Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakVlaaien

Peren vlaaitjes

by Liefde voor bakken 27/09/202026/09/2020
written by Liefde voor bakken 27/09/202026/09/2020
Peren vlaaitjes

Deze vlaaitjes hebben geen bodem van zanddeeg zoals we dat vaak doen. Maar de bodem is van roerdeeg, ofwel cakedeeg. In dit geval is daar zure room aan toegevoegd. Dat geeft een frisse, lichtzure smaak. Dan lekkere schijfjes peer er op en wat abrikozengelei.

We zitten nog steeds in een hele moeilijke periode van ons leven. Het huis is vaak leeg en het gemis is groot. Ik probeer er wat van te maken en sommige dagen gaat dat natuurlijk beter dan andere dagen. Er is echter wel een lichtpuntje: dochter Chiara is hoogzwanger en de baby kan eigenlijk elk moment geboren worden! Dit nieuwe leventje is super welkom en ik kan niet wachten tot mijn nieuwe kleinzoon er is! Maar ik moet nog even geduld hebben. Dus we gaan maar eens flink aan de bak! Dat geeft altijd afleiding. Dit keer heb ik vlaaitjes gebakken. Maar dan met een cakedeeg. Dit recept is lekker eenvoudig en dus snel te maken.

  • Recept is voor 6 personen
  • Oventemperatuur 170 graden
Peren vlaaitjes

Peren vlaaitjes

Liefde voor bakken Deze vlaaitjes hebben geen bodem van zanddeeg zoals we dat vaak doen. Maar de bodem is van roerdeeg, ofwel cakedeeg. In dit… Printen
Aantal: 6 vlaaitjes
Cijfer 4.3/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 gram boter of margarine
  • 120 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 210 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 90 gram zure room

Voor de decoratie:

  • 3 à 4 zachte peren, bijvoorbeeld Conferences
  • Een beetje geschaafe amandelen
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Extra:

  • 6 vlaaivormpjes met een doorsnee van 10 cm
  • beetje margarine om in te vetten
  • beetje bloem om de vormpjes mee te bestuiven

Instructies

  1. Vet alle vormpjes in, en bestuif ze met een beetje bloem.
  2. Doe de boter of margarine in een kom en klop deze zacht.
  3. Voeg de suiker toe en klop dit tot een smeuïge massa in ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg dan één voor één de eieren toe, klop telkens ongeveer een halve minuut door voordat je het volgende ei toevoegt.
  5. Voeg het bakpoeder en het zout toe aan de bloem en zeef dit.
  6. Voeg dit in delen toe aan het deeg, klop nog maar zo kort mogelijk op de laagste stand tot alles is opgenomen. Ga door tot alle meel is toegevoegd.
  7. Voeg dan de zure room in delen toe, klop ook dit telkens kort door op de laagste stand, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.
  8. Vul de vormpjes met het deeg.
  9. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  10. Schil de peren en haal de klokhuizen er uit (Dit gaat handig met een meloenlepeltje).
  11. Snijd de peer in dunne schijfjes Als je grote peren hebt, zijn de schijfjes iets te lang, snijd er dan een stukje af.
  12. Leg de schijfjes nu in een waaier op het deeg. Druk ze een klein beetje aan.
  13. Strooi hier wat amandelschaafsel over.
  14. Bak de cakejes gaar in ongeveer 25 – 30 minuten. Ze zijn nu mooi licht goudbruin.
  15. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  16. Ik heb ze per 3 stuks tegelijk gebakken. Dus in twee rondes.
  17. Doe twee à drie eetlepels abrikozenjam in een steelpan, voeg daar ongeveer 2 à 3 eetlepels water aan toe. Roer dit door en verwarm het op een laag vuur.
  18. Als het goed vloeibaar is geworden zet je het vuur uit. Zeef dit.
  19. Bestrijk de afgekoelde cakejes met de vloeibare jam. Ze gaan nu mooi glanzen.
  20. Als je het leuk vindt kun je de cakejes bestrooien met een beetje poedersuiker.

Notities

Liefde voor bakken tip: • Als je kleinere vlaaivormpjes hebt, dan kun je die ook goed gebruiken. Je houdt dan wat deeg over, of je maakt nog wat meer cake vlaaitjes. Let dan wel op, de baktijd zal dan iets korter zijn. Ze zijn wat sneller gaar. • Uiteraard kun je als variatie hier op ook appelschijfjes gebruiken.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Twee kleuren bessen taartje met mascarpone
next post
Focaccia met spekjes en paprika

You may also like

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Ricottataartje met sinaasappel

02/02/2020

Zachte caramel fudge taartjes

01/10/2017

Meringue hazelnootkransjes

16/01/2022

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Kleine perentaartjes

30/09/2018

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

27/07/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top