Zoals jullie wel gemerkt hebben maken wij heel graag brownies. Dit komt natuurlijk omdat ze zóóó lekker zijn. Maar ze zijn ook erg gemakkelijk te maken. Je bent er zo mee klaar. Ik (Ria) had afgelopen zaterdag nog een uurtje over en besloot om nog snel een Brownierecept uit te proberen. Dit is het geworden!
Deze brownies zijn net weer wat anders als de eerdere Brownierecepten die we gemaakt hebben. We hebben er advocaat en een beetje roomkaas aan toegevoegd. Yum! Pasen is alweer in aantocht en dit recept past daar eigenlijk al prima bij!
Wat heb je nodig om deze overheerlijke brownies te maken:
- vierkante bakvorm met losse bodem van circa 20 cm
- bakpapier om op de bodem te leggen.
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 125 gram boter of margarine
- 150 gram pure chocolade
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 125 ml slagroom
- 60 ml advocaat
- 100 gram roomkaas
Voor de decoratie:
- 50 ml slagroom
- scheutje advocaat
We gaan beginnen:
- Neem je bakblik en leg een strook bakpapier op de bodem, laat het aan beide kanten een stuk uitsteken. Op deze manier kun je het browniegebak er later gemakkelijk uit tillen.
- Doe de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en verwarm dit ‘au bain marie’ op een pannetje met kokend water. Let op: het water mag de schaal niet raken. Roer regelmatig een beetje door tot alles helemaal is opgelost. Laat dit dan een beetje afkoelen.
- Klop de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren tot een schuimige massa.
- Voeg het chocolademengsel toe, en roer dit met een spatel goed door de eiermassa.
- Doe de bloem, de cacao, de bakpoeder en het zout in een kom, zeef het en meng het door elkaar. Voeg dan toe aan het chocolademengsel. Meng goed door.
- Schenk dan ongeveer de helft van het browniedeeg in de bakvorm.
- Roer de roomkaas los in een kom. Meng hier de advocaat en de slagroom door. Klop dit, met een garde, goed tot een glad mengsel.
- Giet dit over het eerste deeglaagje in de bakvorm.
- Schep dan de rest van het deeg daar weer overheen. Maak dan met een mes een swirl door het deeg, zodat het deeg gedeeltelijk wordt vermengd met het roomkaasmengsel.
- Zet dit in een voorverwarmde oven op circa 165 graden. Bak het gaar in ongeveer 35-40 minuten.
- Maak van de slagroom en de advocaat een glad papje. Schenk deze advocaat glazuur over de afgekoelde brownies.
Terwijl we dit artikel schrijven zijn we zelf aan het smullen van deze brownies. Overheerlijk! Wij willen nog wel een stukje!
Liefs Ria & Laura