Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten decorerenValentijn

Hartenmand met bloemetjes

by Liefde voor bakken 04/02/201603/02/2016
written by Liefde voor bakken 04/02/201603/02/2016
Hartenmand met bloemetjes
Het is bijna Valentijnsdag en dus is het hoogste tijd voor wat leuke Valentijnsrecepten! We beginnen met een bloemenmandje in de vorm van een hart. Hierbij leggen we verschillende technieken uit en maken we gebruik van royal icing en buttercream icing!

Benodigdheden:

  • bakvorm hart, bijvoorbeeld de PME Deep Heart Cake Pan 20 x 7,5cm
  • een hartentaart, zelfgebakken van dit recept voor biscuitdeeg
  • 2 soorten vulling voor je taart (bijvoorbeeld bavarois en fruit)
  • botercrème voor het afsmeren van de taart (bijvoorbeeld volgens dit basisrecept)
  • buttercream icing voor het spuiten van de bloemen (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • mix voor royal icing
  • 250 gram witte rolfondant
  • kleurstoffen: Americolor Electric Purple & Americolor Lemon Yellow
  • spuitzakken
  • adapter
  • spuitmondje 47 van Wilton
  • spuitmondje 2D van Wilton
  • spuitmondje 3 van Wilton
  • spuitmondje 2 van Wilton
  • bakpapier

Het bakken van de taart

We beginnen met het bakken van een taart in de hartvorm. Je kunt hiervoor een mix voor biscuitdeeg of het basisrecept voor biscuitdeeg gebruiken. Mocht je nou een kleinere of een grotere bakvorm hebben? Reken dan even de hoeveelheden om.

Als je taart is afgekoeld, is het tijd om deze te vullen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke bavarois met een fruitvulling van HAK.

Vervolgens ga je je taart afsmeren met botercrème. Je kan hiervoor ons basisrecept voor botercrème gebruiken, of kies voor een mix voor botercrème.

Tijd voor het decoreren!

Het decoreren bestaat uit twee onderdelen: de bloemen en de mand. De bloemen zijn gemaakt met buttercream icing en de mand is gemaakt met royal icing. We beginnen met de bloemen, omdat deze een tijdje moeten drogen.

De bloemen

Maak de buttercream icing volgens dit basisrecept. Nu ga je de buttercream icing kleuren. Je houdt een kleine hoeveelheid apart voor de knopjes binnen in de bloemen, deze kleur je geel. Verdeel de rest over twee bakjes, laat een helft wit en kleur de andere helft met Americolor electric purple.

Je gaat witte en paarse bloemen maken.

Doe het spuitmondje 2D van Wilton in je spuitzak en knip er een klein puntje van het uiteinden af. Let wel op dat je dit gat niet te groot knipt, dan valt je spuitmondje er doorheen. Vul je spuitzak met de kleur naar keuze.

Maak je bloemen op een vel vetvrij bakpapier, zodat ze daar op kunnen drogen.

De positie van je spuitzak is 90 graden, dus recht omhoog. Bij deze bloemen gaat het om de draaibeweging. Je maakt een kwartslag draaibeweging waarbij de stand van je knokkels de richting aangeeft (van 09.00 uur naar 12.00 uur als je rechts bent, of van 03.00 uur naar 12.00 uur als je links bent).

Hartenmand met bloemetjesHartenmand met bloemetjes

Maak op deze manier een hele collectie witte en paarse bloemen. Let wel op: oefening baart kunst. Hoe meer bloemen je maakt, hoe beter het zal gaan. Wij merken dat we altijd even het gevoel van het spuiten in de hand moeten krijgen.

Buttercream icing

Buttercream icing

Als je dit hebt gedaan ga je de gele knopjes in de bloemen spuiten. Pak hiervoor een schone spuitzak, de adapter en spuitmondje 3 van Wilton. Doe het grootste onderdeel van de adapter in de spuitzak. Knip dan het puntje eraf, zodat de adapter er doorheen past. Zet de spuitmond erop, en draai het schroefdopje erop. Vul je spuitzak met de gele buttercream icing.

