Ik vind taartjes zonder oven altijd zo leuk om te maken! Altijd lekker makkelijk en ze zijn zo lekker. Ik woon nu net een paar maanden in een nieuw huis en heb de oven nog niet helemaal onder de knie. Dus dan zijn dit soort taartjes maken een goede oplossing! Dit is een variant op een klassieke monchoutaart. Net een beetje leuker en gezelliger zullen we maar zeggen!

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 240 gram bastogne koeken
- 75 gram boter
Voor de vulling:
- 2 pakjes monchou
- 250 ml verse slagroom
- flinke snuf poedersuiker
- 1 à 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 50 ml water
Voor de decoratie:
- Hak aardbeien vlaaifruit
- handje verse aardbeien
- stukjes meringue (ik heb stukjes meringue bij de Albert Heijn gekocht, maar je kan natuurlijk ook je eigen meringue maken)
- chocolade strooisel of stukjes
Extra:
- vlaaivorm van 24 cm
- stukje boter om je vorm in te vetten
Instructies
- Vet je vlaaivorm in. Ik gebruik een vorm met een uitneembare bodem, zodat ik de taart straks er goed uit krijg.
- Verkruimel de Bastogne koekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit bij de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de vorm. Let op dat je een mooi opstaand randje maakt.
- Zet de bodem ongeveer 15 minuutjes in de koelkast.
- Doe de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.
- Klop de monchou los in een kom.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf met een snuf poedersuiker.
- Voeg de slagroom bij de monchou. Voeg hier 1 à 2 eetlepels witte basterdsuiker aan toe en klop nog even door. Proef even of je dit zoet genoeg vindt!
- Verwarm in een pannetje 50 ml water tot net aan de kook. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 2 minuten afkoelen. Voeg het dan bij je monchou mengsel. Mix dit nog even kort door.
- Doe je vulling in de vlaaivorm en laat dit een aantal uurtjes opstijven in de koelkast.
- Als je taart is opgesteven kun je hem versieren! Ik heb gekozen voor een beetje Hak aardbeien vlaaifruit, verse aardbeien, stukjes chocolade meringue (van de Albert Heijn) en chocolade strooisel. Je kan dit natuurlijk zo leuk maken als je zelf wilt! Gebruik je creativiteit!
Liefs Laura