Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

by Liefde voor bakken 07/05/202206/05/2022
written by Liefde voor bakken 07/05/202206/05/2022
Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

Dit keer hebben we weer een nobake taart gemaakt. Lekker fris en met veel fruit er in verwerkt. Weliswaar diepvriesfruit, maar dat kan ook wel eens heel handig zijn. We gebruiken wel stukjes verse mango voor de decoratie.

Het is lente, en de laatste tijd schijnt de zon weer vaker. De dagen worden lichter en het heeft in ieder geval op mijn stemming een gunstig effect. We hebben een lange corona periode achter de rug. En nu kunnen we (alweer een tijdje) weer van alles doen. Echt heel fijn, zeker als het mooi weer is. Dat hebben we echt gemist. Dus laten we maar veel op pad gaan, lekker wandelen in de zon en gezellige terrasjes pakken, lekker een stadje bezichtigen of een stukje fietsen. Ik hoop dat het allemaal gaat gebeuren. Maar nu eerst weer even een receptje. Ik heb deze taart gemaakt toen de kinderen op bezoek kwamen. Zoals jullie wel weten maak ik graag nobake taarten. Dit keer met diepvriesfruit, dat heb ik altijd wel op voorraad. Je moet hier wel op tijd aan beginnen, maak hem het liefst de dag voordat je hem nodig hebt, dan kan hij telkens even goed opstijven voordat je weer verder gaat. En kom je niet in tijdnood. Als decoratie heb ik wel verse mangostukjes gebruikt, die zou ik er pas op de dag zelf op doen, dan blijven ze mooier. Mangostukjes drogen best snel een beetje uit en dat ziet er minder mooi uit als decoratie.

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

Liefde voor bakken Dit keer hebben we weer een nobake taart gemaakt. Lekker fris en met veel fruit er in verwerkt. Weliswaar diepvriesfruit, maar dat… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een springvorm van 24 cm
  • Een reep acetaatfolie of een strook bakpapier
  • Beetje margarine om de vorm in te vetten

Voor de bodemlaag:

  • 260 gram bastognekoeken
  • 100 gram gesmolten margarine

Voor de frambozenlaag:

  • 250 gram bevroren frambozen
  • 350 gram volle kwark
  • Twee eetlepels witte basterdsuiker
  • Beetje poedersuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de mangolaag:

  • 250 gram bevroren mangostukjes
  • 350 ml vanilleyoghurt
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • Een verse mango of een bakje verse mangostukjes
  • 100 slagroom (voor toefjes)
  • Eventueel een paar witte meringues
  • Wat goudsprinkels

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem deze vast door de bakring weer vast te zetten.
  2. Beboter de (binnen) zijkanten en de bodem met een beetje margarine.
  3. Meet een strook bakpapier af (of acetaatfolie) en bekleed hiermee de (beboterde) binnenkant van de bakvorm. Zorg dat het mooi glad zit.
  4. Maal de bastognekoeken fijn met een keukenmachine of een staafmixer.
  5. Smelt de margarine in een steelpan.
  6. Doe de koekkruim in een kom, giet de margarine erbij en meng dit goed door.
  7. Schep het in de bakvorm en verdeel het goed over de bodem. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat stevig worden in de koelkast.
  8. Voor de frambozenlaag: doe de bevroren frambozen in een steelpan en laat ze ontdooien op het vuur, onder regelmatig roeren.
  9. Week de 8 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  10. Doe de kwark in een kom met de basterdsuiker en roer los.
  11. Klop de slagroom bijna stijf in een andere kom, voeg een beetje poedersuiker toe naar smaak.
  12. Schep de slagroom bij de kwark en meng er in delen door.
  13. Maal de ontdooide frambozen fijn met een staafmixer.
  14. Je kunt nu deze frambozenpuree zeven, dan heb je geen pitjes meer, maar het hoeft niet. Zorg dat je in ieder geval 225 ml frambozenpuree hebt. Is het wat minder, voeg dan wat water toe totdat je in totaal 225 ml vloeistof hebt.
  15. Verwarm dit in een steelpannetje op een matig vuur. Zorg dat het ongeveer 60- 65 graden is.
  16. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze één voor één op in de frambozenpuree. Roer telkens goed door met een houten lepel, zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Laat dan afkoelen tot ongeveer 35 graden.
  17. Voeg een paar scheppen van het kwarkmengsel toe aan de frambozenpuree. Meng erdoor tot het helemaal is opgenomen.
  18. Schep dan de frambozenpuree in delen door het kwarkmengsel. Klop erdoor met de mixer op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
  19. Schep het geheel op de koekjesbodem, strijk mooi glad en laat het een paar uur opstijven in de koelkast. (tot de laag stevig is)
  20. Dan maak je de mangolaag: doe de bevroren mangostukjes in een steelpan en laat ze ontdooien op een matig vuur. Roer telkens even door.
  21. Week de 8 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  22. Doe de vanilleyoghurt in een kom.
  23. Klop de slagroom bijna stijf in een andere kom, voeg een beetje poedersuiker toe naar smaak.
  24. Schep de slagroom bij de vanille yoghurt en meng er in delen door.
  25. Maal de ontdooide mangostukjes fijn met een staafmixer. Zorg dat het een mooi egaal mengsel wordt. Meet 225 ml af. Als het iets te weinig is, vul het dan aan met een beetje water, zodat je in totaal 225 ml puree hebt.
  26. Verwarm dit in een steelpannetje op een matig vuur. Zorg dat het ongeveer 60- 65 graden is.
  27. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze één voor één op in de mangopuree. Roer telkens goed door met een houten lepel, zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Laat dan afkoelen tot ongeveer 35 graden.
  28. Voeg één of twee scheppen van het vanilleyoghurtmengsel toe aan de mangopuree. Meng erdoor tot het helemaal is opgenomen.
  29. Schep dan de mangopuree in delen door het kwarkmengsel. Klop erdoor met de mixer op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.
  30. Schenk dit geheel op de (stevig geworden) frambozenlaag. Strijk glad. Zet weer terug in de koelkast om op te laten stijven.
  31. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Doe in een spuitzak.
  32. Als de taart stevig is, haal je de bakring van de vorm en haal dan voorzichtig het bakpapier (of acetaatfolie) van de taart. Zodat deze niet beschadigt.
  33. Til de taart op met een taartheveler of een plat mes en schuif de taart dan op een taartbord.
  34. Snijd de mango in kleine stukjes.
  35. Garneer de taart met toefjes slagroom, kleine mangostukjes en, als je hebt, wat witte meringues en goudsprinkels.

Notities

Liefdevoorbakken tip: versier de taart pas vlak voor het serveren met de mangostukjes, dan ziet het er mooier uit. De mangostukjes drogen snel een beetje uit.

Liefs Ria & Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocolade taartje met kersen
next post
Chocoladevlaai met mascarpone crème en veel aardbeien

You may also like

Gezonde kwarktaart met bosvruchten

06/01/2017

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Citroen kwarktaart

28/05/2017

No bake mokka taartje

23/08/2020

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Stroopwafeltaart

11/03/2018

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Oreo kwarktaart

25/02/2018

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....