Materialen & gereedschap, Taarten decoreren
comments 5

Vierkante taart bekleden met The Mat

Vierkante taart bekleden met The Mat

Taarten bekleden met fondant of marsepein blijft een lastig klusje. De fondant of marsepein is te droog, scheurt of zit niet goed strak om je taart. Oefening baart kunst, dat is wat zeker is met het bekleden van taarten. Maar er zijn gelukkig ook producten op de markt die het bekleden van taarten bijna tot een koud kunstje maken. In dit artikel laten we zien hoe je een vierkante taart bekleedt met behulp van The Mat van Sweetwise.

In dit artikel willen we jullie onder andere laten zien hoe The Mat werkt. Ook vertellen we jullie wat wij ervan vinden! En we verklappen alvast: wij zijn super tevreden! We laten ook meteen zien hoe je een rechthoekige of vierkante taart bekleedt. Let op: hier heb je een afgesmeerde rechthoekige of vierkante taart voor nodig!

The Mat bestaat uit twee losse plastic matten waar heel handig alle afmetingen al op staan. Op beide matten staan of het de onderste of de bovenste mat is. Ook is het belangrijk dat je de matten altijd zo neerlegt zodat je de tekst van links naar rechts kan lezen.

1. Eerst kneed je de fondant of marsepein goed door. Zorg dat het lekker soepel is.

2. Leg alleen de onderste Mat op tafel, let op dat je juiste kant boven ligt, dus dat je de tekst gewoon van links naar rechts kan lezen.

The Matt

3. Leg je klont fondant of marsepein in het midden van de onderste Mat. En maak alvast een klein beginnetje met het uitrollen van je fondant of marsepein.

The Matt

4. Leg nu de bovenste Mat erop. Let weer op dat je de juiste kant boven hebt: dus dat je de tekst gewoon van links naar rechts kan lezen.

The Matt

5. Rol nu vanuit het midden steeds je fondant of marsepein een beetje uit. Laat hierbij je roller over de Mat glijden. Hier is wel wat kracht voor nodig.

The Matt

6. Omdat we in dit artikel een rechthoekige taart maken, is het belangrijk dat je de lap fondant of marsepein ‘rechthoekig’ uitrolt. Meet tussendoor even je lap fondant op, dan weet je zeker of je genoeg hebt.

The Matt

Nu ga je de lap fondant of marsepein over je taart heen leggen. Dit kan een uitdaging zijn, dus lees de stappen eerst even goed door!

7. Haal de bovenste Mat er voorzichtig af. Raak je fondant of marsepein niet aan, de fondant is wat kleverig.

8. Til nu de onderste Mat op, en leg deze over de afgesmeerde taart. Wees niet bang: je kan de Mat gewoon optillen, je fondant zal er niet afglijden. Let hierbij op dat je de lap fondant of marsepein goed over de taart leg, zodat je alle kanten kan bekleden.

the mat

9. Maak het bovenste randje fondant of marsepein voorzichtig los, en haal The Mat er met een rollende beweging naar jezelf toe van de fondant of marsepein af.

the mat

 

10. Nu gaan we de fondant of marsepein strak om de taart doen. Er zijn twee technieken om een rechthoekige of vierkante taart te bekleden. De techniek die we nu uitleggen vinden wij wat makkelijker en eigenlijk is het een beetje vals spelen.

Let op: wees voorzichtig met smoothers gebruiken. De fondant of marsepein is nog te kleverig van The Mat.

11. Werk met de vingers de fondant of marsepein aan de zijkant van boven naar beneden. Nu zit je natuurlijk met de hoeken. Zorg ervoor dat je de fondant of marsepein naar de hoeken toewerkt. Dan krijg je bij elke hoek een punt fondant of marsepein, die je er voorzichtig af kan knippen. Hier zie je uiteindelijk niets van!

Snijd voorzichtig de overige fondant of marsepein bij de onderkant van de taart weg.

Zodra je fondant of marsepein niet meer kleverig, ga je er nog even met de smoother overheen.

The matt

Wat vinden wij nou van The Mat van Sweetwise?

Wij hebben The Mat van Sweetwise inmiddels al een aantal maanden in ons bezit en wij zijn echt verliefd. Het bekleden van taarten is zoveel makkelijker! Het is heel even onder de knie krijgen hoe je er precies mee werkt, maar ook bij The Mat geldt: oefening baart kunst. Ook vonden we het even spannend dat je The Mat gewoon met fondant en al kan optillen, zonder dat het eraf glijdt of valt. Let wel op dat je The Mat goed opbergt en dat er geen scherpen vouwen inkomen. Want anders kan je vouwen of deukjes in je fondant krijgen.

Wij bekleden vanaf nu alle taarten met The Mat, wij kunnen niet meer zonder!

Ook deze Mat eens proberen? Wij verkopen ze via theeentaartspulletjes.nl. Er zijn vier verschillende versies bij ons te koop van The Mat, verschillende maten en met of zonder afmetingen. Wij gebruiken ‘The Pro Mat‘, die vinden wij het fijnst. Deze is groot en heeft tekst. Verder is er nog ‘The Original Mat‘, The Mini mat’ en ‘The Home mat‘.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie van dit soort review artikelen vinden! Wij gebruiken heel veel producten en artikelen, die we heel graag aan jullie willen laten zien. Daarnaast kunnen we ook meteen wat technieken en trucjes laten zien!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

5 Comments

  1. Pingback: Minion taart | Liefde voor bakken

  2. Pingback: Nieuwjaars taartje! – Liefde voor bakken

  3. Peter Onderwater says

    Ik gebruik ook de Pro Mat en de marsepein/fondant kleeft inderdaad. Is dit te voorkomen of moet ik even wachten? En zo ja, hoe lang?
    Verder prima mee te werken!

    • Hoi Peter, als je The Mat er af haalt en de fondant over de taart ligt, is de fondant wat plakkerig. Dat duurt even. De fondant wordt langzaamaan steeds wat droger door de lucht. Ik zou wel al voorzichtig gaan beginnen met het verder verwerken van de fondant om de taart. Want anders wordt de fondant mogelijk te droog en krijg je deze niet meer mooi strak om de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.