Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrowniePasen

Cheesecake Brownies met Advocaat

by Liefde voor bakken 01/03/201704/12/2018
written by Liefde voor bakken 01/03/201704/12/2018
Cheesecake brownies met advocaat

Zoals jullie wel gemerkt hebben maken wij heel graag brownies. Dit komt natuurlijk omdat ze zóóó lekker zijn. Maar ze zijn ook erg gemakkelijk te maken. Je bent er zo mee klaar. Ik (Ria) had afgelopen zaterdag nog een uurtje over en besloot om nog snel een Brownierecept uit te proberen. Dit is het geworden!

Deze brownies zijn net weer wat anders als de eerdere Brownierecepten die we gemaakt hebben. We hebben er advocaat en een beetje roomkaas aan toegevoegd. Yum! Pasen is alweer in aantocht en dit recept past daar eigenlijk al prima bij!

Wat heb je nodig om deze overheerlijke brownies te maken:

  • vierkante bakvorm met losse bodem van circa 20 cm
  • bakpapier om op de bodem te leggen.
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 125 gram boter of margarine
  • 150 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml slagroom
  • 60 ml advocaat
  • 100 gram roomkaas

Voor de decoratie:

  • 50 ml slagroom
  • scheutje advocaat

We gaan beginnen:

  1. Neem je bakblik en leg een strook bakpapier op de bodem, laat het aan beide kanten een stuk uitsteken. Op deze manier kun je het browniegebak er later gemakkelijk uit tillen.
  2. Doe de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en verwarm dit  ‘au bain marie’ op een pannetje met kokend water.  Let op: het water mag de schaal niet raken. Roer regelmatig een beetje door tot alles helemaal is opgelost. Laat dit dan een beetje afkoelen.
  3. Klop de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren tot een schuimige massa.
  4. Voeg het chocolademengsel toe, en roer dit met een spatel goed door de eiermassa.
  5. Doe de bloem, de cacao, de bakpoeder en het zout in  een kom, zeef het en meng het door elkaar. Voeg dan toe aan het chocolademengsel. Meng goed door.
  6. Schenk dan ongeveer de helft van het browniedeeg in de bakvorm.
  7. Roer de roomkaas los in een kom. Meng hier de advocaat en de slagroom door. Klop dit, met een garde, goed tot een glad mengsel.
  8. Giet dit over het eerste deeglaagje in de bakvorm.
  9. Schep dan de rest van het deeg daar weer overheen. Maak dan met een mes een swirl door het deeg, zodat het deeg gedeeltelijk wordt vermengd met het roomkaasmengsel.
  10. Zet dit in een voorverwarmde oven op circa 165 graden. Bak het gaar in ongeveer 35-40 minuten.
  11. Maak van de slagroom en de advocaat een glad papje. Schenk deze advocaat glazuur over de afgekoelde brownies.

 

Cheesecake Brownies met AdvocaatCheesecake Brownies met Advocaat

Terwijl we dit artikel schrijven zijn we zelf aan het smullen van deze brownies. Overheerlijk! Wij willen nog wel een stukje!

Liefs Ria & Laura

 

advocaatbrowniespasen
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Abrikozen-mascarpone taart met sinaasappel
next post
Best bekeken recepten februari

You may also like

Paastaartje met advocaat

16/04/2019

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

05/04/2020

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....