Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakVlaaien

Chocolade frambozen taartjes

by Liefde voor bakken 21/05/201726/09/2018
written by Liefde voor bakken 21/05/201726/09/2018
DSCN6953bn

Dit zijn kleine taartjes, gemaakt van zanddeeg. Of misschien kun je het ook wel vlaaitjes noemen. Gevuld met chocolade ganache en gedecoreerd met verse frambozen. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken, maar toch hebben ze een bijzondere uitstraling en ze zijn super lekker!!!

We worden op dit moment alweer overspoeld met veel zomerfruit in de winkel. Frambozen, blauwe bessen, abrikozen, aardbeien, noem maar op!!! Nu is het allemaal het hele jaar te krijgen tegenwoordig, maar ze zijn nu ook betaalbaar, wat een aantrekkelijke bijkomstigheid is natuurlijk! En natuurlijk heel gezond! Vandaar dat we maar weer eens iets maken met verse frambozen. Wij zijn op dit moment heel druk met het verhuizen van ons winkeltje, dus dan is het wel fijn als ik iets kan maken wat niet zo heel ingewikkeld is, maar toch lekker!! Ik zal je uitleggen hoe ik het gemaakt heb en wat je nodig hebt:

DSCN6953bn

Chocolade frambozen taartjes

Liefde voor bakken Dit zijn kleine taartjes, gemaakt van zanddeeg. Of misschien kun je het ook wel vlaaitjes noemen. Gevuld met chocolade ganache en gedecoreerd… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 5 kleine vlaaivormpjes met uitneembare bodem
  • beetje margarine om in te vetten

Voor het deeg:

  • 260 gram bloem
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepeltje vanille extract

Voor de vulling en decoratie:

  • 100 gram pure (smelt)chocolade
  • 100 ml verse slagroom
  • 1 a 2 bakjes frambozen
  • 1 zakje gemalen kokos

Instructies

  1. Begin met het invetten van de vormpjes en zet ze daarna even opzij. Maak het zanddeeg: doe de bloem in een kom, maak een kuiltje. Doe daarin de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille. Kneed dit tot een homogeen deeg. Wikkel het in plastic folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit tussen twee lagen plastic folie. Tot een dikte van ongeveer 25 mm. Steek dan rondjes uit die iets groter zijn dan de vlaaivormpjes. Vul de vormpjes hiermee.  Druk het deeg een beetje aan en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.
  3. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de taartjes gaar in circa 15 minuten op 190 graden. Haal de taartjes er dan uit en laat afkoelen.
  4. Maak de ganache: doe de smeltchocolade in een kom. Verwarm de slagroom langzaam op het vuur tot bijna aan de kook. Giet de hete slagroom over de chocolade. Roer nog niet. Laat dit eventjes staan tot de chocolade is gesmolten. roer dan tot een homogeen mengsel.
  5. Giet de ganache op de zandtaartbodems. Verdeel het gelijkmatig over de 5 taartjes. Laat dit een beetje stevig worden.
  6. Versier de taartjes met de frambozen, en strooi er dan een beetje gemalen kokos overheen.

Nou, dat was zo klaar, toch? ik wens jullie weer veel bakplezier!

Liefs, Ria

frambozenklein gebakvlaai
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Spritskoekjes met kokos
next post
Zomerse ananas smoothie

You may also like

Triple chocolate vlaai

24/09/2017

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

28/10/2018

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Appelvlaai met vanilleroom

12/03/2017

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Caramel shortcake

08/03/2020

Roomvlaai met peertjes

15/10/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....