Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Materialen & gereedschapTaarten decoreren

Vierkante taart bekleden met The Mat

by Liefde voor bakken 02/09/201505/11/2015
written by Liefde voor bakken 02/09/201505/11/2015
Vierkante taart bekleden met The Mat

Taarten bekleden met fondant of marsepein blijft een lastig klusje. De fondant of marsepein is te droog, scheurt of zit niet goed strak om je taart. Oefening baart kunst, dat is wat zeker is met het bekleden van taarten. Maar er zijn gelukkig ook producten op de markt die het bekleden van taarten bijna tot een koud kunstje maken. In dit artikel laten we zien hoe je een vierkante taart bekleedt met behulp van The Mat van Sweetwise.

In dit artikel willen we jullie onder andere laten zien hoe The Mat werkt. Ook vertellen we jullie wat wij ervan vinden! En we verklappen alvast: wij zijn super tevreden! We laten ook meteen zien hoe je een rechthoekige of vierkante taart bekleedt. Let op: hier heb je een afgesmeerde rechthoekige of vierkante taart voor nodig!

The Mat bestaat uit twee losse plastic matten waar heel handig alle afmetingen al op staan. Op beide matten staan of het de onderste of de bovenste mat is. Ook is het belangrijk dat je de matten altijd zo neerlegt zodat je de tekst van links naar rechts kan lezen.

1. Eerst kneed je de fondant of marsepein goed door. Zorg dat het lekker soepel is.

2. Leg alleen de onderste Mat op tafel, let op dat je juiste kant boven ligt, dus dat je de tekst gewoon van links naar rechts kan lezen.

The Matt

3. Leg je klont fondant of marsepein in het midden van de onderste Mat. En maak alvast een klein beginnetje met het uitrollen van je fondant of marsepein.

The Matt

4. Leg nu de bovenste Mat erop. Let weer op dat je de juiste kant boven hebt: dus dat je de tekst gewoon van links naar rechts kan lezen.

The Matt

5. Rol nu vanuit het midden steeds je fondant of marsepein een beetje uit. Laat hierbij je roller over de Mat glijden. Hier is wel wat kracht voor nodig.

The Matt

6. Omdat we in dit artikel een rechthoekige taart maken, is het belangrijk dat je de lap fondant of marsepein ‘rechthoekig’ uitrolt. Meet tussendoor even je lap fondant op, dan weet je zeker of je genoeg hebt.

The Matt

Nu ga je de lap fondant of marsepein over je taart heen leggen. Dit kan een uitdaging zijn, dus lees de stappen eerst even goed door!

7. Haal de bovenste Mat er voorzichtig af. Raak je fondant of marsepein niet aan, de fondant is wat kleverig.

8. Til nu de onderste Mat op, en leg deze over de afgesmeerde taart. Wees niet bang: je kan de Mat gewoon optillen, je fondant zal er niet afglijden. Let hierbij op dat je de lap fondant of marsepein goed over de taart leg, zodat je alle kanten kan bekleden.

the mat

9. Maak het bovenste randje fondant of marsepein voorzichtig los, en haal The Mat er met een rollende beweging naar jezelf toe van de fondant of marsepein af.

the mat

 

Vierkante taart bekleden met The MatVierkante taart bekleden met The Mat

10. Nu gaan we de fondant of marsepein strak om de taart doen. Er zijn twee technieken om een rechthoekige of vierkante taart te bekleden. De techniek die we nu uitleggen vinden wij wat makkelijker en eigenlijk is het een beetje vals spelen.

Let op: wees voorzichtig met smoothers gebruiken. De fondant of marsepein is nog te kleverig van The Mat.

11. Werk met de vingers de fondant of marsepein aan de zijkant van boven naar beneden. Nu zit je natuurlijk met de hoeken. Zorg ervoor dat je de fondant of marsepein naar de hoeken toewerkt. Dan krijg je bij elke hoek een punt fondant of marsepein, die je er voorzichtig af kan knippen. Hier zie je uiteindelijk niets van!

Vierkante taart bekleden met The MatVierkante taart bekleden met The MatVierkante taart bekleden met The Mat

Snijd voorzichtig de overige fondant of marsepein bij de onderkant van de taart weg.

Zodra je fondant of marsepein niet meer kleverig, ga je er nog even met de smoother overheen.

The matt

Wat vinden wij nou van The Mat van Sweetwise?

Wij hebben The Mat van Sweetwise inmiddels al een aantal maanden in ons bezit en wij zijn echt verliefd. Het bekleden van taarten is zoveel makkelijker! Het is heel even onder de knie krijgen hoe je er precies mee werkt, maar ook bij The Mat geldt: oefening baart kunst. Ook vonden we het even spannend dat je The Mat gewoon met fondant en al kan optillen, zonder dat het eraf glijdt of valt. Let wel op dat je The Mat goed opbergt en dat er geen scherpen vouwen inkomen. Want anders kan je vouwen of deukjes in je fondant krijgen.

Wij bekleden vanaf nu alle taarten met The Mat, wij kunnen niet meer zonder!

Ook deze Mat eens proberen? Wij verkopen ze via theeentaartspulletjes.nl. Er zijn vier verschillende versies bij ons te koop van The Mat, verschillende maten en met of zonder afmetingen. Wij gebruiken ‘The Pro Mat‘, die vinden wij het fijnst. Deze is groot en heeft tekst. Verder is er nog ‘The Original Mat‘, ‘The Mini mat’ en ‘The Home mat‘.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie van dit soort review artikelen vinden! Wij gebruiken heel veel producten en artikelen, die we heel graag aan jullie willen laten zien. Daarnaast kunnen we ook meteen wat technieken en trucjes laten zien!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

bekledendecorerenfondantmarsepein
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Tiramisu !
next post
Koekjes ijsjes III

You may also like

Woezel & Pip taart: hoe maak je een...

25/05/2016

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten...

30/10/2016

Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

14/08/2016

Spektakelstuk 2: Paardentaart + winactie!

28/10/2016

Hoe maak je een minion 3D taart?

16/10/2015

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Simply Making Flower Piping Tips – deel I

29/05/2016

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Icecream dripcake

27/05/2018

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

15/03/2016

5 comments

Minion taart | Liefde voor bakken 02/10/2015 - 15:32

[…] het bekleden maken wij gebruikt van The Mat, in dit artikel leggen wij uit hoe je deze precies […]

Reply
Nieuwjaars taartje! – Liefde voor bakken 29/12/2015 - 08:01

[…] bekleden met witte rolfondant, zoals je dat normaal gewend bent. Wij gebruiken daarvoor The Mat (klik hier voor een review). Zorg dat je fondant er glad en strak omheen zit. Als je de taart heb bekleed, heb je dus twee […]

Reply
Peter Onderwater 05/11/2017 - 22:24

Ik gebruik ook de Pro Mat en de marsepein/fondant kleeft inderdaad. Is dit te voorkomen of moet ik even wachten? En zo ja, hoe lang?
Verder prima mee te werken!

Reply
Liefde voor bakken 05/11/2017 - 22:35

Hoi Peter, als je The Mat er af haalt en de fondant over de taart ligt, is de fondant wat plakkerig. Dat duurt even. De fondant wordt langzaamaan steeds wat droger door de lucht. Ik zou wel al voorzichtig gaan beginnen met het verder verwerken van de fondant om de taart. Want anders wordt de fondant mogelijk te droog en krijg je deze niet meer mooi strak om de taart.

Reply
Peter 10/11/2017 - 09:20

Dank voor je uitleg! ?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....