje, verkopen we vaak pakketjes om de recepten te maken! Zo ook voor dit artikel! Zo’n pakketje is goedkoper dan alle spulletjes los aan te schaffen, dus klik vooral even hier om het te bekijken!

Aan de slag!

Je gaat als eerst een laag fondant aanbrengen op alleen de bovenkant van je taart. Rol een lap fondant uit en zorg dat deze iets groter is dan de bovenkant van je taart. Leg deze erop en zorg dat de bovenkant er strak en glad op zit. Snijd de zijkant er vanaf met een scherp mesje. Zorg altijd dat je naar je toe snijd, zoals op de onderstaande foto.

DSC_0348naam

Zoals je kan zien hebben wij voor dit voorbeeld een dummie gebruikt, zodat we jullie goed uit kunnen leggen hoe je deze decoratie maakt. Het werkt ook prima op een echte taart.

Je hebt nu een taartje waarvan alleen de bovenkant is bekleed.

Nu ga je de volledige taart bekleden met witte rolfondant, zoals je dat normaal gewend bent. Wij gebruiken daarvoor The Mat (klik hier voor een review). Zorg dat je fondant er glad en strak omheen zit. Als je de taart heb bekleed, heb je dus twee lagen fondant op de bovenkant.

Nu ga je de plekken uitsnijden, waar je de letters en cijfers wilt hebben. Wij hebben voor de tekst “Happy new year 2016” gekozen. De echte creatievelingen onder ons kunnen natuurlijk ook voor een andere tekst kiezen.

Druk de letters en de cijfers uit. Let op dat je alleen door de eerste laag fondant heen snijdt! Haal met een mesje de letter eruit, alleen de bovenste laag fondant. Op deze manier krijg je de uitsparingen, waar je later de musketzaad in kan doen.

Nieuwjaarstaart

Doe een laagje eetbare lijm in de uitsparingen van de letters. Let wel op dat je zuinig bent met de lijm, anders laat het lelijke plekken achter. Strooi voorzichtig de gouden musketzaad in alle uitsparingen.

Voor extra versiering hebben wij nog wat sterretjes met gouden dust toegevoegd, laat hier vooral je fantasie de vrije loop gaan!

Zorg ook dat je de rand van de taart mooi afwerkt. Wij hebben gekozen voor een witte, niet al te opvallende rand. Omdat bij deze taart de aandacht naar de bovenkant gaan.

Nieuwjaarstaart

Nieuwjaarstaart

Deze taart is ontzettend geschikt als pronkstuk op jou oudjaarsavond. Maak jij hem ook?

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.