Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Mini choco petit fourtjes

by Liefde voor bakken 11/04/201911/04/2019
written by Liefde voor bakken 11/04/201911/04/2019
Mini choco petit fourtjes

Vorig jaar, of misschien wel langer geleden hebben wij een keer de chocolade zoenen van Heel Holland Bakt nagemaakt. Die vond ik zo lekker en zo leuk om te maken, dat ik daar een variatie op heb bedacht. Deze mini zoentjes zijn een beetje lente-achtig geworden, en aangezien we inmiddels al weer even in de lente zitten, gaan we dit recept nu plaatsen.

Chocoladezoenen bestaan eigenlijk uit een koekje, met daarop een toef meringue en dan gedipt in chocolade. Zo ook deze kleintjes. Ik heb gewoon hele kleine koekjes gebakken. De meringue is eigenlijk gewoon hetzelfde, ook weer met gelatine erdoor. Dan gedoopt in witte chocolade, die ik gekleurd heb met een lenteachtige kleurstof. Oranje en geel. In eerste instantie had ik er ook nog wat pareltjes op gedaan,maar dat zag er toch niet zo heel leuk uit. Binnenkort ga ik hier nog een variatie op maken, maar dan met wat meer sprinkels en andere decoratie. Nu eerst deze: lekker klein, aantrekkelijk voor op een High Tea en vooral superlekker!!

Mini choco petit fourtjes

Mini choco petit fourtjes

Liefde voor bakken Vorig jaar, of misschien wel langer geleden hebben wij een keer de chocolade zoenen van Heel Holland Bakt nagemaakt. Die vond ik… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 120 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 25 gram ei
  • 1 snuf zout

Voor de Italiaanse Meringue:

  • 75 gram eiwit
  • 150 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 milliliter water

Voor het chocoladelaagje:

  • 150 gram witte chocolade
  • een beetje caacaoboterdrops
  • chocolade kleurstof in de kleuren groen en oranje.

 

Instructies

  1. We beginnen met het maken van de koekjes: klop het ei los in een kommetje. Meng de boter (liefst koud), basterdsuiker, amandelmeel en snufje zout in de kom even door. Voeg 25 gram ei toe en wrijf het goed door het botermengsel. Voeg tenslotte ook de bloem toe en meng dit goed door.
  2. Kneed er een mooi deeg van, Het deeg is goed als er geen scheurtjes meer ontstaan als je er een “pilletje” van draait.
  3. Bak de koekjes op ongeveer 160 á 170 graden tot ze gaar  en goudbruin zijn. Dat zal tussen de 15 á 20 minuten duren afhankelijk van de sterkte van je oven. Als ze klaar zijn hebben ze een mooi bruin randje.
  4. Maak dan het kookschuim: kook 130 gram suiker met 50 milliliter water in een steelpan tot 120 graden. Zodra dit kookt, ga je verder met de volgende stap.
  5. Klop het eiwit op, zet de keukenmachine of mixer gerust lekker hard, zodat het schuim goed luchtig wordt. Laat het eiwit even draaien, tot het mooi wit  en schuimig is en voeg dan  20 gram suiker toe. Dan wordt het geheel stevig. Laat gewoon door kloppen.
  6. De suikerstroop moet 120 graden worden. Laat de suikersiroop even uitborrelen.
  7. Laat de keukenmachine draaien, zet de machine een tandje lager en voeg dan in één keer gelijkmatig de suikersiroop toe aan het eiwit terwijl de machine draait. Zorg dat het in een dun straaltje in de kom terecht komt. Het mag de zijkant niet raken en ook de garde niet.
  8. Zet de machine nóg een tandje lager en voeg ook de gelatine toe, die je hebt geweekt in ruim koud water. Laat de massa al kloppende afkoelen. Laat de mixer doordraaien terwijl je door gaan met de volgende stap.
  9. Leg de koekjes klaar. Als het goed is, is het schuim nu mooi stevig. Vul de spuitzak met een ronde spuitmond van circa 15 mm ermee. Spuit op elk koekje een torentje van schuim. Houd de spuitzak stil terwijl je spuit. Dan krijg je een mooie ronde toef.
  10. Zet de koekjes met de toefjes ongeveer een uurtje in de koelkast zodat de toefjes wat op kunnen stijven.
  11. Verwarm  de witte chocolade “au bain marie” op een pannetje heet water. Laat het water  eerst even goed heet worden. Daarna pas gaan roeren in de chocolade. Zorg dat de chocolade goed is gesmolten.
  12. Voeg een beetje cacaoboterdrops toe, daardoor wordt de witte chocolade beter vloeibaar.
  13. Voeg nog een handje met witte chocoladedrops toe en roer deze erdoor.
  14. Mocht de chocolade teveel zijn afgekoeld, kun je deze altijd nog even opnieuw “aubainmarie” iets verwarmen.
  15. Schenk de vloeibare witte chocolade in twee verschillende kommetjes. Voeg bij de ene een beetje oranje kleurstof toe en bij de andere een beetje groene kleurstof.
  16. Dip de zoenen voorzichtig in de chocolade, liefst tot aan het koekje. Laat het een klein beetje uitdruipen en zet het koekje op een bord om verder te drogen.
  17. Zo heb je mini witte chocoladezoentjes!

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Milka cupcakes met Milka ganache
next post
Stroopwafelplaatcake met karamel

You may also like

High Tea: Appel-abrikozen flapje

13/07/2016

Bosvruchten yoghurt gebakjes

07/01/2018

Roomcakejes met mango en aardbeien

30/07/2017

Choco karamel taartjes met banaan

25/10/2020

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

11/04/2021

High tea: mini blueberry muffins

15/07/2016

Kokos meringue taartjes

26/01/2020

Mini banoffees

26/07/2017

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Chocolade petit fours

31/01/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top