Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuwSnacks & tussendoortjes

Churros met chocoladesaus

by Liefde voor bakken 29/12/201829/12/2018
written by Liefde voor bakken 29/12/201829/12/2018
Churros met chocoladesaus

De kerst is alweer voorbij. Het klinkt een beetje afgezaagd, maar het is echt zo! Je bent altijd lang bezig met de voorbereidingen, wat ook heel erg leuk is. Maar als het dan eenmaal kerst is, dan zijn die twee dagen snel voorbij. Maar dat betekent wel: tijd voor oud & nieuw! Dus tijd voor een lekker snackje om het jaar mee af te sluiten!

Wij hebben het erg gezellig gehad. Eerste kerst dag bij onze vader (opa) van bijna 95 jaar. Met de hele familie zijn we dan bij elkaar. Dat is altijd gezellig. We maken allemaal gerechtjes zodat (o)pa eigenlijk niks hoeft te doen. Toch kan hij het niet laten om een cake, een tulband en een krentenbrood te bakken! Zo zie je maar weer waar onze bakhobby vandaan komt! ’s Avonds gaan de mannen dan klaverjassen en een aantal anderen gaan dan andere spelletjes doen. Dit keer was dat Ligretto en Valse Motten. Tweede kerstdag gingen we eten bij onze zoon (broer). Dat was ook heel leuk! Gezellig aan een lange tafel. Met cadeautjes onder de boom. Rowena, kleindochter, mocht ze pakken en uitdelen. Daarna ook nog wat spelletjes gedaan. Inmiddels zijn we weer bijgekomen van de gezellige, maar drukke dagen en we gaan weer richting Oudejaarsavond. Hiervoor hebben we een lekker recept van Churros met chocoladesaus. Oliebollen mogen uiteraard niet ontbreken, maar deze churros zijn ook lekker om erbij te maken. Het recept is heel gemakkelijk en je hebt er niet heel veel ingrediënten voor nodig.

Churros met chocoladesaus

Churros met chocoladesaus

Liefde voor bakken De kerst is alweer voorbij. Het klinkt een beetje afgezaagd, maar het is echt zo! Je bent altijd lang bezig met de… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de churros:

  • 70 gram suiker
  • 70 gram boter of margarine
  • 310 ml water
  • een theelepel vanillesmaakstof
  • 200 gram bloem
  • theelepel zout
  • 2 eieren

Voor de chocoladesaus:

  • 100 ml slagroom
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel honing
  • 15 gram boter of margarine

Verder:

  • wegwerp spuitzak en een kartelspuitmondje, zoals bijvoorbeeld de Wilton 1M

Instructies

  1. Vul een pan met zonnebloemolie.
  2. Doe het water, de suiker, het zout en de boter in een steelpan. Verwarm dit en breng dit aan de kook.
  3. Zet het vuur laag. Voeg dan in één keer de bloem toe en roer dit stevig door, tot het deeg  een bal vormt en van de pan loslaat. Roer dit nog circa 2 minuten door. Zet dan het vuur uit. Laat dit circa 10 minuten afkoelen.
  4. Voeg dan een ei toe en roet dit stevig door het deeg tot dit het helemaal goed is opgenomen. Voeg dan het tweede ei toe en roer dit ook door het deeg totdat het helemaal is opgenomen.
  5. Zet de pan aan en verhit de olie tot 180 graden. Gebruik daar liefst een digitale thermometer voor, dan kun je de temperatuur goed bepalen.
  6. Vul de spuitzak met het deeg. Houd de spuitzak boeven de pan olie. Spuit dan een sliert deeg in de olie.  Knip de sliert door als deze de juiste lengte heeft. Ongeveer 10 – 12 cm. Spuit er 3 of 4 tegelijk in de pan. Bak deze dan ongeveer 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Als ze niet vanzelf omdraaien tijdens het bakken, tik ze dan met een vork om, zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
  7. Haal ze uit de olie met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Doe een beetje suiker en kaneel in een schaal en rol de afgekoelde Churros door het suikermengsel.
  9. Bak door tot al het beslag op is.
  10. De chocoladesaus: doe de slagroom en melk in een steelpan, breng even aan de kook.
  11. Doe de chocolade in stukjes in een kom.
  12. Giet hier het hete slagroommengsel overheen, laat even staan en roer dan goed door, met een garde. Zorg dat alle chocolade goed is opgelost.
  13. Roer hier een theelepel honig door.
  14. Voeg dan nog het stukje boter toe en roer goed door met de garde.
  15. Je hebt nu een mooie gladde, vloeibare saus.
  16. Als je het lekker vindt, en er eten geen kinderen van, kun je ook nog een klein scheutje chocoladelikeur toevoegen.

Deze Churros met chocoladesaus zijn echt heel lekker! Vaak lees je dat je er een speciale spuit voor moet kopen, maar dat is dus echt niet nodig. Met het kartelspuitmondje gaat het ook prima!

Succes met bakken!

Liefs, Ria en Laura.

oud en nieuwoudjaar
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Charlotte met frambozen
next post
Kwarkbollen

You may also like

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

Mini pizza’s

02/07/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Fruitspiesjes

07/06/2017

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Bak je eigen oliebollen!

28/12/2017

1 comment

Laura 28/04/2019 - 16:40

Ze zijn goed gelukt, hebben echt lekker zitten smullen vandaag.
Bedankt!
Groetjes Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....