Wij houden veel van chocolade zoals jullie al wel weten, maar Milka is daarbij wel favoriet! Dus daarom heb ik maar weer eens een heerlijk Milka recept gemaakt. Met lekker veel Milka.
De Milka ziet hier niet alleen in het deeg, maar ook in de topping! Yum! En dan bovenop ook nog een klein Milka chocolaatje!wij hebben voor de ganache een deel van zo’n grote plak Milka Alpine Milk gebruikt. Dit kan natuurlijk ook met andere smaken, maar dan zonder vulling, want die kun je niet smelten. Voor de kleine chocolaatjes op de topping had ik zo’n doosjes gekocht met mini Milka chocolaatjes, die zitten in zo’n klein 6 hoekig doosje. Maar daar kun je ook een milak reep voor gebruiken met een smaakje, je breekt dan gewoon wat stukjes af.
Dit recept is geschikt voor ongeveer 20 cupcakes.

Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- Bakvorm voor 12 cupcakes
- Zwarte papieren bakingcups
Voor het deeg:
- 250 gram boter of margarine
- 250 gram fijne suiker
- 4 eieren
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram cacaopoeder
- snufje zout
- 4 eetlepels melk
- circa 40 gram fijngehakte stukjes Milka chocolade
Voor de ganache:
- 150 ml slagroom
- 225 gram Milka chocolade
Voor de decoratie:
- 60 gram pure chocolade (eventueel, indien nodig een klein beetje cacaoboterdrops)
- doosje met kleine Milka chocolaatjes
Instructies
- Zet een bakvorm voor cupcakes klaar.
- Vul deze met de papieren bakingcups. Ik heb hiervoor zwarte bakingcups gebruikt met een goudkleurig patroontje.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Dan maken we het deeg: klop hiervoor de boter zacht in een kom, klop ongeveer 2 minuten.
- Voeg de suiker toe en klop dit er goed door.
- Weeg de zelfrijzend bakmeel af met het zout en de cacaopoeder, zeef dit.
- Voeg dan één voor één de eieren door het botermengsel. Klop telkens tot het hele ei goed is opgenomen (voeg eventueel telkens een eetlepel meel erbij).
- Voeg dan de rest van met meel erbij, klop dit zo kort mogelijk door. Klop niet langer dan nodig is.
- Voeg de melk toe en klop weer kort door op een lage stand.
- Voeg de fijngemalen Milka toe en meng deze er ook voorzichtig door.
- Vul de vormpjes met het deeg.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 – 25 minuten.
- Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
- Dan maken we de ganache: doe de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot bijna aan de kook. Laat het niet koken, want dan komt er een vel op. Gebeurt dit toch, dan moet je de slagroom even zeven.
- Doe de (smelt) chocolade in een kom en giet de hete slagroom er overheen.
- Laat dit even staan en roer het dan door. Alle chocolade moet vloeibaar zijn. Is dit niet het geval, dan kun je het geheel nog even: “au bain marie”verwarmen tot alle chocolade is opgelost.
- Laat dit een tijdje afkoelen, ongeveer een half uur à 3 kwartier. Het moet goed afgekoeld zijn, maar wel nog dik vloeibaar en niet te stevig. Mocht het toch te stevig zijn geworden, kun je het altijd weer een heel klein beetje opwarmen, en opnieuw af laten koelen.
- Klop de ganache met een mixer tot stevige pieken.
- Doe dit in een spuitzak met kartelspuitmondje.
- Spuit op elke cupcake een flinke toef.
- Smelt de 60 gram pure chocolade “au bain marie”. Zorg dat dit goed vloeibaar is. Je kunt hiervoor ook een klein beetje cacaoboterdrops toevoegen, dan wordt de chocolade beter vloeibaar.
- Giet dit in een spuitzak.
- Knip dan een heel klein puntje af aan de onderkant. Doe voorzichtig, anders loopt de chocolade er uit.
- Spuit dan over de swirls een drizzle van chocolade. Kijk zelf hoeveel je er op wilt spuiten.
- Steek dan in elke toef nog een Milka chocolaatje.
Liefs, Ria
7 comments
Hoi,
Waarmee kan je een taart afsmeren. Het liefst zonder boter of mascarpone producten.
Hallo Nia, dat kan ook goed met een chocolade ganache. Zie mijn recept voor stevige ganache voor het afsmeren van taarten. Staat onder het kopje: badisrecepten.
Oke. Het kan niet met de creme cheese frosting?
Dat kan wel, maar dan hangt er van af wat je er verder nog mee wilt doen. Want het wordt niet stevig, het blijft zacht.
Voor een drip taart
Je kunt het wel proberen, maar het is wel wat lastiger, omdat de crème wat zacht is.
Wat je ook kunt doen, is je crème steviger maken door toevoeging van gelatine aan je roomkaascrème. En dan eerst een tojdje goed op laten stijven.