Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Monchou petit fourtjes

by Liefde voor bakken 27/02/201927/02/2019
written by Liefde voor bakken 27/02/201927/02/2019
Monchou petit fourtjes

Wij hebben al een aantal recepten gemaakt met Monchou en kersen. Altijd lekker!  Dit keer heb ik gekozen voor een klein Monchou petit fourtje! Een klein stukje chocoladecake met een beetje Monchou crème en een beetje kersenvulling.

Ik (Ria) heb 4 zussen en elk jaar hebben wij een aantal “zussendagen”.  Eén van die zussendagen, in februari, gaan we altijd gezellig bij iemand thuis eten. om de beurt koken we dan voor elkaar. Dit jaar, je voelt het al, was ik aan de beurt! We beginnen dan in de middag met gezellig een kop thee met ‘wat’ erbij. Dit moet dan natuurlijk niet al te groot en vullend zijn, want er moet ook nog goed gegeten worden.  Vandaar dat ik gekozen heb voor een petit fourtje. Lekker eenvoudig, niet al te veel werk, want ik moet ook nog de voorbereidingen doen aan het eten. Ik heb gekozen voor het maken van een plaatcake, daar op dan een toefje Monchoucrème en daar op een beetje kersenvulling. super gemakkelijk te maken en erg lekker!

Monchou petit fourtjes

Monchou petit fourtje

Liefde voor bakken Wij hebben al een aantal recepten gemaakt met Monchou en kersen. Altijd lekker!  Dit keer heb ik gekozen voor een klein Monchou… Printen
Cijfer 4.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram boter
  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram cakemeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 5  eieren
  • 1 snuf zout
  • 4 eetlepels melk

Voor de Monchou crème:

  • 200 gram Monchou (op kamertemperatuur)
  • 250 gram verse slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Voor de decoratie:

  • 1 blikje kersenvulling

Extra:

  • bakblik van 38 x 25 cm
  • wegwerp spuitzak
  • kartel spuitmondje

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
  2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten.
  3. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee.
  4. Zeef de cakemeel, de cacaopoeder en het zout. Voeg bij elkaar.
  5. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen.
  6. Voeg dan de rest van het meelmengsel beetje bij beetje toe. Klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
  7. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  8. Bak de cake in de oven gaar in circa 25 – 30 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de cake droog.
  9. Laat even afkoelen op een taartrooster.
  10. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  11. Maak dan de Monchoucrème: Roer de Monchou los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker  toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de Monchou, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
  12. Snijd de cake in vierkantjes van ongeveer 4 x 4 cm.
  13. Doe de crème vlak voor het opdienen in een spuitzak en spuit een mooie toef op elk stukje cake.
  14. Schep dan een klein beetje kersenvulling daar bovenop.

 

Liefs Ria

 

4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bounty taartje
next post
Malteser cupcakes

You may also like

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Mokkagebakjes met aardbeien

19/05/2016

Kokos meringue taartjes

26/01/2020

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

4 comments

E.Boerjan 27/02/2019 - 11:06

Ziet er heerlijk uit!
In het recept mis ik echter de hoeveelheden mbt maizena en cacao!

Reply
Liefde voor bakken 27/02/2019 - 12:27

Ik zie inderdaad een paar foutjes in het recept. Ik heb het aangepast! Er zit geen maizena in omdat ik dit keer gekozen heb voor cakemeel!

Reply
Faat 27/02/2019 - 12:04

Hi Ria, ziet er lekker uit zeg. Ik mis een aantal ingredienten die wel worden benoemd in de bereidingswijze. Ik ga het gauw een keer proberen in iedergeval. Dank!

Reply
Liefde voor bakken 27/02/2019 - 12:28

Hoi Faat, ja ik heb het gezien. Heb het inmiddels aangepast!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....