Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Sinaasappel cake

by Liefde voor bakken 26/01/201801/05/2020
written by Liefde voor bakken 26/01/201801/05/2020
Sinaasappel cake

Heb je zin om weer eens een lekkere cake te bakken? Dan hebben wij vandaag weer eens een cakerecept! Eerder deze week hebben wij al een recept geplaatst van een sinaasappelglazuur. Deze hebben we als topping gebruikt in dit recept!

Een lekker plakkie cake, daar zijn wij dol op! Het is alweer een tijdje gelden dat we een cake hebben gebakken, dus wordt het weer eens tijd. Dit is een vrij eenvoudige cake, maar dan wel met vers geperst sinaasappelsap erdoor. Als je dan ook nog de glazuur maakt en die eroverheen giet, dan heb je een super lekkere cake!

Sinaasappel cake

Sinaasappel cake

Liefde voor bakken Heb je zin om weer eens een lekkere cake te bakken? Dan hebben wij vandaag weer eens een cakerecept! Eerder deze week… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • geraspte schil van een sinaasappel
  • 240 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Voor de glazuur:

  • 1 eiwit
  • circa 180 – 200 gram suikerbakkerspoeder
  • circa 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Voor de topping:

  • sinaasappelschaafsel van een schoon geboende sinaasappel

Extra:

  • langwerpige cakeblik van ongeveer 28 – 30 cm lang
  • beetje margarine en een beetje bloem om het blik in te vetten

Instructies

  1. Vet eerst de cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Zet opzij.
  2. Zet alles klaar: Was de sinaasappel, wrijf deze droog en rasp de schil boeven een bakje. Weeg de ingrediënten af. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout.
  3. Mix de boter zacht met de suiker en de geraspte schil. Klop dit zeker 2 minuten tot een luchtig geheel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop er helemaal door voordat je weer een nieuw ei toe voegt.
  5. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het sinaasappelsap in delen toe, meng dit er voorzichtig door met een spatel. Klop niet meer.
  6. Vul de vorm met het deeg, strijk het mooi glad.
  7. Bak in de, op 160 graden, voorverwarmde oven in circa 1 uur à 1 uur en 15 minuten gaar. Een prikker moet er droog uitkomen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat eerst circa 10 minuten afkoelen.
  9. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  10. Maak dan de glazuur volgens dit recept.
  11. Giet de glazuur over de cake. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp sliertjes van de sinaasappelschil met een citrusmesje. Strooi dit over de glazuur.

Sinaasappelcake

Zet een lekker kopje koffie en neem er zo’n heerlijk plakje cake bij!

Liefs, Ria & Laura

cakeglazuursinaasappel
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept: sinaasappelglazuur
next post
Winter wonderland taart met kokos

You may also like

Milka-roomcake met nootjes

14/06/2017

Pompoen brood

26/10/2017

Rode bessen cake

18/10/2020

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Appeltjescake

11/04/2018

Drie kleuren cake

12/02/2020

Marmercake

14/11/2021

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....