Spuit gele stipjes in de bloemen. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de stipjes wilt hebben.  Houdt de zak rechtop, knijp in de zak en spuit de gewenste hoeveelheid in de bloem. Dan eerst loslaten en vervolgens pas omhoog tillen.

Mandtaart

Het kan zijn dat er een puntje ontstaat, druk deze zachtjes plat met een penseeltje.

Mandtaart

Leg je vellen bakpapier met bloemen een half uurtje in de koelkast om te drogen. Laat ze vervolgens nog een half uurtje buiten de koelkast drogen. Hoe langer je ze laat drogen, hoe steviger ze zijn en hoe beter je ze kan oppakken.

De mand

De mand is gemaakt met een mix voor royal icing. Binnenkort zetten we een basisrecept voor royal icing online. Zorg dat je royal icing van medium dikte is. Maak je royal icing paars met de Americolor electric purple.

Gebruik nu spuitmondje 47 en de adapter. Vul je spuitzak met de paarse royal icing.

Hartenmand met bloemetjesHartenmand met bloemetjesHartenmand met bloemetjesHartenmand met bloemetjes

Nu ga je aan de slag met de randen van de mand. Maak een stuk witte fondant paars met dezelfde kleurstof die je voor de mand hebt gebruikt.

Voor de onderste rand hebben wij een sugarcraft gun gebruikt. In dit artikel lees je hoe deze werkt. We hebben de grote maat genomen van de ’twisted rope’. Hiermee maak je een lange sliert, welke je vervolgens draait tot een touw. Lijm dit onderaan de mand vast.

De bovenste rand hebben we ook met de gun gemaakt, maar dan met de grootste maat van de ronde openingen. Hiermee werk je de bovenrand af.

mandtaart

Het plaatsen van de bloemen!

Nu is het tijd om de bloemen op de taart te plaatsen. Spuit een dijkje op de taart met een restje van de witte buttercream icing.

mandtaart

Plaats nu de bloemetjes op je dijkje. Zorg dat het hele dijkje goed wordt bedekt en dat er een paar bloemetjes over de rand van de mand hangen.

mandtaart

Vul de hele rand op met deze bloemen. Plak er zoveel bloemetjes op als je zelf mooi vindt.

mandtaart

Gebruik spuitmondje 2 en de restjes van de gele buttercream icing. Schrijf hiermee de tekst ‘I love you’ op de taart.

mandtaart

mandtaart

Happy Valentines day :)

Liefs van liefdevoorbakken

bloemen spuitenicingtaart decoreren
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor buttercream icing
next post
Basisrecept voor Royal Icing

You may also like

Hoe maak je die perfecte strik?

03/05/2015

Sinterklaastaart

16/11/2016

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Minion taart

25/09/2015

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten...

30/10/2016

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

4 comments

Lianne 04/02/2016 - 11:31

Wauw! Deze taart is echt een pronkstuk! Heel knap gedaan, ik denk niet daar ik het geduld voor heb, maar het lijkt mij enorm leuk om eens te proberen. (met een heel klein taartje)

Reply
Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus – Liefde voor bakken 16/10/2016 - 08:05

[…] zijn wel prijzig, maar van een hele goede kwaliteit en heel mooi! Ik had eerder al eens een hartentaart met bloemetjes gemaakt, dit was ook met een Nordicware […]

Reply
Judith van Koppen 10/02/2019 - 14:40

Ik wil deze taart voor Valentijnsdag gaan maken. Mag ik vragen ongeveer hoeveel royal icing je nodig hebt voor de mand.
Alvast bedankt en ga zo door met jullie geweldige site!

Reply
Liefde voor bakken 10/02/2019 - 15:09

Hoi Judith, dank je wel voor je complimenten! Ik zou eenmaal het basisrecept voor Royal icing maken. Destijds deed ik dat nog met de mix voor Royal icing, dat kan natuurlijk nog steeds, maar wij gebruiken dat eigenlijk niet meer. Mocht je dat toch graag met de mix doen, dan zou ik beginnen met een half pak, dus 500 gram. Kun je daarna altijd nog wat bij maken.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....