Deze keer heb ik voor jullie weer een variatie op het bekende cakerecept. Dit keer zit er Milka chocoladepasta door de cake. Lekker, vooral als je een fan bent van Milka. Maar sowieso een lekkere cake!
Voor deze cake heb ik het bekende basisrecept gebruikt voor een lekkere cake. Mijn jongste dochter, Fiona, attendeerde mij op de nieuwe chocoladepasta van Milka. Die moest ik kopen, zò lekker. Dat heb ik dus gedaan en het leek me een goed idee om daar een cake mee te bakken. Bovenop een laag met chocolade en daarop nog kleine stukjes Milka reep. Hier komen we de komende dagen wel mee door, haha. Misschien toch maar een stukje invriezen!
Ingrediënten
- een langwerpige cakevorm van 30 cm.
- margarine of boter om de vorm in te vetten.
- een beetje bloem om de vorm te bestuiven.
Voor het deeg:
- 250 gram boter of margarine
- 250 gram fijne suiker
- 5 eieren
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2 à 3 eetlepels Milka chocoladepasta
Voor de decoratie:
- 50 gram melkchocolade
- 2 eetlepels Milka chocoladepasta
- stuk Milka chocoladereep
Instructies
- Vet de vorm in en bestuif deze met wat bloem.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de boter in een kom, en klop dit schuimig.
- Voeg de suiker toe en klop dit nog ongeveer 2 minuten door.
- Voeg dan een ei toe. klop dit goed door, ongeveer een halve minuut.
- Voeg het tweede ei toe en klop ook deze goed door.
- Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. Bij het laatste ei kun je vast twee eetlepels meel toevoegen. Klop dit nog even goed door.
- Voeg dan in delen met meel toe, klop telkens even door met de mixer op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
- Schep dan telkens een eetlepel van de Milka pasta toe, klop er kort door.
- Ga door tot alle pasta is toegevoegd.
- Schep dit mengsel in de cakevorm.
- Bak de cake gaar in ongeveer 1 uur à 1 uur en een kwartier.
- Prik even in de cake om te controleren of deze er droog uit komt.
- Haal dan de cake uit de oven.
- Laat deze afkoelen, en haal dan na ongeveer 20 minuten uit het cakeblik.
- Laat verder helemaal afkoelen op een taartrooster.
- Meestal is de bovenkant flink omhoog gekomen. Dat is op zich geen probleem, maar ik heb er dit keer voor gekozen om de bovenkant er af te snijden, zodat deze helemaal plat wordt.
- Daarna heb ik de cake omgedraaid, nu is deze mooi plat.
- Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar zo kun je de cake beter decoreren en ziet het er wat strakker uit.
- Smelt de chocolade met de eetlepels Milka chocopasta “au bain marie” op een pan met heet water.
- Als het mooi vloeibaar is, laat je het heel even staan zodat het niet meer zo heel heet is.
- Schenk de vloeibare chocolade over de cake.
- Laat dit een beetje verder afkoelen.
- Snijd de reep Milka chocolade in kleine stukjes, strooi deze over de chocolade.
Liefs Ria