Heerlijke gebakjes met 4 verschillende laagjes. En daardoor erg lekker!
Een tijdje geleden heb ik van die langwerpige bakringen gekocht, daarmee zijn deze luxe klein taartjes gemaakt. De bodem is van zanddeeg met amandelmeel erdoor. Dat geeft de taartjes net een iets krokantere bite. Op de bodem een laagje aardbeienjam. Die kun je natuurlijk ook zelf maken, ik heb kant en klare jam gebruikt. Dan een laagje chocoladeganache van pure chocolade. Het is handig als je de ganache in zo’n plastic spuitflesje doet, dan kun je de laagjes ganache er in spuiten zonder te knoeien. Dan nog een laagje aardbeienmousse. Die maken we zelf, zie het recept. Als dit goed is opgesteven, dan spuiten we er nog slagroom op. Mooi opgespoten met een ST Honoré spuit. Dat ziet er chique uit. Dan nog een paar stukjes aardbei en chocobolletjes als decoratie. Niet heel moeilijk dus, maar ziet er wel professioneel uit toch?
Nodig voor 8 stuks gebakjes:
Voor het zanddeeg:
Voor de vullingen:
Voor de aardbeienmousse:
Voor de decoratie:
Recept:
Liefdevoorbakken tip: De spuitflesjes zijn erg handig om de vulling mooi en gelijkmatig in de taartbodems te spuiten.
Liefs Ria & Laura