Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenVlaaien

Monchou Vlaai

by Liefde voor bakken 19/09/202119/09/2021
written by Liefde voor bakken 19/09/202119/09/2021
Monchou Vlaai

Ik vind taartjes zonder oven altijd zo leuk om te maken! Altijd lekker makkelijk en ze zijn zo lekker. Ik woon nu net een paar maanden in een nieuw huis en heb de oven nog niet helemaal onder de knie. Dus dan zijn dit soort taartjes maken een goede oplossing! Dit is een variant op een klassieke monchoutaart. Net een beetje leuker en gezelliger zullen we maar zeggen!

Monchou Vlaai

No bake Monchou Vlaai

Liefde voor bakken Ik vind taartjes zonder oven altijd zo leuk om te maken! Altijd lekker makkelijk en ze zijn zo lekker. Ik woon nu… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 240 gram bastogne koeken
  • 75 gram boter

Voor de vulling:

  • 2 pakjes monchou
  • 250 ml verse slagroom
  • flinke snuf poedersuiker
  • 1 à 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 ml water

Voor de decoratie:

  • Hak aardbeien vlaaifruit
  • handje verse aardbeien
  • stukjes meringue (ik heb stukjes meringue bij de Albert Heijn gekocht, maar je kan natuurlijk ook je eigen meringue maken)
  • chocolade strooisel of stukjes

Extra:

  • vlaaivorm van 24 cm
  • stukje boter om je vorm in te vetten

Instructies

  1. Vet je vlaaivorm in. Ik gebruik een vorm met een uitneembare bodem, zodat ik de taart straks er goed uit krijg.
  2. Verkruimel de Bastogne koekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit bij de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de vorm. Let op dat je een mooi opstaand randje maakt.
  3. Zet de bodem ongeveer 15 minuutjes in de koelkast.
  4. Doe de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.
  5. Klop de monchou los in een kom.
  6. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een snuf poedersuiker.
  7. Voeg de slagroom bij de monchou. Voeg hier 1 à 2 eetlepels witte basterdsuiker aan toe en klop nog even door. Proef even of je dit zoet genoeg vindt!
  8. Verwarm in een pannetje 50 ml water tot net aan de kook. Los hier één voor één de blaadjes gelatine in op. Laat dit even 2 minuten afkoelen. Voeg het dan bij je monchou mengsel. Mix dit nog even kort door.
  9. Doe je vulling in de vlaaivorm en laat dit een aantal uurtjes opstijven in de koelkast.
  10. Als je taart is opgesteven kun je hem versieren! Ik heb gekozen voor een beetje Hak aardbeien vlaaifruit, verse aardbeien, stukjes chocolade meringue (van de Albert Heijn) en chocolade strooisel. Je kan dit natuurlijk zo leuk maken als je zelf wilt! Gebruik je creativiteit!

Liefs Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Zanddeegtaartjes met mascarponecrème
next post
Zandtaartjes met aarbeienmousse

You may also like

Appelvlaai met vanilleroom

12/03/2017

Bounty taartje

21/02/2019

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

Aardbeienvlaai met chocolade bodem

11/06/2017

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

Frambozen kwarktaartje

14/10/2018

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

Ricottataartje met sinaasappel

02/02/2020

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

No bake rocky road taartje

10/08/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....