Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuwTaarten decoreren

Nieuwjaars taartje!

by Liefde voor bakken 29/12/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 29/12/201504/12/2018
Nieuwjaars taartje!
Het is bijna oudjaar! Waarschijnlijk ben je, net als wij, al druk bezig met de lekkere hapjes voor te bereiden. Om het jaar goed af te sluiten! Vandaag hebben wij een klapper voor jouw oudjaar: een prachtige taart. Deze ziet er heel spectaculair uit, en is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken! Lees snel verder!

Benodigdheden:

Voor dit recept heb je een gevulde en afgesmeerde biscuittaart nodig. In dit recept leggen we alleen uit hoe je een taart kan decoreren, niet hoe je hem moet bakken. Gebruik hier bijvoorbeeld een mix voor biscuit voor.

  • Witte rolfondant
  • Letter- en cijferuitstekers
  • Eetbare lijm
  • Gouden musketzaad

Via Twinkelotje Thee en Taartspulletjes, ons winkeltje, verkopen we vaak pakketjes om de recepten te maken! Zo ook voor dit artikel! Zo’n pakketje is goedkoper dan alle spulletjes los aan te schaffen, dus klik vooral even hier om het te bekijken!

Aan de slag!

Je gaat als eerst een laag fondant aanbrengen op alleen de bovenkant van je taart. Rol een lap fondant uit en zorg dat deze iets groter is dan de bovenkant van je taart. Leg deze erop en zorg dat de bovenkant er strak en glad op zit. Snijd de zijkant er vanaf met een scherp mesje. Zorg altijd dat je naar je toe snijd, zoals op de onderstaande foto.

DSC_0348naam

Zoals je kan zien hebben wij voor dit voorbeeld een dummie gebruikt, zodat we jullie goed uit kunnen leggen hoe je deze decoratie maakt. Het werkt ook prima op een echte taart.

Je hebt nu een taartje waarvan alleen de bovenkant is bekleed.

Nu ga je de volledige taart bekleden met witte rolfondant, zoals je dat normaal gewend bent. Wij gebruiken daarvoor The Mat (klik hier voor een review). Zorg dat je fondant er glad en strak omheen zit. Als je de taart heb bekleed, heb je dus twee lagen fondant op de bovenkant.

Nu ga je de plekken uitsnijden, waar je de letters en cijfers wilt hebben. Wij hebben voor de tekst “Happy new year 2016” gekozen. De echte creatievelingen onder ons kunnen natuurlijk ook voor een andere tekst kiezen.

Druk de letters en de cijfers uit. Let op dat je alleen door de eerste laag fondant heen snijdt! Haal met een mesje de letter eruit, alleen de bovenste laag fondant. Op deze manier krijg je de uitsparingen, waar je later de musketzaad in kan doen.

Nieuwjaarstaart

Doe een laagje eetbare lijm in de uitsparingen van de letters. Let wel op dat je zuinig bent met de lijm, anders laat het lelijke plekken achter. Strooi voorzichtig de gouden musketzaad in alle uitsparingen.

Voor extra versiering hebben wij nog wat sterretjes met gouden dust toegevoegd, laat hier vooral je fantasie de vrije loop gaan!

Zorg ook dat je de rand van de taart mooi afwerkt. Wij hebben gekozen voor een witte, niet al te opvallende rand. Omdat bij deze taart de aandacht naar de bovenkant gaan.

Nieuwjaarstaart

Nieuwjaarstaart

Deze taart is ontzettend geschikt als pronkstuk op jou oudjaarsavond. Maak jij hem ook?

Liefs van Ria & Laura

decorerenfondantnieuwjaaroudjaarTaart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerstkoekjes
next post
Petit Fours voor nieuwjaar

You may also like

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Hartenmand met bloemetjes

04/02/2016

Bak je eigen oliebollen!

28/12/2017

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Kindervuurwerk spiesjes

30/12/2017

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten...

30/10/2016

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Spektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

28/10/2016

Sinterklaastaart

16/11/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....