Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakOud & nieuw

Petit Fours voor nieuwjaar

by Liefde voor bakken 30/12/201529/12/2018
written by Liefde voor bakken 30/12/201529/12/2018
Petit Fours voor nieuwjaar

Op de valreep hebben we nog even Petitfours gemaakt voor oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. Hou je niet zo veel van oliebollen, dan is dit een lekker alternatief. Of maak ze gewoon allebei! Petit fours zijn kleine gebakjes gemaakt van biscuitdeeg. Wij hebben ze gevuld met botercreme en een laagje marsepein bovenop. Maar je kunt je natuurlijk uitleven! Met vullingen van roomkaas, slagroom, bavarois en noem maar op! Dat wordt lekker smullen!

Benodigdheden:

Voor de biscuitdeeg:

  • 6 eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • Snufje zout
  • 20 gram gemalen amandelen

Voor de botercrème:

  • 175 gram margarine of roomboter
  • 350 gram suikerbakkerspoeder
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 a 2 eetlepels Nutella
  • 3 theelepels Patidess of Funcakes vanillesmaakstof
  • 3 theelepels aardbeiensmaakstof

Voor de garnering:

  • 250 gram marsepein wit
  • Eetbare goudpoeder
  • Siliconen cijfer mould
  • Musketzaad goud

Extra: rechthoekige bakring

Aan de slag!

We beginnen met het bakken van plakken biscuitdeeg.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een paar seconden. Zet dan de mixer uit.

Zeef de bloem en de amandelmeel met het zout en roer dit door het deeg. Roer dit stevig door, totdat alles goed is opgenomen.

Spreid het deeg uit over twee bakplaten die met bakpapier bekleed zijn. Smeer het goed uit, zodat de gehele plaat is bedekt met het deeg. Bak de beide plakken om de beurt  in de oven op circa 190 graden, ongeveer 12 minuten.

Petit fours

Zodra de plak biscuitdeeg licht en goudbruin kleurt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Doe dit voor beide plakken.

Snijd met de bakring twee plakken uit elke biscuitplak. Wij kunnen op deze manier totaal vier plakken uitsteken. Laat deze afkoelen.

Petit fours

Nu ga je botercrème maken

Dit kun je ook alvast doen als je plakken biscuitdeeg in de oven zitten, dan bespaar je wat tijd.

Mix de boter zacht en voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder aan toe. Mix dit goed door. Voeg hier de crème fraîche aan toe en mix deze er door.

Doe de helft van de botercrème in een andere kom en voeg daar de Vanillesmaak aan toe. Verdeel de tweede helft nogmaals in twee delen. Doe bij het ene deel botercrème de aardbeiensmaak. Doe bij het andere deel de Nutella. Mix alle crèmes goed door. Wil je ze nog iets smeuiger, dan kun je nog wat extra creme fraiche toevoegen.

Tijd om de petit fours op te bouwen!

Leg de eerste plak in de bakrechthoek en smeer daar een laagje Nutella botercrème op. Leg daar weer een plak op en druk die een beetje aan.

Daar smeer je er een laag vanille botercrème op. Daarop gaat weer een plak biscuitdeeg op en druk dit weer voorzichtig aan.

Dan meer daar weer een laagje aardbeienbotercrème op en doe daar de laatste plak biscuit op. Op die laatste plak smeer je nog een laagje vanille botercrème.

Petit fours

Rol de witte marsepein uit en leg dit over de rechthoekige bakvorm. Snijd aan de binnenkant van de ring de marsepein af en haal de overtollige marsepein weg. Strijk de marsepein op de cake glad, eventueel met een smoother.

Til nu voorzichtig de bakring op en zet de cake in de koelkast, zodat de crème een beetje uithardt.

Snijd nu gelijke blokjes, zoals op de onderstaande foto.

DSC_0549

DSC_0554

Maak kleine letters uit fondant. Wij gebruiken hiervoor een mould van Katy Sue met kleine lettertjes en cijfers, maar je kan ook iets anders gebruiken. Let wel op dat de cijfers klein genoeg zijn.

Maak de letters goud met eetbare dust. Plak de cijfers voorzichtig op de petitfours. Strooi er nog wat gouden musketzaad overheen en serveer op een feestelijke schaal of bord.

DSC_0567

DSC_0559

DSC_0022

Hele fijne jaarwisseling toegewenst!! Op een 2016 vol lekkere baksels!

Liefs van Ria en Laura

klein gebaknieuwjaaroudjaarpetitfours
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nieuwjaars taartje!
next post
Terugblik naar 2015

You may also like

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Mars slofjes

30/06/2022

Mini appeltaartjes

14/01/2016

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

Roomcakejes met mango en aardbeien

30/07/2017

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Churros met chocoladesaus

29/12/2018

Pecannoten karamel taartjes

09/12/2018

2 comments

Bas 30/12/2015 - 12:59

Duidelijke uitlegfoto’s ! Handig zo! Leuk recept!

Reply
Liefde voor bakken 31/12/2015 - 03:19

Dankjewel Bas!! Fijne jaarwisseling!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....