Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cupcakes

Milka cupcakes met Milka ganache

by Liefde voor bakken 07/04/201907/04/2019
written by Liefde voor bakken 07/04/201907/04/2019
Milka cupcakes met Milka ganache

Wij houden veel van chocolade zoals jullie al wel  weten, maar Milka is daarbij wel favoriet! Dus daarom heb ik maar weer eens een heerlijk Milka recept gemaakt. Met lekker veel Milka.

De Milka ziet hier niet alleen in het deeg, maar ook in de topping! Yum! En dan bovenop ook nog een klein Milka chocolaatje!wij hebben voor de ganache een deel van zo’n grote plak Milka Alpine Milk gebruikt. Dit kan natuurlijk ook met andere smaken, maar dan zonder vulling, want die kun je niet smelten. Voor de kleine chocolaatjes op de topping had ik zo’n doosjes gekocht met mini Milka chocolaatjes, die zitten in zo’n klein 6 hoekig doosje. Maar daar kun je ook een milak reep voor gebruiken met een smaakje, je breekt dan gewoon wat stukjes af.

Dit recept is geschikt voor ongeveer 20 cupcakes.

Milka cupcakes met Milka ganache

Milka cupcakes met Milka ganache

Liefde voor bakken Wij houden veel van chocolade zoals jullie al wel  weten, maar Milka is daarbij wel favoriet! Dus daarom heb ik maar weer… Printen
Aantal: 20 cupcakes
Cijfer 4.8/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • Bakvorm voor 12 cupcakes
  • Zwarte papieren bakingcups

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 4 eetlepels melk
  • circa 40 gram fijngehakte stukjes Milka chocolade

Voor de ganache:

  • 150 ml slagroom
  • 225 gram Milka chocolade

Voor de decoratie:

  • 60 gram pure chocolade (eventueel, indien nodig een klein beetje cacaoboterdrops)
  • doosje met kleine Milka chocolaatjes

 

Instructies

  1. Zet een bakvorm voor cupcakes klaar.
  2. Vul deze met de papieren bakingcups. Ik heb hiervoor zwarte bakingcups gebruikt met een goudkleurig patroontje.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Dan maken we het deeg: klop hiervoor de boter zacht in een kom, klop ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg de suiker toe en klop dit er goed door.
  6. Weeg de zelfrijzend bakmeel af met het zout en de cacaopoeder, zeef dit.
  7. Voeg dan één voor één de eieren door het botermengsel. Klop telkens tot het hele ei goed is opgenomen (voeg eventueel telkens een eetlepel meel erbij).
  8. Voeg dan de rest van met meel erbij, klop dit zo kort mogelijk door. Klop niet langer dan nodig is.
  9. Voeg de melk toe en klop weer kort door op een lage stand.
  10. Voeg de fijngemalen Milka toe en meng deze er ook voorzichtig door.
  11. Vul de vormpjes met het deeg.
  12. Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 – 25 minuten.
  13. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  14. Dan maken we de ganache: doe de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot bijna aan de kook. Laat het niet koken, want dan komt er een vel op. Gebeurt dit toch, dan moet je de slagroom even zeven.
  15. Doe de (smelt) chocolade in een kom en giet de hete slagroom er overheen.
  16. Laat dit even staan en roer het dan door. Alle chocolade moet vloeibaar zijn. Is dit niet het geval, dan kun je het geheel nog even: “au bain marie”verwarmen tot alle chocolade is opgelost.
  17. Laat dit een tijdje afkoelen, ongeveer een half uur à 3 kwartier. Het moet goed afgekoeld zijn, maar wel nog dik vloeibaar en niet te stevig. Mocht het toch te stevig zijn geworden, kun je het altijd weer een heel klein beetje opwarmen, en opnieuw af laten koelen.
  18. Klop de ganache met een mixer tot stevige pieken.
  19. Doe dit in een spuitzak met kartelspuitmondje.
  20. Spuit op elke cupcake een flinke toef.
  21. Smelt de 60 gram pure chocolade “au bain marie”. Zorg dat dit goed vloeibaar is. Je kunt hiervoor ook een klein beetje cacaoboterdrops toevoegen, dan wordt de chocolade beter vloeibaar.
  22. Giet dit in een spuitzak.
  23. Knip dan een heel klein puntje af aan de onderkant. Doe voorzichtig, anders loopt de chocolade er uit.
  24. Spuit dan over de swirls een drizzle van chocolade. Kijk zelf hoeveel je er op wilt spuiten.
  25. Steek dan in elke toef nog een Milka chocolaatje.

 

Liefs, Ria

cupcakesmilka
7 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen maart 2019
next post
Mini choco petit fourtjes

You may also like

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

10/08/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Sinaasappelcakejes met roomkaascrème

23/02/2016

Cupcakes met vers fruit

05/08/2016

Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler

25/07/2015

Oreo cupcakes

31/07/2016

Pepernoten cupcakes

29/11/2018

Stroopwafel cupcakes

11/11/2015

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

7 comments

Nia 09/04/2019 - 15:28

Hoi,

Waarmee kan je een taart afsmeren. Het liefst zonder boter of mascarpone producten.

Reply
Liefde voor bakken 10/04/2019 - 12:32

Hallo Nia, dat kan ook goed met een chocolade ganache. Zie mijn recept voor stevige ganache voor het afsmeren van taarten. Staat onder het kopje: badisrecepten.

Reply
Nia 12/04/2019 - 16:11

Oke. Het kan niet met de creme cheese frosting?

Reply
Liefde voor bakken 12/04/2019 - 16:25

Dat kan wel, maar dan hangt er van af wat je er verder nog mee wilt doen. Want het wordt niet stevig, het blijft zacht.

Reply
Nia 12/04/2019 - 21:43

Voor een drip taart

Reply
Liefde voor bakken 13/04/2019 - 09:23

Je kunt het wel proberen, maar het is wel wat lastiger, omdat de crème wat zacht is.

Reply
Liefde voor bakken 13/04/2019 - 09:25

Wat je ook kunt doen, is je crème steviger maken door toevoeging van gelatine aan je roomkaascrème. En dan eerst een tojdje goed op laten stijven.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....