Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

No bake taartje met frambozen en chocodrip

by Liefde voor bakken 12/05/201909/05/2019
written by Liefde voor bakken 12/05/201909/05/2019
No bake taartje met frambozen en chocodrip

Driptaarten zijn erg in de mode, ik maak die ook best vaak in opdracht. Kijk ook eens op www.twinkelotje.nl. Daar vind je de een aantal taarten die ik in opdracht gemaakt heb. Daar zitten ook een aantal driptaarten bij. Voor jullie hebben we vandaag een recept voor een driptaart, die niet in de oven hoeft! Kijk snel mee!

De verhuizingen van Fiona en Laura zijn weer voorbij. De meiden zitten lekker in hun nieuwe flatje. Tijd voor ons om nog even de verjaardag van manlief te vieren. Die was ziek op zijn echte verjaardag, dus moesten we dit nog inhalen. Geluk bij een ongeluk, want dan kan ik weer een paar taarten maken, haha!

No bake taartje met frambozen en chocodrip

No bake taartje met frambozen en chocodrip

Liefde voor bakken Driptaarten zijn erg in de mode, ik maak die ook best vaak in opdracht. Kijk ook eens op www.twinkelotje.nl. Daar vind je… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor laag 1:

  • 200 gram lage vingers
  • 100 gram boter of margarine
  • 100 gram marsepein

Voor laag 2:

  •  7 blaadjes gelatine
  • 200 ml yoghurt
  • 3 à 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 225 gram frambozen ( ontdooid en gepureerd)

Voor laag 3:

  • Een bakje verse frambozen van minimaal 200 gram.

Voor laag 4:

  • 6,5 blaadje gelatine
  • 325 ml yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml water

Voor de drip:

  • 50 gram pure (smelt) chocolade
  • 30 ml slagroom

Verdere decoratie:

  • 1 bakje verse frambozen van ongeveer 225 gram
  • 150 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 1 zakje Klopfix of andere slagroomversteviger

Extra:

  • een bakvorm van 22 cm doorsnee
  • een taartkarton van 22 cm
  • decoratieband ofwel acetaatrol

 

 

Instructies

  1. Je kunt een vel bakpapier vast klemmen op de bodem van de springvorm. Maar dit keer heb ik een taartkarton op maat geknipt en op de bodem van de bakvorm gelegd, zodat deze precies past.
  2. Ook heb ik gebruik gemaakt van een decoratieband. Ook wel acetaatrol genoemd.  Deze band leg je tegen de binnenwand van de bakvorm aan. Deze is vaak wat hoger dan de bakvorm zelf, en daardoor kan je vulling ook wat hoger worden als dat nodig mocht zijn. Zorg dat de band mooi strak tegen de wand aan zit.
  3. Maal dan alle lange vingers fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe dit in een kom.
  4. Maal dan ook de marsepein zo fijn mogelijk, dit blijven wat korrelige stukjes. Voeg dit toe aan de fijngemalen lange vingers.
  5. Smelt de boter in een pannetje, voeg dit toe aan het lange vingermengsel en roer dit goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel op de bodem van de springvorm. (op het karton dus).
  7. Zet even in de koelkast  zodat het stevig kan worden.
  8. Voor de tweede laag: week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  9. Doe de bevroren frambozen in een steelpan en verwarm dit geleidelijk op een laag vuur.
  10. Doe de yoghurt in een kom en voeg de basterdsuiker toe, roer deze erdoor.
  11. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  12. Voeg deze beetje bij beetje toe aan het yoghurtmengsel en roer deze erdoor.
  13. Als de frambozen volledig zijn ontdooid, pureer ze dan met een staafmixer.
  14. Als je wilt dan de puree helemaal glad is, kun je het door een zeef halen. Ik heb dat niet gedaan.
  15. Verwarm de puree op het vuur, zorg dat het goed warm is, maar zeker niet kookt.
  16. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine er één voor één door. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
  17. Laat deze puree heel even een beetje afkoelen.
  18. Giet dan de puree beetje bij beetje bij het yoghurtmengsel. Klop dit erdoor op de laagste stand. Ga door tot alles is toegevoegd.
  19. Giet dit mengsel op de lange vinger bodem. Zet in de koelkast en laat dit opstijven.
  20. De derde laag: week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  21. Doe de yoghurt in een kom en voeg de basterdsuiker toe, roer deze erdoor.
  22. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  23. Schep de slagroom beetje bij beetje door het yoghurtmengsel, roer dit er door.
  24. Verwarm het water tot aan de kook. Laat het een halve minuut staan en los dan de blaadjes er één voor één in op. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost.
  25. Giet dit beetje bij beetje bij  het yoghurtmengsel, klop er telkens heel kort door op de laagste stand.
  26. Giet dit mengsel op de frambozenlaag, zet dit weer in de koelkast om op te stijven.
  27. Je hebt nu 4 lagen.
  28. Als dit voldoende is opgestijfd, haal je voorzichtig de buitenrand van de springvorm er af.
  29. Zet de taart op een mooi bord met behulp van het taartkarton. Zodat ook de bodem van het bakblik er af kan.
  30. Dan kun je voorzichtig de acetaatband er afhalen.
  31. Maak  nu de drip: doe de slagroom en de chocolade in een vuurvaste kom en verwarm deze “aubainmarie”, op een pan heet water.
  32. Zorg dat het goed vloeibaar wordt.  Voeg nog een paar achtergehouden chocoladestukjes of chocoladedrops toe en laat ook deze smelten.
  33. Doe de vloeibare chocolade in een spuitzak, knip een heel klein stukje van de punt, niet teveel, want anders worden de drips te dik.
  34. Doe eerst een test, spuit even op de buitenkant van een schaaltje of iets anders om te kijken of de chocolade voldoende vloeibaar is en je mooie drips krijgt.
  35. Spuit dan voorzichtig drips langs de rand van de taart. Tot je helemaal rond bent.
  36. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en de slagroomversteviger.
  37. Doe de slagroom in een spuitzak met een groot rond spuitmondje.
  38. Spuit mooie ronde toefjes op de bovenkant van de taart.
  39. Leg wat frambozen in het midden en verspreid wat stukjes frambozen over de toefjes slagroom.
  40. Spuit dan nog wat sliertjes chocolade over de toefjes.
  41. Als de chococolade inmiddels wat hard is geworden, dan kun je dit even onder de hete kraan houden. Let er wel op dat het water de chocolade niet raakt.

Liefs Ria

dripcakeno baketaart zonder oven
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien
next post
Pizza Hawaii rolls

You may also like

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

No bake rocky road taartje

10/08/2018

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

No bake mokka taartje

23/08/2020

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

Bounty taartje

21/02/2019

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

2 comments

Lianne 15/06/2019 - 12:08

Prachtige taart dames! :)

Reply
Liefde voor bakken 08/07/2019 - 22:18

Dankjewel Lianne!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....