Zoals we al eerder hebben verteld, heeft onze dochter Fiona meegedaan aan een bikini fitness wedstrijd. Daarvoor moet ze veel doen aan krachtsport en uiteraard ook op een speciaal, vrij streng dieet! Inmiddels is het zover, ze heeft meegedaan aan de wedstrijd. Ik had beloofd dat ik voor haar en de rest van het team een taart zou maken. Een chocoladetaart moest het worden. De afspraak is dat er heel veel chocolade in zou zitten en ook veel Nutella! Dat is zeker gelukt. Chocoladetaart, chocoladecrème en allerlei verschillende chocolade er boven op! Maar vooral natuurlijk de peanut buttercups van Reese, gekocht in een winkeltje in Utrecht die allerlei Amerikaanse producten verkoopt.
Ik heb een taart gemaakt van Browniedeeg. Dat is een flinke laag geworden. Dus het is wel belangrijk dat de brownie smeuiig is. Daar op komt dan een laag chantillyroom met Nutella. Eerst wilde ik chocoladeganache maken, maar dan was ik bang dat de taart te zwaar zou worden. Slagroom was ook geen optie, want ik moest deze taart wel helemaal meenemen naar Rotterdam, de wedstrijd was in het nieuwe Luxor. en dan zou die daar ook nog een hele tijd moeten staan tot na de wedstrijden. Dus deze poederslagroom is dan een prima optie. Lekker luchtig en bederft niet zo gauw. Je kunt hier heel goed de diverse chocolaatjes in steken. Maak je deze taart voor thuis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere crème. Bijvoorbeeld mascarpone crème of gewone slagroom.
Ingrediënten
- 180 gram melkchocolade
- 120 gram pure chocolade
- 300 gram margarine of boter
- 360 gram lichtbruinr basterdsuiker
- 2 theelepels vanille extract of vanillesmaakstof
- 6 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- een halve theelepel zout
- 30 gram cacaopoeder
Voor de crème:
- Een half portie Enchanted cream van Funcakes, gemaakt met 50 ml melk en 50 ml water.
- Twee eetlepels Nutella.
Voor de decoratie:
- Verschillende soorten chocolaatjes, zoals bijvoorbeeld Kinderbueno, Kinder, Mini Milka’s, Maltesers, Ferrero Rocher, Reese chocolade, Celebrations of andere lekkere soorten chocolade.
- Eventueel ook kleine crispy chocoladebolletjes.
Extra:
- rechthoekige bakvorm van 33 x 23 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm. doe dit zò dat een deel van het papier een beetje uitsteekt. Dan kun je de brownie er later gemakkelijk uittillen.
- Smeer een beetje boter op het bakpapier en strooi er een heel klein beetje bloem over.
- Smelt de boter en de chocolade “au bain marie” (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Klop dit ongveer 2 à 3 minuten tot het een schuimige massa is.
- Voeg hier beetje bij beetje de droge bestanddelen aan toe. Roer dit telkens goed door met een spatel. Doe dit tot alles is opgenomen.
- Als je chocolademengsel een beetje is afgekoeld, dan kun je dit beetje bij beetje toevoegen aan het deeg. Roer tot alles goed is opgenomen.
- Voeg dan twee à drie eetlepels Nutella toe en roer deze goed door het deeg.
- Giet het deeg in de bakvorm, strijk het mooi glad met een paletmes.
- Bak de brownie gaar in 35 à 40 minuten. Prik er even in, hij moet van binnen niet al te nat zijn, dan is de brownie nog niet helemaal gaar, maar t moet al een beetje kruimelig, maar nog wel zacht zijn. Laat de brownie vooral niet te lang in de oven zitten, want dan wordt ie te droog. Hij stijft n.l. nog wat op als ie afkoelt.
- Haal de taart er uit, en zet de bakvorm op een taartrooster.
- Laat ca 10 minuten afkoelen. Til de brownie dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.
- Klop de chantillycrème stijf, roer er twee eetlepels Nutella door.
- Smeer de crème uit over de brownie.
- Versier het nu met de chocolaatjes. Drapeer ze op allerlei manieren op je taart. Gebruik je creativiteit en maak eriets leuks van.
- Strooi er dan nog wat van de crispy chocobolletjes over, dan is het lekker vol.
Mijn dochter was superblij met de taart! Dus het was een groot succes!
Liefs, Ria & Laura.
5 comments
Ziet er heerlijk uit, wil ‘m graag eens voor mijn zoon maken maar er staat geen maat bij van de bakvorm…
Hey Vera!
Ik zie inderdaad dat er geen maat bij de bakvorm staat vermeld. Gaan we nog snel even toevoegen! Wij hebben gekozen voor 33 x 23 cm. Als jouw bakvorm net groter of kleiner is, maar dat natuurlijk niet zo heel veel uit. Dan wordt je brownie gewoon wat hoger of wat lager!
Liefs Laura
Wow wat een chocola zeg, mmmmmm. Ziet er heerlijk uit.
Ik heb die peanutbutter cups trouwens gezien bij de action (mag reclame hier?) In bruine en witte chocolade.
Hoi Patricia, o echt? Dat is mooi! Maar waren t wel de echte Reeses? Want het moesten in dit geval wel de enige echte zijn! Haha! Liefs, Ria
Ja echt, ze vielen me op omdat ik ze een tijdje terug bij een benzinestation had gekocht, daar waren ze uiteraard veel duurder.