Wij zijn eigenlijk al een tijdje op zoek naar een vulling die wit is. Botercrème neigt vaak wat naar de gelige kant en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon wat minder mooi. Slagroom is wit, maar alleen slagroom is weer te saai. Dus bedachten we deze mascarponecrème. Spier wit.

Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
- een beetje poedersuiker
Instructies
- Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.
- Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn.
- Voeg dan het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig door met de mixer of keukenmachine.
- Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
Wij hebben deze crème gebruikt voor een naked cake (komt binnenkort online!), maar je kan het natuurlijk voor nog veel meer dingen gebruiken! Het is een frisse maar vooral lekkere crème, zonder teveel poespas.
Liefs Ria & Laura
13 comments
kan je deze vulling ook gebruiken ommee af te smeren?
Mmmm, je kunt het proberen, maar het is niet echt ideaal, de slagroom kan wat zacht worden. Je kunt dan beter een witte chocolade ganache maken of botercreme.
de hoeveelheden die hierboven beschreven zijn. Op wat voor grote taart is die gebaseerd?
Hoi Lisa, je kunt er bijvoorbeeld een flinke laag mee maken op een vlaai van 30 cm, zoals hier: http://liefdevoorbakken.nl/chocoladevlaai-met-mascarponecreme/ of hier http://liefdevoorbakken.nl/chocoladetaart-met-mascarponecreme-en-aardbeien/, maar je kunt een taartje van bijv 20 cm ook twee lagen vullen, alleen dan zijn het niet van die dikke lagen.
Hoi,hoi.
De creme is ook heerlijk om truffels van te maken.
Beetje klopvast erdoor , voor het stevig blijven.
Bolletje creme in de diepvries op laren stijven.
In de warme chocola dompelen, en door de cacao rollen.
In de koelkast bewaren. ( hebben niet zo lang daar gestaan.)
Groetjes Mieke.
Klinkt heel gord Mieke, misschien maken we zoiets ook wel een keer!
Is dit mengsel wel stijf genoeg voor een naked cake? Zakt hij niet in? Hebben jullie dit wel eens geprobeerd? Want ik zag dat die prachtige naked cake na de foto’s werd afgestapeld dus ik ben heel benieuwd ?
Hoi Emy, als je de slagroomkloppers van te voren een tijdje in de vriezer legt zijn ze goed koud. Dan wordt de crème steviger. Je kunt ook nog een zakje slagroomversteviger toevoegen. Dan wordt de crème nog wat steviger.
Hoeveel cupcakes kan ik hier mee bespuiten?
Hoi Elize, sorry voor het late antwoord. Had het niet gezien. Het is al lang geleden dat ik deze crème gemaakt heb, maar ik schat dat je er toch wel zo’n 15 tot 20 cupcakes mee kunt bespuiten. Afhankelijk natuurlijk van de grootte van de toeven.
Hallo Laura en Ria, ik ben echt zo’n fan van jullie site en vooral jullie creaties! Ik had echter nog een vraagje want ik heb de cijfertaart met mascarpone crème al vaak gemaakt maar nu had ik graag een variante gemaakt op de gewone mascarpone crème. Zou dit even stevig blijven al je daar bijvoorbeeld gesmolten chocolade aan toevoegt of werk je dan beter met cacaopoeder om een chocolade-mascarpone-crème te krijgen. Zou je nog andere alternatieven kunnen voorstellen van smaken in combi met mascarponecrème. Want ik heb al eens een chocoladebotercrème gebruikt want er prachtig uitziet maar dan wel heel zwaar is van smaak. Alvast bedankt !
Hoi Demey, wat leuk om te horen dat je onze site zo leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld best eens wat witte chocolade smelten en toevoegen. Wel eerst wat laten afkoelen natuurlijk. Ook kun je mascarpone vervangen voor andere soorten roomkaas. En misschien jog een tip: maak eens een chocoladeganache zoals bij dit recept:? SCHUIMGEBAKJE MET CHOCOLADE CRÈME: https://liefdevoorbakken.nl/schuimgebakje-met-chocolade-creme-en-frambozen/
Wat voor fruit past er goed bij de mascarponecrème? Ik ben zelf geen taarteter, dus heb eerlijk gezegd geen idee. Ik ga een verjaardagstaart maken voor mijn zoontjes en wilde naast de crème nog iets extra’s toevoegen.