Wij hebben al een aantal recepten gemaakt met Monchou en kersen. Altijd lekker! Dit keer heb ik gekozen voor een klein Monchou petit fourtje! Een klein stukje chocoladecake met een beetje Monchou crème en een beetje kersenvulling.
Ik (Ria) heb 4 zussen en elk jaar hebben wij een aantal “zussendagen”. Eén van die zussendagen, in februari, gaan we altijd gezellig bij iemand thuis eten. om de beurt koken we dan voor elkaar. Dit jaar, je voelt het al, was ik aan de beurt! We beginnen dan in de middag met gezellig een kop thee met ‘wat’ erbij. Dit moet dan natuurlijk niet al te groot en vullend zijn, want er moet ook nog goed gegeten worden. Vandaar dat ik gekozen heb voor een petit fourtje. Lekker eenvoudig, niet al te veel werk, want ik moet ook nog de voorbereidingen doen aan het eten. Ik heb gekozen voor het maken van een plaatcake, daar op dan een toefje Monchoucrème en daar op een beetje kersenvulling. super gemakkelijk te maken en erg lekker!
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gram boter
- 250 gram fijne suiker
- 250 gram cakemeel
- 25 gram cacaopoeder
- 5 eieren
- 1 snuf zout
- 4 eetlepels melk
Voor de Monchou crème:
- 200 gram Monchou (op kamertemperatuur)
- 250 gram verse slagroom
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
Voor de decoratie:
- 1 blikje kersenvulling
Extra:
- bakblik van 38 x 25 cm
- wegwerp spuitzak
- kartel spuitmondje
Instructies
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
- Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten.
- Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee.
- Zeef de cakemeel, de cacaopoeder en het zout. Voeg bij elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen.
- Voeg dan de rest van het meelmengsel beetje bij beetje toe. Klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
- Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
- Bak de cake in de oven gaar in circa 25 – 30 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de cake droog.
- Laat even afkoelen op een taartrooster.
- Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
- Maak dan de Monchoucrème: Roer de Monchou los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de Monchou, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
- Snijd de cake in vierkantjes van ongeveer 4 x 4 cm.
- Doe de crème vlak voor het opdienen in een spuitzak en spuit een mooie toef op elk stukje cake.
- Schep dan een klein beetje kersenvulling daar bovenop.
Liefs Ria
4 comments
Ziet er heerlijk uit!
In het recept mis ik echter de hoeveelheden mbt maizena en cacao!
Ik zie inderdaad een paar foutjes in het recept. Ik heb het aangepast! Er zit geen maizena in omdat ik dit keer gekozen heb voor cakemeel!
Hi Ria, ziet er lekker uit zeg. Ik mis een aantal ingredienten die wel worden benoemd in de bereidingswijze. Ik ga het gauw een keer proberen in iedergeval. Dank!
Hoi Faat, ja ik heb het gezien. Heb het inmiddels aangepast!