Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Marmercake met chocoladeganache

by Liefde voor bakken 17/08/201616/08/2016
written by Liefde voor bakken 17/08/201616/08/2016
Marmercake met chocoladeganache
We hebben al aardig wat cakes en cupcakes gebakken. Logisch, want deze zijn altijd erg lekker! Nu wordt het tijd voor een tulband. En dan wel een marmertulband. Dat is een tulband die voor de helft uit chocolade en de helft uit vanillecake bestaat. Als je het deeg om en om in de vorm schept, krijg je een “marmer” effect. Om de cake af te maken heb ik een laagje ganache over de cake gegoten. Al met al een lekkere cake!

Benodigdheden:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram suiker
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 25 gram cacao
  • een paar druppels vanille extract

Voor de decoratie:

  • 150 ml slagroom
  • 150 gram  pure ( smelt) chocolade

Extra:

  • Een tulband bakvorm
  • Boter en bloem om de bakvorm in te vetten.

Aan de slag!

Begin met het invetten van de tulband bakvorm. Strooi daarna wat bloem in de vorm en zorg dat er overal een beetje bloem komt te zitten. Doe dan de boter in een kom en mix deze romig. Daarna voeg je de suiker en het snufje zout toe, mix dit geheel tot het licht en romig is.

Voeg dan één voor één de eieren toe, samen met telkens één eetlepel van het bloem en bakpoedermengsel. Voeg daarna de rest van het bloemmengsel toe.

Verdeel dan het deeg in twee delen. Bij het ene deel voeg je een beetje vanille extract toe. Bij het andere deel voeg je de cacao en twee eetlepels melk toe.

Vul dan de vorm met het deeg: telkens een paar lepels van het vanilledeeg en daarna een paar lepels van het chocoladedeeg.

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 graden in circa 70 tot 75 minuten gaar (afhankelijk van je oven). Prik er in met een satéstokje om te kijken of de cake gaar is.

Laat de cake iets afkoelen. Na ongeveer 20 minuten haal ik hem voorzichtig uit de vorm. Dan kan hij verder uitdampen op een taartrooster.

Marmercake

Voor de ganache verwarm je 150 ml slagroom met 150 ml (smelt) chocolade. Ik verwarm het voorzichtig in de magnetron. Hiervoor verwarm ik het geheel circa 1 minuut op 650 watt. Dan laat ik het heel even staan en indien nodig verwarm ik het nogmaals 30-40 seconden. Dan weer even eruit, kijk of de chocolade al opgelost is. Ik gebruik altijd smeltchocolade. Deze smelt lekker snel in de slagroom. Als alle chocolade gesmolten is, ga ik het pas door roeren met een siliconen spatel. Ik heb ooit geleerd dat je beter met een siliconen spatel kunt werken bij het verwarmen van chocolade. Dus niet met een houten spatel.

Als de chocolade opgelost is, dan laat ik het geheel weer een beetje afkoelen. Als het dan weer ietsje dikker wordt dan giet ik het mengsel over de tulband. Daarvoor zet ik de tulband op het taartrooster. Dit rooster zet ik dan op een grote vlaaivorm, zodat ik de chocolade, die weer van de tulband loopt, in de vlaaivorm valt. Anders wordt het zo’n kliederboel. Schenk zoveel mogelijk ganache over de tulband. Liefst een beetje netjes zodat de tulband er mooi uitziet.

IMG_3335bn

IMG_3361bn

IMG_3356bn

Bij mij thuis is er flink genoten van deze tulband!

Liefs Ria

cakemarmertulband
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!
next post
Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

You may also like

Battenberg cake

21/10/2018

Citroencake

09/10/2016

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Nutella peren cake

26/05/2019

Kwarkcake

04/03/2018

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Stroopwafelplaatcake met karamel

14/04/2019

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Kokoscake met frambozen

15/02/2017

1 comment

Chiara 17/08/2016 - 16:39

Hij was echt overheerlijk!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....