Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Mini vlaaitje met aardbeien

by Liefde voor bakken 21/07/201920/07/2019
written by Liefde voor bakken 21/07/201920/07/2019
Mini vlaaitje met aardbeien

Het is altijd leuk om iets te bakken voor iemand als cadeautje. Eigenlijk veel leuker dan bloemen, of in ieder geval weer eens wat anders. Ik maak dan wel een klein taartje, want anders moeten ze de hele week taart eten, dat lijkt me niet handig. Ik heb een tijdje geleden nog een extra vlaaivormpje gekocht met een doorsnee van 18 cm. Die kan ik nu mooi gebruiken.

Ik heb zelf niet van dit taartje gegeten, maar natuurlijk wel de aardbeien-chocolade crème geproefd. Die is erg lekker. Dus ik ga ervan uit dat het taartje goed smaakt. Ik zal het nog wel horen. Laura is inmiddels weer terug van vakantie! Dus kunnen we weer samen bakken! Dat is fijn! Laura is ook eigenlijk van de foto’s en zo, moest ik nu allemaal zelf doen! Is best veel werk. Dan kan ik nu weer lekker plannetjes maken voor de komende baksels. Zin in! Maar nu eerst even dit schattige klein vlaaitje!

Mini vlaaitje met aardbeien

Mini vlaaitje met aardbeien

Liefde voor bakken Het is altijd leuk om iets te bakken voor iemand als cadeautje. Eigenlijk veel leuker dan bloemen, of in ieder geval weer… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 15 gram amandelmeel
  • 1 eidooier
  • 100 gram boter of margarine
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • bakje aardbeien (ongeveer 250 gram)
  • 175 gram witte chocolade in stukjes
  • 100 ml verse slagroom
  • 40 ml aardbeienpuree  (gemaakt van de aardbeien uit het bakje)
  • 50 gram crème fraîche

Extra:

  • een vlaaivorm met een doorsnee van 18 cm
  • beetje boter en bloem om de vorm in te vetten
  • bakpapier en bakbonen als steunvulling

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, het amandelmeel, het zout, de eidooier en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
  3. Leg het deeg losjes in de plastic folie en rol het uit tot een lap die nèt ietsje groter is dan de vorm.
  4. Beboter de vorm en strooi er wat bloem in, schud de overtollige bloem er weer uit.
  5. Leg dan de plak deeg over de vorm, druk deze aan zodat het deeg mooi tegen de vorm aan zit. Werk dan de randen mooi bij door er met de deegroller overheen te rollen. Zo haal je het overtollige deeg weg. Nu is je vorm mooi bekleed met het deeg. Zie foto.
  6. Zet de bakvorm weer een half uurtje in de koelkast, zodat het deeg weer koud wordt.
  7. Leg dan het bakpapier en de bakbonen in de vorm.
  8. Bak het taartje 15 minuten met deze steunvulling.
  9. Haal het taartje er dan uit, verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  10. Zet het taartje dan terug in de oven en deze dan nog ongeveer 10 minuten na. Let op dat het deeg niet te donker wordt.
  11. Haal het taartje uit de oven en laat het afkoelen.
  12. Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken.
  13. Maal een aantal aardbeien fijn met een staafmixer. Zorg dat het een gladde puree wordt.
  14. Voor de vulling: doe de stukjes witte chocolade,de slagroom en 40 ml van de aardbeienpuree  in een vuurvaste kom. Verwarm deze ‘aubaunmarie’ .
  15. Roer af en toe door.  Als de chocolade helemaal is opgelost, haal je het van het vuur. Je kunt ook altijd even met een garde kloppen als er wat stukjes chocolade nog niet helemaal opgelost zijn.
  16. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen.
  17. Voeg dan beetje bij beetje de crème fraîche toe en roer erdoor met de garde. Ga door tot alles is toegevoegd.
  18. Laat dit mengsel opstijven in de koelkast.
  19. Als het een beetje dikker is geworden (niet helemaal stevig, anders kun je het niet overgieten), dan giet je het in de vlaaivorm. Zet het weer in de koelkast en laat het een paar uur opstijven. ( evt een hele nacht)
  20. Snijd een aantal aardbeien in kleine stukjes en decoreer het taartje ermee. Ik heb niet het hele taartje bedekt, maar als je dat mooier vindt, kun je dat natuurlijk wel doen.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Citroencake met Limoncello
next post
Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

You may also like

Stroopwafel karamel taartje

09/02/2020

Caramel shortcake

08/03/2020

Appelvlaai met vanilleroom

12/03/2017

Gezonde nobake aardbeienvlaai

19/04/2020

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Triple chocolate vlaai

24/09/2017

Video: Vruchtenvlaai !

08/03/2016

Monchou Vlaai

19/09/2021

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Pompoen vlaai

29/10/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....