Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Cake met Milka chocolade pasta

by Liefde voor bakken 16/04/202015/04/2020
written by Liefde voor bakken 16/04/202015/04/2020
Cake met Milka chocolade pasta

Deze keer heb ik voor jullie weer een variatie op het bekende cakerecept. Dit keer zit er Milka chocoladepasta door de cake. Lekker, vooral als je een fan bent van Milka. Maar sowieso een lekkere cake!

Voor deze cake heb ik het bekende basisrecept gebruikt voor een lekkere cake. Mijn jongste dochter, Fiona, attendeerde mij op de nieuwe chocoladepasta van Milka. Die moest ik kopen, zò lekker. Dat heb ik dus gedaan en het leek me een goed idee om daar een cake mee te bakken.  Bovenop een laag met chocolade en daarop nog kleine stukjes Milka reep. Hier komen we de komende dagen wel mee door, haha. Misschien toch maar een stukje invriezen!

Cake met Milka chocolade pasta

Cake met Milka chocolade pasta

Liefde voor bakken Deze keer heb ik voor jullie weer een variatie op het bekende cakerecept. Dit keer zit er Milka chocoladepasta door de cake.… Printen
Cijfer 4.0/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

  • een langwerpige cakevorm van 30 cm.
  • margarine of boter om de vorm in te vetten.
  • een beetje bloem om de vorm te bestuiven.

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 à 3 eetlepels Milka chocoladepasta

Voor de decoratie:

  • 50 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels Milka chocoladepasta
  • stuk Milka chocoladereep

Instructies

  1. Vet de vorm in en bestuif deze met wat bloem.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  4. Doe de boter in een kom, en klop dit schuimig.
  5. Voeg de suiker toe en klop dit nog ongeveer 2 minuten door.
  6. Voeg dan een ei toe. klop dit goed door, ongeveer een halve minuut.
  7. Voeg het tweede ei toe en klop ook deze goed door.
  8. Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. Bij het laatste ei kun je vast twee eetlepels meel toevoegen. Klop dit nog even goed door.
  9. Voeg dan in delen met meel toe, klop telkens even door met de mixer op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
  10. Schep dan telkens een eetlepel van de Milka pasta toe, klop er kort door.
  11. Ga door tot alle pasta is toegevoegd.
  12. Schep dit mengsel in de cakevorm.
  13. Bak de cake gaar in ongeveer 1 uur à 1 uur en een kwartier.
  14. Prik even in de cake om te controleren of deze er droog uit komt.
  15. Haal dan de cake uit de oven.
  16. Laat deze afkoelen, en haal dan na ongeveer 20 minuten uit het cakeblik.
  17. Laat verder helemaal afkoelen op een taartrooster.
  18. Meestal is de bovenkant flink omhoog gekomen. Dat is op zich geen probleem, maar ik heb er dit keer voor gekozen om de bovenkant er af te snijden, zodat deze helemaal plat wordt.
  19. Daarna heb ik de cake omgedraaid, nu is deze mooi plat.
  20. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar zo kun je de cake beter decoreren en ziet het er wat strakker uit.
  21. Smelt de chocolade met de eetlepels Milka chocopasta “au bain marie” op een pan met heet water.
  22. Als het mooi vloeibaar is, laat je het heel even staan zodat het niet meer zo heel heet is.
  23. Schenk de vloeibare chocolade over de cake.
  24. Laat dit een beetje verder afkoelen.
  25. Snijd de reep Milka chocolade in kleine stukjes, strooi deze over de  chocolade.

Liefs Ria

cake
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Chocolade droom taartje
next post
Gezonde nobake aardbeienvlaai

You may also like

Cranberry cake

19/04/2017

Aardbeien kruimelcake

23/08/2017

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Kokoscake met frambozen

15/02/2017

Kwarkcake

04/03/2018

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Appeltjescake

11/04/2018

Marmercake met chocoladeganache

17/08/2016

Amandelcake met appel

15/09/2019

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top