Taarten met oven
Leave a comment

Chocoladevlaai met mascarponecrème

Chocoladebiscuit met room
Taart met fruit is eigenlijk altijd lekker! Als ik naar de supermarkt ga, en ik weet nog niet precies wat ik wil gaan maken, dan koop ik gewoon wat bakjes vers fruit, het liefst rood fruit. Ik had nu aardbeien, frambozen en blauwe bessen gekocht. Yum!

Fiona, mijn jongste dochter is alweer 23 jaar geworden. Dus dat wordt natuurlijk gevierd! Ze heeft gevraagd of ik een taart wilde maken, en ja hoor, dat doe ik wel! Eigenlijk heb ik er gewoon twee gemaakt, ik kon niet kiezen! Dit is één van de twee taarten; een eenvoudige, maar o zo lekkere chocoladetaart. Gemaakt van biscuitdeeg, maar gebakken in een vlaaivorm. Dat is weer eens wat anders. De taart is dan niet zo hoog en de taartstukken zijn daardoor wat aantrekkelijker van formaat. Mascarpone is natuurlijk altijd lekker en veel vers fruit er op! Jammie. Hoe meer hoe lekkerder. Dit was al het fruit dat ik nog had, maar als je wat meer koopt, ziet de taart er vast nog mooier uit!

Wat heb je nodig:

  • vlaaivorm van circa 30 cm
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koud water
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • snufje zout
  • 20 gram cacao

Voor de decoratie:

  • 1 bakje van 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1 bekertje verse slagroom, minimaal 35% vet.
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 1 zakje Klopfix
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje frambozen

Aan de slag:

Begin met het invetten van de bakvorm met wat margarine en strooi er een beetje bloem over. Uiteraard kun je ook een bakspray gebruiken, dat gaat veel sneller!

Zet alle ingrediënten klaar. Zeef de bloem met de maizena, de cacao en het zout. Splitst de eieren. Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine of mixkom. Zorg er wel voor de deze kom goed schoon en vetvrij is. Klop de eiwitten dan stijf. Voeg in één keer de suiker toe en klop dit nog 5 minuten door. Het eiwit wordt mooi wit en glanzend. Voeg dan de eidooiers toe en klop nog een aantal seconden op de laagste stand. Ze de keukenmachine of mixer uit. Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Schep het door de eiwitten met een siliconen spatel. Ga door tot alles goed vermengd is. vul de vlaaivorm ermee.

Bak circa 20 tot 22 minuten in de oven op 180 graden. Steek er even met een prikker in. Deze moet er droog uitkomen. Bak de vlaai zeker niet te lang, want dan wordt de bodem erg droog. Haal de vorm uit de oven, laat afkoelen.

Roer voor de mascarponecrème de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker en een zakje Klopfix toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!

Schep het mascarponemengsel op de afgekoelde chocoladebiscuit. Smeer mooi en gelijkmatig uit over de taartbodem.

Maak het fruit schoon en verdeel het over de crème. Doe dit zoals jij dat mooi vindt. Hoe je dat doet maakt niet zoveel uit.

Deze taart gaat weer mee naar de verjaardag van één van mijn dochters! Het is een vrij gemakkelijke taart. Dus zó gemaakt! Succes!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *